De echtheid van handmatig gedownloade software-updates van Apple controleren

Je kunt de digitale handtekening van software die is gedownload via Apple verifiëren om te bevestigen dat de software echt en volledig is.

Apple ondertekent alle software-updates digitaal als bewijs van hun echtheid en biedt updates uitsluitend aan via Software-update, de App Store en de downloadsite van Apple. Download software van Apple altijd via een van deze bronnen en controleer deze bronnen altijd om te zorgen dat je de nieuwste software gebruikt.

Als je Software-update gebruikt om software te downloaden en te installeren, wordt automatisch de digitale handtekening van Apple geverifieerd voordat de installatie plaatsvindt.

Als je een installatiepakket (.pkg) hebt, kun je de echtheid en volledigheid ervan bevestigen door vóór installatie de digitale handtekening te verifiëren.

1. Open het .pkg-bestand.

2. Klik op het hangslotsymboolGeen alt opgegeven voor afbeelding of certificaatsymboolGeen alt opgegeven voor Afbeelding rechtsboven in het installatievenster om informatie over het certificaat te bekijken. Als je geen van beide symbolen ziet, is het pakket niet ondertekend en moet je het niet installeren.

3. Selecteer 'Apple Software Update Certificate Authority', zoals weergegeven. Als je een andere certificaatautoriteit ziet of het certificaat geen groen vinkje heeft om de geldigheid ervan aan te geven, moet je het pakket niet installeren.

Installer window showing Apple Software Update Certificate Authority selected
  4. Klik op het pijltje naast het woord 'Details' voor meer informatie over het certificaat.

5. Scrol helemaal naar beneden in het onderdeel 'Details' om de SHA-256-vingerafdruk te zien.

Installer window showing the fingerprints listed in the Details section
  6. Controleer of de SHA-256-vingerafdruk in het installatieprogramma overeenkomt met de volgende vingerafdruk. Als deze overeenstemmen, is de handtekening gecontroleerd: klik op 'OK' en laat het installatieprogramma zijn gang gaan.

SHA-256 12 99 E9 BF E7 76 A2 9F F4 52 F8 C4 F5 E5 5F 3B 4D FD 29 34 34 9D D1 85 0B 82 74 F3 5C 71 74 5C

Het installatieprogramma controleert automatisch de bestanden in het pakket. Als er een probleem is met een van de bestanden, wordt de installatie gestopt zonder wijzigingen aan het systeem en zie je een bericht waarin wordt gemeld dat er een probleem is opgetreden.