Arkivera och kopiera informationen du lagrar i iCloud

Läs om hur du arkiverar eller kopierar informationen som du använder med iCloud.

Att skapa ett arkiv över det du förvarar på iCloud är ytterligare ett sätt att behålla en extra kopia av din information. Om du då råkar ta bort en viktig kontakt eller ett viktigt mejl eller dokument kan du välja att återskapa innehållet från iCloud eller från någon annan kopia som du har.

iCloud Drive-filer

Följ stegen nedan för att kopiera filer från din Mac, iPhone, iPad iCloud.com eller pc. Om du kopierar en fil från en delad mapp på iCloud Drive till en annan mapp kopieras inte tillgång till delning. Läs mer om att dela mappar.

Om en fil är optimerad på iCloud Drive hämtas den till din enhet innan den kopieras till den nya platsen.

Kopiera filer från iCloud Drive till din Mac

1. Klicka på iCloud Drive i sidofältet i ett Finder-fönster.

2. Välj filerna som du vill kopiera.

3. Från menyn Ändra klickar du på Kopiera objekt och klistra sedan in filerna på den nya platsen.

Kopiera filer från appen Filer på din iPhone eller iPad

Använd följande steg för iPhone:

1. Öppna appen Filer och välj Bläddra för att visa platser.

2. Tryck på iCloud Drive i Platser och tryck sedan på Mer.

3. Tryck på Välj och välj sedan de filer och mappar du vill kopiera.

4. Välj på vilket sätt du vill skicka en kopia av filen. Tryck på Mer och sedan på Kopiera objekt.

5. Gå till På min enhet eller annan molntjänst i Platser.

6. Tryck och håll på en mapp på den nya platsen och tryck sedan på Klistra in.

Använd följande steg för iPad:

1. Öppna appen Filer och välj iCloud Drive under Platser i sidofältet.

2. Tryck på Välj och välj sedan de filer och mappar som du vill kopiera.

3. Tryck på Mer och sedan på Kopiera objekt.

4. Gå till På min iPad eller annan molntjänst i Platser.

5. Tryck och håll på en mapp på den nya platsen och tryck sedan på Klistra in.

Om den nya platsen inte visas i Platser kan du skicka en kopia av filerna med AirDrop, Meddelanden eller Mail.

Kopiera filer från iCloud.com

Följ stegen nedan för att hämta filer som lagras på iCloud Drive eller filer som är tillgängliga från iWork-appar på iCloud.com:

1. Logga in på iCloud.com.

2. Öppna iCloud Drive.

3. Leta reda på och välj filen.

4. Klicka på HämtaHämta högst upp på sidan eller dubbelklicka på filen. Dokumentet hämtas till standardplatsen för hämtningar.

Kopiera filer från Windows

Om du har aktiverat iCloud Drive med iCloud för Windows på en pc kan du kopiera dina filer från mappen iCloud Drive i Utforskaren. Du kan även kopiera dina filer från iCloud.com.

Om du behöver hjälp med några data från tredje part som lagras i iCloud ska du kontakta apputvecklaren direkt. Tredjepartsdata använder ibland iCloud-lagring utan att du kan se detaljerad information om detta.

Bilder och videor

Om du använder iCloud-bilder överförs dina bilder och videor automatiskt till iCloud i full upplösning.

Hämta kopior av dina bilder och videor från din enhet

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder. Välj sedan Hämta och behåll original och importera bilderna till din dator.

• På Mac öppnar du programmet Bilder. Välj de bilder och videor som du vill kopiera. Välj Arkiv > Exportera.

• Se till att iCloud för Windows Öppna Utforskaren. Klicka på iCloud-bilder i navigeringsfönstret och välj sedan de bilder du vill behålla på din dator. Högerklicka på bilderna och välj Behåll alltid på den här enheten. Om du använder iCloud för Windows 10 eller tidigare kan du lära dig hur du hämtar dina bilder. När objekten har hämtats kopierar du dem till en annan mapp på din dator. Tryck ned Ctrl-tangenten och dra objekten till mappen för att göra det. Inkludera den här mappen om du säkerhetskopierar datorn.

Hämta kopior av dina bilder och videor från iCloud.com

Om du vill hämta några få bilder eller videor kan du hämta den senaste versionen av bilderna och videorna på iCloud.com.

• Gå till iCloud.com på din iPhone, iPad eller iPod touch och tryck på Bilder och sedan på Välj. Välj sedan vilka bilder och videor som du vill hämta och klicka på MerMer . Välj Hämta och tryck sedan på Hämta igen för att bekräfta. Dina bilder och videor hämtas som en .zip-fil till iCloud Drive.

• Gå till iCloud.com på din Mac eller pc och klicka på Bilder. Välj sedan vilka bilder och videor som du vill hämta och klicka på HämtaHämta.

Om du inte har iCloud Drive aktiverat kan du hitta .zip-filen du hämtade i appen Filer under Hämtningar eller Senaste.

Kopiera bilder från Delade album

Du kan även följa stegen nedan för att kopiera bilder och videor manuellt. Kommentarer och gilla-markeringar som är kopplade till en delad bild sparas inte, och bilder och videor som sparas från delade album får inte full upplösning.

Kopiera bilder från delade album på din iPhone eller iPad

1. Öppna Bilder och tryck på Album.

2. Leta reda på Delade album och tryck på albumet du letar efter. Du kan behöva svepa åt vänster för att hitta det delade albumet.

3. Spara bilder från albumet med en av följande metoder:

• Öppna en bild genom att trycka på den och tryck sedan på DelaDela. Bläddra mellan bilderna åt vänster eller höger och tryck på dem du vill spara om du vill markera fler bilder. Tryck på Spara bild.

• Tryck på Markera och sedan på de bilder du vill spara. Tryck på DelaDela och sedan på Spara bild.

4. Importera bilderna till din dator.

Kopiera bilder och videor från delade album på din Mac

Följ de här stegen om du vill importera bilder och videor i delade album till bildbiblioteket manuellt:

1. Öppna Bilder och tryck på Delade album.

2. Dubbelklicka på ett delat album.

3. Kontrollklicka (eller högerklicka) på en bild och välj Importera.

När du har importerat bilderna kanske du vill säkerhetskopiera biblioteket. Du kan lagra dem som ett separat bibliotek på datorn eller på en annan enhet.

Kopiera bilder och videor från delade album i Windows

Sparade bilder är tillgängliga även om du stänger av Bilder i iCloud för Windows. Om du vill spara bilder och videor från ett delat album måste du spara dem i en annan mapp på hårddisken:

1. Öppna iCloud för Windows.

2. Klicka på Alternativ bredvid Bilder. Anteckna sökvägen som visas under platsen för iCloud Bilder.

3. Öppna ett fönster i Utforskaren (Windows 7 eller senare).

4. Gå till iCloud Bilder-mappen med ovanstående sökväg. Öppna mappen Delat.

5. Markera de bilder som du vill spara och kopiera dem sedan till en annan mapp på datorn. Tryck ned Ctrl-tangenten och dra objekten till din mapp för att göra det. Inkludera den här mappen om du säkerhetskopierar datorn.

Information om hur du säkerhetskopierar din Windows-dator finns på Microsoft Support.

Mail

Läs mer om hur du flyttar, raderar eller kopierar e-postmeddelanden på iCloud på din Mac.

Safari-bokmärken

Exportera en kopia av dina Safari-bokmärken på din Mac:

1. Välj Arkiv > Exportera > Bokmärken.

2. Välj var du vill exportera filen och klicka sedan på Spara. Filnamnet är Safari Bookmarks.html om du inte ändrar det.

Om du vill exportera en kopia av dina Mozilla Firefox-, Google Chrome- eller Microsoft Internet Explorer-bokmärken läser du stegen för att exportera bokmärken i Mozilla, Google eller Microsoft.

Kontakter

Följ stegen nedan för att exportera kontakter från din Mac, iCloud.com eller pc.

Exportera kontakter på din Mac

1. Öppna Kontakter.

2. Välj Alla kontakter.

3. Klicka på en kontakt i kontaktlistan.

4. Välj Arkiv > Exportera > Exportera vCard-kort eller välj Redigera > Markera alla om du vill välja att exportera alla kort.

5. Välj var du vill spara filerna och klicka sedan på Spara.

Om du använder listor bör du överväga att arkivera hela databasen i Kontakter eller Adressbok och exportera vCard-korten. Med vCard-metoden ovan kopieras kontakterna, men inte listorna. Arkiv är mer komplicerade, men det är inte säkert att det går att återskapa data korrekt med arkiv om du är ansluten till internet och inloggad i iCloud.

Om du vill exportera ett arkiv öppnar du Kontakter och väljer Arkiv > Exportera > Kontakter-arkiv.

Exportera kontakter från iCloud.com

Exportera iCloud-kontaktinformation som ett vCard-kort

Exportera kontakter i Outlook på din pc

Se Microsofts instruktioner för export av kontakter.

Kalendrar

Följ stegen nedan för att exportera en kalender från din Mac, iCloud.com eller din pc.

Exportera en kalender på din Mac

1. Tryck på kalenderns namn i Kalender. Om dina kalendrar inte visas trycker du på Kalendrar.

2. Välj Arkiv > Exportera > Exportera.

3. Välj var filen ska sparas och klicka sedan på Exportera.

Hämta en kalender från iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID och öppna Kalender.

2. Dela kalendern offentligt.

3. Kopiera webbadressen för den delade kalendern och klistra in den i adressfältet i webbläsaren. Klicka inte på returtangenten.

4. Ändra ”webcal” till ”http” och klicka på returtangenten. En ICS-fil hämtas till standardplatsen för hämtningar.

5. Lägg till kalendern till en kalenderklient som Kalender på Mac eller Outlook på en Windows-dator.

6. Sluta dela kalendern.

I iCloud-kalendrar sparas information från de senaste sex månaderna, och upp till tre år in i framtiden.

Exportera en kalender i Outlook på din pc

1. Öppna Outlook och gå till Kalender.

2. Välj kalendern som du vill kopiera i kalenderlistan.

3. Avmarkera alla kalendrar.

4. Välj Arkiv > Spara kalender.

5. Klicka på Fler alternativ om du vill ändra datumintervallet och mängden detaljer som ska ingå i kalendern. Detta varierar beroende på Outlook-version.

6. Klicka på OK.

7. Välj var du vill spara kalendern och klicka sedan på Spara.

8. Upprepa med varje kalender som du vill kopiera.

Påminnelser

Exportera en kopia av dina Påminnelser på din Mac som kör macOS Mojave eller tidigare:

1. Öppna Påminnelser.

2. Gå till listan med påminnelser som du vill exportera.

3. Välj Arkiv > Exportera.

4. Ange ett namn, välj plats och klicka sedan på Exportera.

Anteckningar

Gör en kopia av en anteckning på din Mac:

1. Öppna appen Anteckningar och välj anteckningen i fråga.

2. Klicka på Arkiv > Exportera som PDF.

3. Välj var du vill spara dokumentet på datorn.

Röstmemon

Gör en kopia av ett röstmemo på din iPhone eller iPad:

1. Öppna appen Röstmemon och tryck på inspelningen som du vill kopiera.

2. Tryck på MerMer > Duplicera. Du kan även trycka på Dela för att skicka inspelningen via Meddelanden eller Mail eller spara filen i Filer.

På en Mac kopierar du inspelningen som du vill duplicera genom att dra den till en ny plats. Du kan också trycka på DelaDela för att skicka inspelningen via Meddelanden eller Mail.

Glöm inte att säkerhetskopiera

iCloud säkerhetskopierar din iPhone, iPad och iPod touch Om du vill behålla en till kopia kan du säkerhetskopiera till din dator. Du bör också säkerhetskopiera dina iOS- och iPadOS-enheter regelbundet. Med en säkerhetskopia kan du återskapa dina data om datorn eller enheten är skadad eller tappas bort.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.