Kielet

iTunes Store: iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Match tallentaa kaikki musiikkisi iCloudiin – myös kappaleet, jotka olet tuonut muista lähteistä, kuten CD-levyiltä. Voit käyttää musiikkiasi kaikista laitteistasi ja voit kuunnella koko kirjastoasi milloin tahansa. iTunes Match on vuositilaus.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Laitteesi tai tietokoneesi liitetään Apple ID:hesi, kun tilaat tai laitat päälle iTunes Matchin. Apple ID:hen voi liittää enintään 10 laitetta ja tietokonetta (yhteensä, joista enintään viisi voi olla tietokoneita). Lue lisätietoja laitteiden ja tietokoneiden liittämisestä Apple ID:hen. Kun tilaat iTunes Matchin, Genius liittää iTunes-kirjastoasi koskevia tietoja Apple ID:hesi. Geniusta ei voi poistaa käytöstä iTunes Matchia käytettäessä. iTunes Matchin tilaajat voivat myös kuunnella musiikkia iTunes Radiosta ilman mainoksia. Tarkista iTunes Radion saatavuus maassasi.

iTunes Matchin voi tilata tietokoneen iTunesilla tai iOS-laitteella, jossa on iOS 7.1 tai uudempi.

iTunes Matchin vähimmäisvaatimukset:

iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Match tilaaminen tietokoneesta

1. Avaa iTunesin uusin versio tietokoneessa. iTunes Matchia ei voi tilata iOS-laitteesta.
  2. Valitse Store > Laita iTunes Match päälle.
  3. Osoita päänäytöllä tilauspainiketta.
  4. Jos sinulla on jo Apple ID, jota käytät iTunes Store -ostoksiin, kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja valitse Tilaa. Lue lisätietoja saman Apple ID:n käyttämisestä iTunes Store -ostoksiin ja iCloudiin. Muussa tapauksessa luo Apple ID valitsemalla Luo tili.
  5. Tässä vaiheessa sinua voidaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi.
  6. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, jatka valitsemalla Tilaa.

7. Huomautus: Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi Store-krediiteillä, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.

8. Kun olet hyväksynyt iTunes Matchin käyttöehdot, iTunes etsii automaattisesti iTunes-kirjastostasi yhteensopivia kappaleita.
  9. Voit seurata etenemistä tilailmaisimesta. Voit myös keskeyttää etsinnän iTunesissa ja jatkaa sitä, kun osoitat pysäytys- tai aloituspainiketta.
  10. Kun iTunes on etsinyt, yhteensovittanut ja lähettänyt kappaleet, joita ei vielä oltu yhteensovitettu, valitse Valmis.
  11. Latauspainike latauspainike näkyy niiden kohteiden vieressä, jotka voi ladata iCloudista. Jos latauspainiketta ei näy, kohde on jo paikallisessa iTunes-kirjastossa.
  12. iTunes Match valmis

iTunes Matchin tilaaminen iOS-laitteesta, jossa on iOS 7.1 tai uudempi

Kun tilaat iTunes Matchin iOS-laitteesta, paikallisia kappaleitasi ei yhteensoviteta tai lähetetä iCloudiin. Sinun täytyy kirjautua Apple ID:llä tietokoneesta, jotta paikallinen musiikkikirjastosi yhteensovitetaan ja lähetetään.

1. Varmista, että iOS-laitteeseen on päivitetty iOS 7.1 tai uudempi.
  2. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  3. Jos et vielä ole kirjautunut Apple ID:lläsi, napauta Apple ID -kenttää ja anna käyttäjätunnus ja salasana. Napauta sitten näytöllä näkyvässä näppäimistössä Valmis.
  4. Kun olet kirjautunut, napauta Tilaa iTunes Match.

5. tilaa iTunes Match

6. Tässä vaiheessa sinua voidaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi.
  7. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, jatka valitsemalla Tilaa.

8. Huomautus: Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi Store-krediiteillä, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.

9. Kun olet hyväksynyt iTunes Matchin käyttöehdot, näyttöön tulee viesti iTunes Matchin tilaamisesta.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä

Oletuksena iTunes Match -tilaus uusitaan automaattisesti vuoden mittaisen tilauksen päättyessä.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä tietokoneesta

1. Avaa iTunesin uusin versio.
  2. Valitse Store > Kirjaudu sisään.
  3. Anna Apple ID:si ja salasanasi. Valitse sitten Kirjaudu sisään.
  4. Valitse Store > Näytä tili. Sinua voidaan pyytää antamaan Apple ID:n salasana uudelleen.
  5. Valitse iTunes-pilvi-osiosta iTunes Matchin oikealta puolelta Poista automaattinen uusinta käytöstä.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä iOS-laitteesta, jossa on iOS 7.1 tai uudempi

1. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  2. Jos et vielä ole kirjautunut Apple ID:lläsi, napauta Apple ID -kenttää ja anna käyttäjätunnus ja salasana. Napauta sitten näytöllä näkyvässä näppäimistössä Valmis.
  3. Napauta Apple ID:täsi ja valitse Näytä Apple ID.
  4. Vieritä Tiliasetukset-sivulla iTunes-pilvi-osioon ja liu'uta kytkin vasemmalle.

5. iTunes Matchin uusinta

Huomautus: Jos Internet-yhteys tai sähköt katkeavat yhteensovittamisen tai lähettämisen aikana, iTunes jatkaa automaattisesti siitä mihin jäätiin, kun seuraavan kerran avaat iTunesin.

Lisätietoja

Huomautukset

• iTunes Matchissa voi olla enintään 25 000 kappaletta.
  • iTunes Store -ostoksia, jotka on tehty iTunes Matchin kanssa käytettävällä Apple ID:llä, ei lasketa 25 000 kappaleen rajaan.
  • Sisältö, jota ei yhteensovitettu, lähetetään sellaisenaan. Lähetysaika vaihtelee lähetysmäärän ja lähiverkon nopeuden perusteella.
  • Yli 200 megatavua suurempia kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • Yli kaksi tuntia pitkiä kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • DRM-suojattuja kappaleita ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin, ellei tietokonetta ole valtuutettu toistamaan niitä.

Tietoja tiedostomuodoista

• ALAC-, WAV- ja AIFF-koodatut kappaleet siirtokoodataan erilliseen väliaikaiseen AAC 256 kb/s -tiedostoon tietokoneelle, ennen kuin ne lähetetään iCloudiin. Alkuperäiset tiedostot pysyvät ennallaan.
  • AAC- ja MP3-muodoissa koodattuja kappaleita, jotka eivät täytä tiettyjä laatuvaatimuksia, ei yhteensoviteta eikä niitä lähetetä iCloudiin.

iTunes Matchin saatavuus

Lue lisää iTunes Matchin saatavuudesta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 3.4.2014