Over beveiligingsupdate 2011-005

In dit document wordt de beveiligingsinhoud beschreven van beveiligingsupdate 2011-005. Deze versie kan worden gedownload en geïnstalleerd via het voorkeurenpaneel Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsreleases voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Beveiligingsupdate 2011-005

• Certificate Trust Policy

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.8, Mac OS X Server v10.6.8, OS X Lion v10.7.1, Lion Server v10.7.1

Impact: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan gebruikersgegevens of andere gevoelige informatie onderscheppen

Beschrijving: er zijn frauduleuze certificaten uitgegeven door meerdere certificaatautoriteiten die door DigiNotar werden beheerd. Dit probleem is verholpen door DigiNotar te verwijderen uit de lijst met vertrouwde rootcertificaten en de lijst met certificaatautoriteiten voor EV (Extended Validation) en door de standaardvertrouwensinstellingen voor systemen zo te configureren dat certificaten van DigiNotar, inclusief certificaten uitgegeven door andere autoriteiten, niet meer worden vertrouwd.