iBooks Author: over de Keynote-widget

U kunt een Keynote-presentatie in iBooks Author gebruiken, inclusief de ondersteunde overgangen en animaties.

Als u al een presentatie met Keynote hebt gemaakt, kunt u het bestand slepen naar een Keynote-widget in iBooks Author.

Opmerking: als u een Keynote-bestand wilt toevoegen dat in Keynote 6.0 of hoger is gemaakt, moet de nieuwste versie van Keynote op de Mac zijn geïnstalleerd.

Overgangen en animaties

Deze overgangen en animaties werken met de Keynote-widget:

• Overgangen
    • Magisch verplaatsen
    • Kubus
    • Overvloeien
    • Laten vallen
    • Spiegelen
    • Omklappen
    • Iris
    • Overvloeien en bewegen
    • Inschuiven
    • Pagina omslaan
    • Kantelen
    • Duwen
    • Onthullen
    • Vergroten/verkleinen
    • Tollen
    • Verdraaien
    • Uitwissen
  • Animaties
    • Verschijnen of Verdwijnen
    • Kubus
    • Overvloeien
    • Laten vallen
    • Inschuiven of Uitschuiven
    • Kantelen
    • Vergroten/verkleinen
    • Tollen

Niet-ondersteunde animaties en overgangen worden vervangen door Overvloeien.

Interactieve diagrammen

Interactieve diagrammen van Keynote 6.0 of hoger worden niet ondersteund. U kunt deze beter niet invoegen in Keynote-bestanden die u in iBooks Author wilt gebruiken.

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen met gesproken tekst in VoiceOver worden mogelijk niet zoals verwacht afgespeeld. Lezers kunnen de presentatie bekijken en handmatig vooruitspoelen maar de gesproken tekst en timings zijn niet beschikbaar.

Als u een betalende boekenaccount hebt en ervoor kiest DRM-beveiliging te gebruiken voor een boek, worden video en audio van een Keynote-widget met DRM beveiligd wanneer het boek wordt gedownload vanaf de iBooks Store.

Meer informatie

• Keynote-bestanden kunnen media bevatten (zoals afbeeldingen, films en audio) maar gebruik geen Keynote-bestand om alleen media toe te voegen aan een boek. Gebruik in plaats daarvan een Media-widget of sleep media rechtstreeks naar de pagina van een boek. Lees hoe mediabestanden in iBooks Author worden gebruikt.
  • Als u een boek maakt voor een Mac of iPad met een Retina-display, stelt u de diagrootte in Keynote op 2048 x 1536 in. Als u een boek maakt voor een iPad zonder Retina-display, gebruikt u de standaardgrootte voor dia's (1024 x 768). Vraag hulp bij het optimaliseren van een boek voor verschillende apparaten.