Talen

iCloud: foto's in Mijn fotostream verwijderen

Lees hier hoe u foto's in Mijn fotostream verwijdert.

Lees hier hoe u foto's in Mijn fotostream verwijdert op apparaten met iOS, Macs met iPhoto of Aperture of het iCloud-configuratiescherm voor Windows. Lees hoe u foto's verwijdert uit een gedeelde fotostream.

Wanneer u foto's maakt met een iOS-apparaat of foto's importeert van een digitale camera naar een computer, uploadt iCloud de nieuwe foto's automatisch van Mijn Fotostream naar iCloud en pusht het deze naar al uw andere apparaten.

Op dezelfde manier wordt een foto uit de weergave Mijn fotostream op al uw apparaten en computers verwijderd wanneer u die foto uit Mijn Fotostream op een iOS-apparaat, Mac of pc met het iCloud-configuratiescherm verwijdert. Op elk apparaat moet de vereiste software zijn geïnstalleerd (zie hieronder) en moet Mijn fotostream zijn ingeschakeld. Foto's worden automatisch verwijderd wanneer u elk apparaat verbindt met Wi-Fi of Ethernet.

Kopieën van foto's uit Mijn fotostream die u in Filmrol op een iOS-apparaat hebt bewaard of hebt geïmporteerd in activiteiten van een iPhoto- of Aperture-bibliotheek, en foto's die u hebt gekopieerd naar een map op een pc die geen deel uitmaakt van Mijn fotostream, worden niet verwijderd wanneer u foto's uit Mijn fotostream verwijdert.

Alles verbergen | Alles weergeven

Wat zijn de vereisten

Als u foto's uit de weergave Mijn Fotostream op al uw apparaten wilt verwijderen, moet u elk apparaat bijwerken met de volgende software:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5.1 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 of hoger en iPhoto 9.2.2 of Aperture 3.2.3 of hoger
  • Apple TV (2e generatie of hoger) met Software-update v5.0 of hoger.
  • Pc met Windows 8 of Windows 7 en iCloud-configuratiescherm voor Windows 2.0 of hoger (iCloud-configuratiescherm 2.1 vereist met Windows 8.)

Opmerking: na de update naar iOS 5.1 moet u de foto's die u hebt gedownload naar iOS-apparaten met iOS 5.0.1 of ouder handmatig verwijderen.

Zorg ervoor dat Mijn fotostream is ingeschakeld.

• Ga in iOS 7 naar Instellingen en tik op iCloud > Foto's.
  • Ga in iOS 6 naar Instellingen en tik op iCloud > Fotostream.
  • Mijn fotostream inschakelen in iPhoto
  • Mijn fotostream inschakelen in Aperture
  • Op een Apple TV selecteert u Instellingen > iCloud > iCloud-fotoinstellingen.
  • Op een pc met Windows 8 gaat u naar het menu Start en klikt u op de tegel iCloud. Klik op de knop 'Opties' naast Foto's of Fotostream.
  • Op een pc met Windows 7 kiest u het menu Start > Alle programma's > de map iCloud > iCloud. Klik op de knop 'Opties' naast Foto's of Fotostream.

Foto's in Mijn fotostream verwijderen met een iOS-apparaat

Op een iOS-apparaat met iOS 7 of hoger:

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Tik op 'Mijn fotostream'.
  4. Tik op 'Selecteer'.
  5. Tik op een of meer foto's. De geselecteerde foto's worden aangeduid met een vinkje.
  6. Tik op het symbool van de prullenmand. Tik op 'Verwijder [aantal] foto's'.

Op een iOS-apparaat met iOS 6:

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Fotostream'.
  3. Tik op 'Mijn fotostream'.
  4. Tik op 'Wijzig'.
  5. Tik op een of meer foto's. De geselecteerde foto's worden aangeduid met een vinkje.
  6. Tik achtereenvolgens op 'Verwijder' en 'Verwijder fotoselectie'.

Op een iOS-apparaat met iOS 5.1 tot en met 5.1.1 opent u de app Foto's en tikt u op 'Fotostream'. Vervolgens kiest u één van de volgende opties:

• Tik op het symbool voor delen en vervolgens op een of meer foto's. De geselecteerde foto's worden aangeduid met een vinkje. Tik achtereenvolgens op 'Verwijder' en 'Verwijder fotoselectie'.
  • Tik achtereenvolgens op een foto en het symbool van de prullenmand om de foto te verwijderen.

Foto's in Mijn fotostream verwijderen met iPhoto of Aperture

Op een Mac met iPhoto 9.2.2 of hoger of Aperture 3.2.3 of hoger:

1. Selecteer een foto of een reeks foto's uit de weergave Mijn fotostream in iPhoto of Aperture.
  2. Druk op de Delete-toets.
  3. Klik op 'Verwijder'.

Foto's uit uw Fotostream verwijderen met Apple TV

Op een Apple TV met Software-update 5.0 of hoger:

1. Kies Foto's in het hoofdmenu als u Apple TV-software-update 6.0 of hoger gebruikt.
  2. Kies Fotostream in het hoofdmenu als u Apple TV-software-update 5.1 gebruikt.
  3. Kies Internet > Fotostream in het hoofdmenu als u Apple TV-software-update 5.0 gebruikt.
  4. Log in bij uw iCloud-account als u hierom wordt gevraagd.
  5. Ga met de afstandsbediening naar een foto die u wilt verwijderen. Houd de selectieknop ingedrukt en kies vervolgens 'Verwijder foto'.

Foto's uit Mijn fotostream verwijderen op een Windows-pc

Op een Windows-pc met Windows 8 en iCloud-configuratiescherm voor Windows 2.1 of hoger waarbij zowel Foto's of Fotostream als Mijn fotostream zijn ingeschakeld:

1. Selecteer Foto's in het menu Start als u iCloud-configuratiescherm 3.0 of hoger gebruikt.
  2. Selecteer Fotostream in het menu Start als u iCloud-configuratiescherm 2.1-2.1.2 gebruikt.
  3. Dubbelklik op Mijn fotostream om het te openen.
  4. Selecteer de foto of foto's die u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijderen'.

Windows 7 en iCloud-configuratiescherm voor Windows 2.0 of hoger waarbij zowel Foto's of Fotostream als Mijn fotostream zijn ingeschakeld:

1. Open een venster van Windows Verkenner.
  2. Selecteer Foto's onder Favorieten in het zijpaneel als u iCloud-configuratiescherm 3.0 of hoger gebruikt.
  3. Selecteer Fotostream onder Favorieten in het zijpaneel als u iCloud-configuratiescherm 2.1 tot en met 2.1.2 gebruikt.
  4. Dubbelklik op Mijn fotostream om het te openen.
  5. Selecteer de foto of foto's die u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijderen'.

Wanneer u foto's in Mijn fotostream op de pc verwijdert of verplaatst, worden deze ook verwijderd in Mijn fotostream op uw apparaten met iOS 5.1 en hoger. Als u foto's in Mijn fotostream op een apparaat met iOS 6 of hoger verwijdert, worden de foto's ook verwijderd in Mijn fotostream op uw Windows-pc.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 5-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 5-okt-2013
  • Article: HT5125
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)