Sett inn lyd eller video i bøker i iBooks Author

Les om hvordan du arbeider med video og lyd i iBooks Author, formater som støttes, og videokryptering.

Bruk lyd og video i Media-widgeter

Det finnes to metoder for å legge til lyd eller video i boken din som en Media-widget:

• Dra videoen fra medienavigeringen eller Finder til boken din.

• Legg til en Media-widget fra Modul i verktøylinjen og dra mediet til widgeten.

I iBooks Author 2.0 og nyere kan du importere lyd- eller videofiler som støttes av QuickTime, unntatt filer som allerede inneholder DRM-kryptering (Digital Rights Management). iBooks Author optimaliserer mediefilene dine slik at de får god ytelse på alle enheter. Filer som allerede er komprimert nok, blir ikke optimalisert på nytt.

Hvis du har en konto for betalingsbøker og velger å bruke DRM-beskyttelse i en bok, blir video og lyd i Media- og Keynote-widgeter DRM-beskyttet når boken gjøres tilgjengelig i Nettbokhandel i Apple Books.

Bruk lyd og video i Keynote-widgeter

Når du bruker lyd og video i en Keynote-widget, behandler iBooks Author filene i Keynote-presentasjonen som om lyd- og videofilene ble dratt direkte til boken eller en Media-widget.

Hvis du velger å bruke DRM-beskyttelse i en bok, blir video og lyd i Media- og Keynote-widgeter DRM-beskyttet når boken blir tilgjengelig i Nettbokhandel.

Bruke lyd og video i HTML-widgeter

iBooks Author optimaliserer ikke video- eller lydfiler i HTML-widgeter. Du må klargjøre videoen og lyden for HTML-widgeter manuelt.

• Når det gjelder video, bruker du et av følgende formater i en mp4-fil:

• H.264-video: Opptil 720p, 60 bilder per sekund, High Profile-nivå 4,2 med AAC-LC-lyd opp til 160 kbps, 48 kHz, stereolyd. Video som deles til fil fra iMovie 10 med valget HD 720p, vil bruke disse innstillingene.

• MPEG-4-video: Opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 piksler, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opp til 160 kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd.

• Når det gjelder lyd, bruker du AAC (8 til 320 kbps, 48 kHz stereo) med filendelsen .m4a.

• Du kan ikke bruke medier med filendelsene .m4v eller .m4p.

Video og lyd i HTML-widgeter er ikke DRM-beskyttet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.