Använda emoji på din iPhone, iPad och iPod touch

Med bara en tryckning kan du väcka orden till liv med emoji.

Lägga till en emoji

Du hittar emoji-tangentbordet i alla appar som använder standardtangentbordet, som Mail eller Meddelanden. Så här lägger du till en emoji:

1. Tryck på textfältet och tryck sedan på Emoji-knappenNo alt supplied for Image eller globenbredvid tangentbordsknappen.

2. Växla emoji-tema med de grå symbolerna längst ned på tangentbordet, eller svep till vänster eller höger om du vill se fler. Tryck på klockanknapp för ofta använd kategori för att se emoji som du nyligen använt. Du kan också söka efter emojin som du vill lägga till i fältet Sök emoji.

3. Du kan ändra hudfärg på vissa emoji genom att trycka på en emoji och hålla ned den.

4. Lägg till en emoji i textfältet genom att trycka på den.

En iPhone-skärm som visar en meddelandekonversation med en tänkande ansikts-emoji i textfältet.

Trycka för att byta ut ord mot emojisymboler

Appen Meddelanden visar ord som du kan byta ut mot en emoji.

1. Öppna appen Meddelanden och tryck på Skriv-knappenNo alt supplied for Image för att starta ett nytt meddelande eller gå till en befintlig konversation.

2. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på Emoji-knappenNo alt supplied for Image eller globenbredvid tangentbordsknappen på ditt tangentbord.

3. Vänta tills orden blir orange.

4. Byt ut ett orange ord mot en emoji genom att trycka på det. Om det finns fler än en emoji som du kan använda visas alternativen som du kan välja mellan i fältet Snabbsvar.

5. Tryck på knappen Skickaknappen Skicka för att skicka.

En iPhone-skärm som visar en meddelandekonversation med emoji-tangentbordet öppnat.

Om du vill byta ut emojin mot det ursprungliga ordet trycker du på emojin.

Använda Emojiförslag

Med Textförslag kan du skriva och slutföra hela meningar med bara ett tryck. Medan du skriver dyker det upp förslag på ord och fraser som du kanske vill använda, baserat på hur och vad du skrivit tidigare och vilken stil du brukar använda. Du ser även förslag på emojisymboler som du kanske vill använda. Om du vill använda ett emojiförslag skriver du meddelandet och söker efter den föreslagna emojin i fältet med förslag. Därefter trycker du på den för att ersätta ordet eller lägga till en emoji.

För att stänga av Textförslag trycker du på och håller ned Emoji-knappenNo alt supplied for Image eller globenbredvid tangentbordsknappen, trycker på Tangentbordsinställningar och stänger sedan av Förslag.

En iPhone-skärm som visar en meddelandekonversation med en föreslagen emoji förstorad högst upp på tangentbordet.

Ser du inte emoji-tangentbordet?

Om du inte ser emojitangentbordet kontrollerar du att du har lagt till det.

1. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck på Tangentbord.

2. Tryck på Tangentbord och sedan på Lägg till nytt tangentbord.

3. Tryck på Emoji.

Läs mer

Läs om hur du skapar en memoji som matchar din personlighet eller ditt humör, allt från appen Meddelanden.