Näin tunnistat Macisi portit

Jos et ole varma, mitä porttia sinun pitäisi käyttää ulkoisen näytön, kovalevyn, kameran, tulostimen, iPhonen, iPadin tai muun laitteen kanssa, tässä oppaassa esitetyistä porttien muodoista ja symboleista saattaa olla apua.

Tietoja näistä ja Macin muista porttityypeistä on Macin teknisissä tiedoissa:

1. Valitse Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista, kaksoisklikkaa sarjanumeroa ja kopioi sarjanumero painamalla komento-C.

2. Siirry Tekniset tiedot -sivulle, klikkaa Hae teknisistä tiedoista -riviä, liitä sarjanumero painamalla komento-V ja klikkaa sitten Haku.

3. Klikkaa Macisi teknisten tietojen sivua.

Thunderbolt 4

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt 4 ‑portit:

Voit liittää ulkoisia näyttöjä ja muita Thunderbolt 4No alt supplied for Image -kaapelilla, Thunderbolt 3No alt supplied for Image -kaapelilla tai USB-C-kaapelilla liitettäviä laitteita. Voit liittää myös USB-C-latauskaapelin kannettavan tietokoneen lataamista tai USB-C–Lightning-kaapelin iPhonen tai iPadin lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit liittää sen sovittimella.

No alt supplied for Image

Jos käytössäsi on M1- tai M2 Ultralla varustettu Mac Studio, voit myös yhdistää näytön tai Thunderbolt-laitteen tietokoneen etuosassa oleviin Thunderbolt 4 ‑portteihin.

Thunderbolt / USB 4

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt / USB 4 -portit:

Voit liittää yhden ulkoisen näytön ja muita Thunderbolt 3Thunderbolt 3- tai USB-C-kaapelilla liitettäviä laitteita. Voit liittää myös USB-C-latauskaapelin kannettavan tietokoneen lataamista tai USB-C–Lightning-kaapelin iPhonen tai iPadin lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit liittää sen sovittimella.

Vuoden 2021 iMacin takana olevat portit suurennettuina

iMacissa (2021 tai uudempi) on Thunderbolt-symboliNo alt supplied for Image jokaisen Thunderbolt / USB 4 -portin yläpuolella. Liitä näyttö jompaankumpaan Thunderbolt-symbolillaThunderbolt-symboli merkittyyn porttiin.

Thunderbolt 3

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt 3 -portit:

Käytä näitä portteja Thunderbolt 3No alt supplied for Image- tai USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden liittämiseen. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit liittää sen sovittimella.

USB-C

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on USB-C-portit:

Käytä M1 tai M2 Maxilla varustetuissa Mac Studio ‑malleissa tietokoneen etuosassa olevia USB-C-portteja ulkoisten laitteiden liittämiseen USB-C-kaapelilla. Jos haluat liittää ulkoisen näytön, käytä tietokoneen takana olevia portteja, joissa on Thunderbolt-symboliThunderbolt-symboli.

Käytä iMacissa (vain neljällä portilla varustetussa mallissa) USB-C-portteja ulkoisten laitteiden liittämiseen USB-C-kaapelilla. Liitä ulkoinen näyttö jompaankumpaan Thunderbolt-symbolillaThunderbolt-symboli merkittyyn porttiin.

Käytä MacBookissa tätä porttia USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit liittää sen sovittimella.

HDMI

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on HDMI-portti:

Käytä HDMI-porttia HDMI-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja televisioiden liittämiseen.

SD-kortti

Näissä Mac-malleissa on SDXC-korttipaikka:

Käytä SD-korttipaikkaa esimerkiksi digitaalikameroissa käytettävien SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- ja UHS-II-mediakorttien kanssa.

Ethernet

No alt supplied for Image

Käytä Ethernet-porttiaNo alt supplied for Image Ethernet (RJ45) -kaapelilla liitettävien verkkojen ja laitteiden liittämiseen.

Joissakin iMac-malleissa Ethernet-portti sijaitsee tietokoneen virtalähteessä. Jos Macissa tai virtalähteessä ei ole Ethernet-liitäntää, voit käyttää Ethernet-sovitinta.

Virta

KäytäMac-kannettavan virtaliitäntää tietokoneen yhdistämiseen verkkovirtaan USB-C–MagSafe 3 -kaapelin ja USB-C-virtalähteen, MagSafe 2 -virtalähteen tai MagSafe-virtalähteen avulla. Joissakin Mac-kannettavissa on erityinen latausportti, kun taas muissa tietokoneissa käytetään vain USB-C-portteja lataamiseen.

Lue, miten tunnistat Macin virtalähteen ja miten voit pikaladata MacBook Airin tai MacBook Pron.

MagSafe 2 ja MagSafe-virtalähteet eivät ole yhteensopivia MagSafe 3:n kanssa.

ääni

Käytä äänilähtöä (No alt supplied for Image tai )No alt supplied for Image) kuulokkeiden, kaiuttimien ja muiden 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävien äänilähtölaitteiden liittämiseen. Yhteensopivissa Mac-tietokoneissa voit liittää suuri-impedanssiset kuulokkeet 3,5 mm:n ääniliitäntään.

Käytä äänituloaNo alt supplied for Image mikrofonien tai muiden 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävien äänitulolaitteiden liittämiseen.

USB-A

No alt supplied for Image

Käytä näitä portteja USB-ANo alt supplied for Image-kaapelilla liitettävien laitteiden liittämiseen. USB-portit tunnistetaan joskus portin USB-standardin mukaan (esim. USB 2 tai USB 3).

No alt supplied for Image

Vasemmalta oikealle: virtaliitin, kaksi Thunderbolt-porttia, USB-A-liitäntä ja äänilähtö.

Thunderbolt

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -portit:

• MacBook Pro, julkistettu vuosien 2011 ja 2015 välillä

• MacBook Air, julkistettu vuosien 2011 ja 2017 välillä

• Mac mini, julkistettu vuosien 2011 ja 2014 välillä

• iMac, julkistettu vuosien 2011 ja 2015 välillä

• Mac Pro, julkistettu vuonna 2013

Käytä näitä portteja ThunderboltThunderbolt-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden liittämiseen.

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät ole sama asia kuin Mini DisplayPortMini DisplayPort. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit. Tämä portti tukee kuitenkin Mini DisplayPortia videolähtöä varten, joten voit käyttää Mini DisplayPort -kaapelia Mini DisplayPort -näytön liittämiseen.

Mini DisplayPort

No alt supplied for Image

Näissä Mac-malleissa on Mini DisplayPort:

• MacBook Pro, julkistettu loppuvuoden 2008 ja vuoden 2010 välillä

• MacBook Air, julkistettu loppuvuoden 2008 ja vuoden 2010 välillä

• Mac mini, julkistettu vuosina 2009 ja 2010

• iMac, julkistettu vuosina 2009 ja 2010

• Mac Pro, julkistettu vuosien 2009 ja 2012 välillä

Käytä tätä porttia Mini DisplayPortNo alt supplied for Image -kaapelilla liitettävien näyttöjen liittämiseen.

Mini DisplayPort ei ole sama asia kuin Thunderbolt tai Thunderbolt 2No alt supplied for Image. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

FireWire

No alt supplied for Image

FireWire 400

No alt supplied for Image

FireWire 800

Käytä FireWire-porttiaFireWireNo alt supplied for Image FireWire 400- tai FireWire 800 -kaapelilla liitettävien laitteiden liittämiseen.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.