Talen

iTunes: over iOS-reservekopieën

iTunes kan een reservekopie maken van instellingen, berichten, filmrol, documenten, bewaarde games en andere gegevens. Reservekopieën bevatten geen materiaal dat met het apparaat is gesynchroniseerd zoals films, muziek, podcasts en apps.

iTunes en gecodeerde reservekopieën

U kunt een reservekopie beveiligen met een toegangscode via de optie 'Codeer reservekopie' in het paneel Overzicht. Als u een reservekopie codeert, wordt ook een reservekopie van de sleutelhanger gemaakt. Op deze manier worden e-mailaccountwachtwoorden, Wi-Fi-wachtwoorden en wachtwoorden die u invoert bij websites en bepaalde programma's onthouden wanneer u de gegevens naar een nieuw apparaat overzet. Lees hoe u een reservekopie maakt en deze gebruikt voor een gegevensherstel.

Als een reservekopie is gecodeerd, moet u het wachtwoord invoeren bij het in- of uitschakelen van de codering of het herstellen vanaf deze reservekopie.

Waarschuwing: zorg ervoor dat u het wachtwoord niet vergeet of noteer het en bewaar het op een veilige plaats. Als u een iPhone-reservekopie codeert in iTunes en het wachtwoord vergeet, kunt u de reservekopie niet gebruiken voor een herstel en kunnen de gegevens niet worden hersteld.

Als u zich het wachtwoord niet meer kunt herinneren en opnieuw wilt beginnen, moet u een volledig softwareherstel uitvoeren en Configureer als nieuw apparaat kiezen wanneer u in iTunes wordt gevraagd de te herstellen reservekopie te selecteren.

Locatie waar iTunes de reservekopieën bewaart op een computer

De map waar een reservekopie wordt bewaard, hangt af van het besturingssysteem van de computer. Zorg ervoor dat de reservekopiemap is opgenomen in uw reservekopieroutine. iTunes plaatst de reservekopiebestanden op de volgende plaatsen:

• Mac: ~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/
    De '~' staat voor de thuismap. Houd Option ingedrukt en klik op het menu 'Ga' als u 'Bibliotheek' niet ziet in de thuismap.
  • Windows XP: \Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
    Als u de map Application Data snel wilt openen, klikt u op 'Start' en kiest u 'Uitvoeren'. Typ %appdata% en klik op 'OK'.
  • Windows Vista, Windows 7 en Windows 8: \Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
    Als u de map AppData snel wilt openen, klikt u op 'Start'. Typ %appdata% in de zoekbalk en druk op Return.

Waar iTunes een reservekopie van maakt

iTunes maakt een reservekopie van de volgende gegevens

• Filmrol (foto's, schermafbeeldingen, bewaarde afbeeldingen en gemaakte video's)
    De filmrol wordt bij apparaten zonder camera Bewaarde foto's genoemd.
  • Contacten* en favoriete contacten (synchroniseer regelmatig de contacten met een computer of een voorziening via de ether, zoals iCloud, om hiervan een reservekopie te maken)
  • Agenda-accounts en agenda's met abonnement
  • Agenda-activiteiten
  • Bladwijzers, cookies, geschiedenis, offline gegevens en momenteel geopende pagina's van Safari
  • Automatisch invullen voor webpagina's
  • Cache/database van offline webprogramma
  • Opmerkingen
  • Mail-accounts (er wordt geen reservekopie gemaakt van e-mailberichten)
  • Accountconfiguraties van Microsoft Exchange
  • Gesprekgeschiedenis
  • Berichten (iMessage en afbeeldingen en video's verstuurd via sms of mms van de aanbieder)
  • Voicemail-token (dit is niet het Voicemail-wachtwoord maar wordt gebruikt voor validatie bij de verbinding. Dit wordt alleen hersteld op een iPhone waarvan de simkaart hetzelfde telefoonnummer heeft)
  • Gesproken herinneringen
  • Netwerkinstellingen (bewaarde Wi-Fi-hotspots, VPN-instellingen, netwerkvoorkeuren)
  • Sleutelhanger (bevat de e-mailaccountwachtwoorden, WiFi-wachtwoorden en wachtwoorden die u invoert bij websites en bepaalde programma's)
    Als u de reservekopie codeert, kunt u de gegevens van sleutelhanger overzetten naar het nieuwe apparaat. Met een niet-gecodeerde reservekopie kunt u de sleutelhanger alleen herstellen naar hetzelfde iOS-apparaat. Als u naar een nieuw apparaat herstelt met een niet-gecodeerde reservekopie, moet u deze wachtwoorden opnieuw invoeren.
  • Programmagegevens van App Store (het programma zelf niet; de tmp- en Caches-map wel)
  • Instellingen, voorkeuren en gegevens van programma's, inclusief documenten
  • Aankopen vanuit apps
  • Game Center-account
  • Achtergronden
  • Voorkeuren van locatievoorzieningen voor programma's en websites die u hebt toegestaan om uw locatie te gebruiken
  • Indeling van het beginscherm
  • Geïnstalleerde profielen
    Wanneer u een reservekopie naar een ander apparaat herstelt, worden geïnstalleerde configuratieprofielen niet hersteld (zoals accounts, beperkingen of alles wat kan worden gespecificeerd via een configuratieprofiel). Alle accounts of instellingen die niet zijn gekoppeld aan een geïnstalleerd profiel worden hersteld.
  • Bladwijzers, recente zoekacties en de huidig weergegeven locatie in Kaarten
  • Bewaarde work-outs en instellingen van Nike+iPod
  • Gekoppelde Bluetooth-apparaten (die u alleen kunt gebruiken bij een herstel met dezelfde telefoon die de reservekopie maakte)
  • Bewaarde correcties van suggesties
  • Vertrouwde hosts met certificaten die niet kunnen worden gecontroleerd
  • Webfragmenten

* De contacten maken deel uit van de reservekopie om de lijst met recente oproepen en favorieten te bewaren. Maak een reservekopie van de contacten op een PIM (Personal Information Manager), iCloud of een andere voorziening via de ether om mogelijk verlies van contactgegevens te vermijden.

Een reservekopie in iTunes verwijderen

Volg deze stappen om een reservekopie te verwijderen die u met iTunes hebt gemaakt:

1. Open de iTunes-voorkeuren:
    • Windows: kies Bewerken> Voorkeuren
    • Mac: kies iTunes > Voorkeuren
  2. Klik op 'Apparaten' (het iOS-apparaat moet niet zijn aangesloten).
  3. Wanneer u in iTunes de muisaanwijzer op een reservekopie plaatst, worden het telefoon-, IMEI- en serienummer weergegeven voor de iPhone waarvan een reservekopie is gemaakt (iTunes toont alleen het serienummer voor een iPad en iPod touch). U kunt dit gebruiken om de reservekopie te vinden die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer de reservekopie die u wilt verwijderen en klik op 'Verwijder reservekopie'.
  5. Bevestig dat u de geselecteerde reservekopie wilt verwijderen door op 'Verwijder reservekopie' te klikken.
  6. Klik op 'OK' om het scherm iTunes-voorkeuren te sluiten.

Opmerking: reservekopieën met de datum en de tijd in de naam zijn kopieën van reservekopieën die zijn gemaakt bij het herstellen van het iOS-apparaat. De datum en tijd in de linkerkolom geven aan wanneer het herstel vanaf de reservekopie is uitgevoerd. De datum en tijd in de rechterkolom wijzen op de datum van de laatste synchronisatie. Hiermee wordt aangegeven hoe recent de gegevens zijn.

Aanvullende informatie

Lees meer over reservekopieën in iCloud.

In de volgende gevallen wordt de filmrol niet hersteld op het apparaat:

• U probeert een iPad te herstellen maar de reservekopie van de filmrol is gemaakt met een iPhone of iPod touch.
  • U probeert een iPhone of iPod touch te herstellen maar de reservekopie van de filmrol is gemaakt met een iPad.

iTunes maakt een gearchiveerde reservekopie met een tijdstempel als u het volgende doet:

• Een apparaat waarvan u eerder een reservekopie hebt gemaakt, wist of herstelt en ervoor kiest om het in iTunes als nieuw in te stellen. Als u een andere iTunes-bibliotheek gebruikt (een andere gebruikersaccount of een andere computer) en 'Configureer als nieuw' of 'Herstel vanaf een bestaande reservekopie' selecteert, negeert iTunes de niet-gearchiveerde reservekopie wanneer u het apparaat nog eens verbindt met de hoofdbibliotheek in iTunes en de optie om automatisch te synchroniseren is ingeschakeld.
  • Selecteer 'Archief' (alleen beschikbaar in iTunes voor Mac).

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 5-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 5-feb-2014
  • Artikel: HT4946
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(47 reacties)