Kielet

iCloud: Kuvien poistaminen omasta kuvavirrasta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuvia poistetaan omasta kuvavirrasta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuvia poistetaan omasta kuvavirrasta iOS-laitteissa, Maceista, joissa on iPhoto tai Aperture, sekä Windowsin iCloud-ohjauspaneelista. Lue, miten kuvia poistetaan jaetuista kuvavirroista.

Kun otat kuvia iOS-laitteella tai tuot niitä digikamerasta tietokoneeseesi, iCloud lähettää automaattisesti uudet kuvat omasta kuvavirrastasi iCloudiin ja lähettää kuvat kaikkiin muihin laitteisiisi.

Vastaavasti kun kuva poistetaan omasta kuvavirrasta iOS-laitteessa tai Macissa tai Windows-tietokoneessa, joissa on iCloud-ohjauspaneeli, kuva poistetaan kaikkien laitteiden ja tietokoneiden oma kuvavirta -näkymästä. Kaikissa laitteissa täytyy olla vaadittu ohjelmisto (lisätietoja alla), ja oman kuvavirran täytyy olla käytössä. Kuvia poistetaan automaattisesti sitä mukaa kun laitteet yhdistetään Wi-Fin tai Ethernetin kautta.

Kun poistat kuvia omasta kuvavirrasta, kopioita oman kuvavirran kuvista, jotka olet tallentanut iOS-laitteen Kameran rullaan tai tuonut iPhoto- tai Aperture-kirjaston tapahtumiin, ei poisteta. Myöskään kuvia, jotka olet kopioinut Windows-tietokoneen kansioon, joka ei kuulu omaan kuvavirtaan, ei poisteta.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

Vaatimukset

Jotta kuvat voitaisiin poistaa oma kuvavirta -näkymästä kaikissa laitteissa, laitteissa täytyy olla seuraavat ohjelmistot:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 5.1 tai uudempi.
  • Mac: OS X Lion 10.7.5 tai uudempi sekä iPhoto 9.2.2 tai Aperture 3.2.3 tai uudempi.
  • Apple TV (2. sukupolvi tai uudempi): ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 8 tai Windows 7 sekä Windowsin iCloud-ohjauspaneeli 2.0 tai uudempi. (Windows 8:ssa vaaditaan iCloud-ohjauspaneeli 2.1.)

Huomautus: Jos iOS-laitteessa on ollut iOS 5.0.1 tai aiempi ja laitteeseen päivitetään iOS 5.1, laitteeseen ladatut kuvat täytyy poistaa manuaalisesti.

Varmista, että oma kuvavirta on otettu käyttöön.

• iOS 7: valitse Asetukset ja sitten iCloud > Kuvat.
  • iOS 6: valitse Asetukset ja sitten iCloud > Kuvavirta.
  • Oman kuvavirran käyttöönotto iPhotossa.
  • Oman kuvavirran käyttöönotto Aperturessa.
  • Apple TV: valitse Asetukset > iCloud > iCloud-kuva-asetukset.
  • Windows-tietokone ja Windows 8: siirry aloitusnäyttöön ja osoita iCloud-ruutua. Osoita Kuvat- tai Kuvavirta-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  • Windows-tietokone ja Windows 7: valitse Käynnistä-valikko > Kaikki ohjelmat > iCloud-kansio > iCloud. Osoita Kuvat- tai Kuvavirta-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.

Kuvien poistaminen omasta kuvavirrasta iOS-laitteella

iOS-laite, jossa on iOS 7 tai uudempi:

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Valitse Albumit-välilehti.
  3. Valitse Oma kuvavirta.
  4. Napauta Valitse.
  5. Napauta yhtä tai useampaa kuvaa. Valintamerkit ilmaisevat kuvia, jotka olet valinnut.
  6. Napauta roskakorikuvaketta. Napauta Poista [numero] kuvaa.

iOS-laite, jossa on iOS 6:

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Valitse Kuvavirta-välilehti.
  3. Valitse Oma Kuvavirta.
  4. Valitse Muokkaa.
  5. Napauta yhtä tai useampaa kuvaa. Valintamerkit ilmaisevat kuvia, jotka olet valinnut.
  6. Napauta Poista ja napauta sitten Poista valitut kuvat.

iOS-laite, jossa on iOS 5.1–5.1.1: avaa Kuvat-ohjelma ja valitse Kuvavirta. Tee sitten jompikumpi seuraavista:

• Napauta jakokuvaketta ja napauta yhtä tai useampaa kuvaa. Valintamerkit ilmaisevat kuvia, jotka olet valinnut. Napauta Poista ja napauta sitten Poista valitut kuvat.
  • Napauta jotakin kuvaa ja poista kuva napauttamalla roskakorikuvaketta.

Kuvien poistaminen omasta kuvavirrasta iPhotolla tai Aperturella

Mac, jossa on iPhoto 9.2.2 tai uudempi tai Aperture 3.2.3 tai uudempi:

1. Valitse valokuva tai valokuvaryhmä iPhoton tai Aperturen oma kuvavirta -näkymästä.
  2. Paina poistonäppäintä.
  3. Osoita Poista.

Kuvien poistaminen kuvavirrasta Apple TV:llä

Apple TV, jossa on ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi:

1. Apple TV:n ohjelmistopäivitys 6.0 tai uudempi: valitse päävalikosta Kuvat.
  2. Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.1: valitse päävalikosta Kuvavirta.
  3. Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0: valitse päävalikosta Internet > Kuvavirta.
  4. Kirjaudu pyydettäessä iCloud-tiliisi.
  5. Valitse kaukosäätimellä kuva, jonka haluat poistaa. Pidä valintapainiketta painettuna ja valitse sitten Poista kuva.

Kuvien poistaminen omasta kuvavirrasta Windows-tietokoneella

Windows-tietokone, jossa on Windows 8 ja Windowsin iCloud-ohjauspaneeli 2.1 tai uudempi (jossa on Kuvat tai Kuvavirta ja Oma kuvavirta käytössä):

1. iCloud-ohjauspaneeli 3.0 tai uudempi: valitse aloitusnäytöltä Kuvat.
  2. iCloud-ohjauspaneeli 2.1–2.1.2: valitse aloitusnäytöltä Kuvavirta.
  3. Avaa Oma kuvavirta kaksoisosoittamalla.
  4. Valitse kuva tai kuvat, jonka haluat poistaa. Osoita hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista.

Windows 7 ja Windowsin iCloud-ohjauspaneeli 2.0 tai uudempi (jossa on Kuvat tai Kuvavirta ja Oma kuvavirta käytössä):

1. Avaa Windowsin Resurssienhallinnan ikkuna.
  2. iCloud-ohjauspaneeli 3.0 tai uudempi: valitse sivupalkin Suosikit-kohdasta Kuvat.
  3. iCloud-ohjauspaneeli 2.1–2.1.2: valitse sivupalkin Suosikit-kohdasta Kuvavirta.
  4. Avaa Oma kuvavirta kaksoisosoittamalla.
  5. Valitse kuva tai kuvat, jonka haluat poistaa. Osoita hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista.

Kun poistat tai siirrät kuvia omasta kuvavirrasta tietokoneessasi, ne poistetaan myös omasta kuvavirrasta laitteissa, joissa on iOS 5.1 tai uudempi. Jos poistat kuvia omasta kuvavirrasta laitteessa, jossa on iOS 6 tai uudempi, kuvat poistetaan myös Windows-tietokoneesi omasta kuvavirrasta.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 5.10.2013