Talen

iTunes: een computer of iOS-apparaat toevoegen aan iTunes Match

Lees hier hoe u een computer of iOS-apparaat toevoegt aan iTunes Match.

Alles verbergen | Alles weergeven

Wanneer u een computer of iOS-apparaat toevoegt aan iTunes Match, wordt de computer of het apparaat gekoppeld aan de Apple ID die voor iTunes Match wordt gebruikt. Er kunnen maximaal 10 apparaten en computers (in totaal) aan een Apple ID zijn gekoppeld. Voor meer informatie over het koppelen van een apparaat of computer aan een Apple ID raadpleegt u dit artikel.

Een computer toevoegen aan iTunes Match

1. Open de nieuwste versie van iTunes op de computer die u wilt toevoegen. U kunt de nieuwste versie van iTunes hier downloaden
  2. Log in met de Apple ID die u gebruikt met iTunes Match.
  3. Kies Store > Schakel iTunes Match in.
  4. Klik op de knop Voeg deze computer toe.
  5. Voer het wachtwoord van de Apple ID in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  6. iTunes begint automatisch te zoeken naar overeenkomsten in de bibliotheek van de computer.
  7. Met een statusindicator kunt u de voortgang volgen. U kunt ook het proces op elk ogenblik handmatig pauzeren of starten door te klikken op de knop 'Stop' of 'Start'.
  8. Zodra iTunes de overeenkomsten heeft gevonden en de iTunes-bibliotheek heeft geüpload, wordt de muziek in iCloud toegevoegd aan de lokale muziekbibliotheek. Rechts van het materiaal in iCloud dat nog niet aanwezig is op de computer wordt een downloadknop weergegeven.

Een iOS-apparaat toevoegen aan iTunes Match

schakel iTunes Match in
  1. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen > Muziek.

2. Opmerking: iTunes Match vereist iOS 5.0.1 of hoger. U vindt hier de nieuwste iOS-software.

3.
  4. Tik op de schakelaar voor iTunes Match om deze functie in te schakelen.

5.
  6. Open de app Muziek op het apparaat om toegang te hebben tot de muziek in iCloud.
  7. De muziek in iCloud wordt toegevoegd aan de lokale muziekbibliotheek. Rechts van het materiaal in iCloud dat nog niet aanwezig is op het apparaat wordt een downloadknop weergegeven.

Belangrijk:

• Wanneer u iTunes Match inschakelt op het iOS-apparaat, wordt de muziekbibliotheek op het iOS-apparaat verwijderd en vervangen door de muziek in iCloud.
  • De synchronisatie van muziek met iTunes wordt uitgeschakeld terwijl iTunes Match is ingeschakeld op het iOS-apparaat.
  • Wanneer een iOS-apparaat wordt toegevoegd aan iTunes Match, wordt standaard het downloaden via een mobiel netwerk ingeschakeld1. Als u het downloaden via een mobiel netwerk voor iTunes Match wilt uitschakelen, kiest u Instellingen > Muziek > Gebruik mobiele data > Uit.

Aanvullende informatie

1Bij het downloaden via mobiele netwerken kunnen kosten in rekening worden gebracht; neem contact op met uw draadloze aanbieder voor informatie.

Laatst gewijzigd op: 4-aug-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 4-aug-2014
  • Artikel: HT4913
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)