iCloud-agenda-abonnementen gebruiken

Agenda-abonnementen zijn erg handig om op de hoogte te blijven van feestdagen, sportevenementen, sociale media en nog veel meer. En dankzij iCloud zie je al je agenda-abonnementen op al je apparaten.

Mac, iPad en iPhone met iCloud-agenda

Aan de slag

• Werk je iPhone, iPad en iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS en je Mac naar de nieuwste versie van macOS.

• Je moet op al je apparaten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.

• Je ziet een agenda-abonnement pas terug op al je apparaten nadat je je op de Mac op die agenda hebt geabonneerd. Als je je op een iOS-apparaat op de agenda abonneert, wordt deze door iCloud niet bijgewerkt naar je andere apparaten.

Een nieuw iCloud-agenda-abonnement instellen op je Mac

1. Selecteer in Agenda de optie 'Bestand' > 'Nieuw agenda-abonnement'.

2. Geef het internetadres van de agenda op en klik op 'Abonneer'.

3. Geef een naam op voor de agenda en kies een kleur waaraan je deze kunt herkennen.

4. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.

US Holidays Info setting within iCloud calendar

Een bestaand agenda-abonnement toevoegen in iCloud

Als je op je Mac al een agenda-abonnement hebt dat je op je iPhone, iPad of iPod touch wilt kunnen zien, kun je dit toevoegen aan iCloud.

1. Open Agenda.

2. Klik op de knop 'Agenda's' linksboven in het venster om de agendalijst weer te geven.

3. Selecteer de agenda waarop je bent geabonneerd in de lijst.

iCloud calendar with subscribed calendar selected
  4. Kies in de menubalk 'Wijzig' > 'Toon info'.

5. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.

Wordt het agenda-abonnement niet weergegeven?

Een abonnement op een agenda beëindigen

• In macOS: Open de Agenda-app. Klik met de rechtermuisknop op de agenda waarvoor je je wilt afmelden* en selecteer 'Meld me af'.

• In iOS: Open de Agenda-app. Tik op Agenda’s > de infoknopNo alt supplied for Image > Verwijder agenda.

* Je kunt je niet afmelden voor de agenda voor Amerikaanse feestdagen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.