Talen

iCloud: iCloud-gegevens archiveren of kopiëren

Lees hier hoe u kopieën maakt van de verschillende soorten gegevens die u met iCloud gebruikt.

U doet er goed aan een kopie te maken van de gegevens die u met iCloud gebruikt en deze op een veilige plaats te bewaren. Als u onopzettelijk een belangrijk contact, e-mailbericht of document verwijdert, kunt u dit gegeven in deze kopie terugvinden. In de onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe u een kopie maakt van gegevens in elk programma.

Alles weergeven | Alles verbergen

Bladwijzers

Een kopie van de Safari-bladwijzers exporteren

1. Kies Archief > Exporteer bladwijzers.
  2. Geef een locatie op de computer op voor het geëxporteerde bestand en klik op 'Bewaar'. De bestandsnaam is Safari Bookmarks.html tenzij u deze wijzigt.

Een kopie van de FireFox-bladwijzers exporteren

Raadpleeg de instructies van Mozilla om bladwijzers te exporteren.

Een kopie van de Google Chrome-bladwijzers exporteren

Raadpleeg de instructies van Google om bladwijzers te exporteren.

Een kopie van de favorieten in Internet Explorer (bladwijzers) exporteren

Raadpleeg de instructies van Microsoft om bladwijzers te exporteren.

Agenda’s

Een agenda in OS X Mountain Lion en hoger exporteren

Raadpleeg de instructies voor het exporteren van agenda's.

Een agenda in OS X Lion exporteren

1. Open iCal.
  2. Klik op de knop 'Agenda's' om de agendalijst weer te geven als deze nog niet wordt weergegeven.
  3. Selecteer één van de agenda's in de agendalijst.
  4. Kies Archief > Exporteer > Exporteer.
  5. Geef een locatie op de computer op om de agenda te bewaren. Klik op 'Exporteer'.
  6. Herhaal het proces voor alle agenda's die u wilt kopiëren.

Een agenda downloaden van iCloud.com

1. Ga naar iCloud-agenda op iCloud.com en log in met uw Apple ID van iCloud.
  2. Deel een agenda met anderen.
  3. Kopieer de URL (webadres) van de gedeelde agenda en plak deze in het adresveld van een browser. Druk nog niet op Enter of Return.
  4. Wijzig 'webcal' naar 'http' en druk op Enter of Return. Een ICS-bestand wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.
  5. Voeg de agenda toe aan een agendaclient zoals Agenda of iCal op een Mac of Outlook op een Windows-computer.
  6. Verwijder de publicatie van de gedeelde agenda.

Een agenda in Outlook 2007 of hoger exporteren

1. Open Outlook.
  2. Selecteer de agenda die u wilt kopiëren in de agendalijst. Maak de selectie van alle andere agenda's ongedaan.
  3. Kies Bestand > Opslaan als.
  4. Klik op 'Meer opties' om het datumbereik en de hoeveelheid gegevens aan te passen die aan de agenda moeten worden toegevoegd (dit verschilt afhankelijk van de versie van Outlook). Klik op 'OK'.
  5. Geef een locatie op de computer op om de agenda te bewaren en klik op 'Opslaan'.
  6. Herhaal het proces voor alle agenda's die u wilt kopiëren.

Contacten

Contacten in OS X Mountain Lion en hoger, en Adresboek in OS X Lion exporteren

1. Open Contacten of Adresboek.
  2. Kies Weergave > Groepen. (In OS X Mavericks kiest u Weergave > Toon groepen.)
  3. Selecteer 'Alle contacten' in de lijst met groepen.
  4. Kies Archief > Exporteer > Exporteer vCard.
  5. Geef een locatie op de computer op om het bestand te bewaren en klik op 'Bewaar'.

Opmerking: als u groepen gebruikt, moet u overwegen de gehele database van Contacten of Adresboek te archiveren. De standaardmethode van vCard die hierboven wordt beschreven, maakt een kopie van de contacten maar niet van de groepen. Archieven zijn ingewikkelder en zetten in sommige gevallen de gegevens niet juist terug voor iCloud-abonnees terwijl ze zijn verbonden met het internet. Als u groepen gebruikt, maakt u beide typen van reservekopieën.

• Open Contacten in OS X Mountain Lion en hoger en kies Archief > Exporteer > Contacten-archief.
  • Open Adresboek in OS X Lion en kies Archief > Exporteer > Adresboek-archief.

Contacten in iCloud.com exporteren

Raadpleeg de instructies voor het exporteren van iCloud-contactgegevens als een vCard.

Contacten in Outlook 2007 of hoger exporteren

Raadpleeg de instructies van Microsoft om contacten te exporteren.

Documenten

Documenten in OS X Mountain Lion en hoger kopiëren

1. Open het programma waarmee het document is gemaakt en kies Archief > Open.
  2. Klik op 'iCloud' links boven in het dialoogvenster Open.
  3. Open het document dat u wilt kopiëren, houd vervolgens de Option-toets ingedrukt en kies Archief > Bewaar als.
  4. Geef een locatie op de computer op om het document te bewaren en klik op 'Bewaar'.

Opmerking: in OS X Mountain Lion en hoger zijn in iCloud bewaarde bestanden van Voorvertoning of Teksteditor alleen beschikbaar in de lijst iCloud in het dialoogvenster Open. Deze zijn niet beschikbaar op iCloud.com.

Kopieën van iWork-documenten downloaden

1. Log in bij iCloud.com op een Mac of Windows-computer en open het programma waarmee u het te downloaden document hebt gemaakt (Pages, Numbers of Keynote).
  2. Selecteer het document en kies de optie voor het downloaden in het actiemenu (tandwiel). Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

Documenten kopiëren die met programma's van andere fabrikanten zijn gemaakt

Voor in iCloud bewaarde documenten die met programma's van andere fabrikanten zijn gemaakt, neemt u contact op met de fabrikant van het programma om meer te weten over hoe u een kopie maakt van de gegevens van dat programma.

iTunes in de cloud

Met iTunes in de cloud hebt u op al uw apparaten toegang tot eerdere aangeschafte muziek, films en tv-programma's. Als u een volledige reservekopie wilt maken, wilt u wellicht ook een kopie van de iTunes-gegevens maken. Lees hoe u een reservekopie van een iTunes-bibliotheek maakt door deze te kopiëren naar een externe harde schijf.

E-mail en notities

E-mail in OS X Lion en hoger kopiëren

Raadpleeg de instructies voor het gebruik van OS X Mail om iCloud-e-mail te verplaatsen, verwijderen of kopiëren.

Notities kopiëren

Open het programma Notities op iCloud.com. Kopieer de tekst van elke notitie en plak deze op een document op de computer, zoals een document van Pages of Teksteditor. Bewaar het document op de computer.

Mijn fotostream

Mijn fotostream in iOS 6 en iOS 7 kopiëren

In Mijn fotostream hebt u mogelijk al een kopie van de foto's:

• In OS X worden de foto's in Mijn fotostream automatisch geïmporteerd in de iPhoto- of Aperture-bibliotheek tenzij 'Mijn fotostream' en 'Importeer automatisch' in de voorkeuren voor iPhoto of Aperture zijn uitgeschakeld.
  • In Windows worden de foto's in Mijn fotostream automatisch geïmporteerd als 'Mijn fotostream' in het iCloud-configuratiescherm is ingeschakeld.

Volg deze stappen om de foto's in Mijn fotostream handmatig te kopiëren:

• In iOS 7:
    1. Open Foto's en tik achtereenvolgens op 'Albums' en 'Mijn fotostream'.
    2. Bewaar foto's met een van deze methoden:
      • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel . Als u meerdere foto's wilt selecteren, scrolt u de foto's naar links of rechts en tikt u op de foto's die u wilt bewaren. Tik op 'Bewaar in filmrol'. (Als u een iPhone 4S of iPhone 4 gebruikt, tikt u achtereenvolgens op 'Volgende' en 'Bewaar in filmrol'.)
      • Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel  en 'Bewaar in filmrol'.
    3. Bewaar de filmrol op een computer.
  • In iOS 6:
    1. Open Foto's en tik achtereenvolgens op 'Fotostream' en 'Mijn Fotostream'.
    2. Bewaar foto's met een van deze methoden:
      • Tik op een foto om deze te openen. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
      • Tik op 'Wijzig' en kies de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
    3. Bewaar de filmrol op een computer.

Volg deze stappen om foto's en video's in een gedeelde fotostream waarop u zich hebt geabonneerd, handmatig te kopiëren:

• In iOS 7:
    1. Open Foto's en tik op 'Gedeeld'.
    2. Tik op de naam van de gedeelde fotostream.
    3. Bewaar foto's met een van de volgende methoden:
      • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel . Als u meerdere foto's wilt selecteren, scrolt u de foto's naar links of rechts en tikt u op de foto's die u wilt bewaren. Tik op 'Bewaar in filmrol'. (Als u een iPhone 4S of iPhone 4 gebruikt, tikt u achtereenvolgens op 'Volgende' en 'Bewaar in filmrol'.)
      • Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
    4. Bewaar de filmrol op een computer.
  • In iOS 6:
    1. Open Foto's en tik op 'Fotostream'.
    2. Tik op de naam van de gedeelde fotostream.
    3. Bewaar foto's met een van de volgende methoden:
      • Tik op een foto om deze te openen. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
      • Tik op 'Wijzig' en kies de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
    4. Bewaar de filmrol op een computer.

Opmerking: de opmerkingen of Vind-ik-leuks van een foto in een gedeelde fotostream worden niet bewaard.

Mijn fotostream in OS X Lion en hoger kopiëren

In Mijn fotostream hebt u mogelijk al een kopie van de foto's. In OS X worden de foto's in Mijn fotostream automatisch geïmporteerd in de iPhoto- of Aperture-bibliotheek tenzij 'Mijn fotostream' en 'Importeer automatisch' in de voorkeuren voor iPhoto of Aperture zijn uitgeschakeld.

Volg deze stappen om foto's handmatig te importeren in de iPhoto-bibliotheek:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Als u alle nieuwe foto's in het iPhoto-venster wilt importeren, klikt u op de knop 'Importeer' waarop het aantal foto's wordt weergegeven.
    • Als u een selectie van foto's wilt importeren, houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u op de miniaturen van de foto's klikt of sleept u om een groep foto's te selecteren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie'.
  3. Raadpleeg iPhoto '11: een reservekopie maken van de iPhoto-bibliotheek als u een reservekopie wilt maken van de iPhoto-bibliotheek.

Volg deze stappen om foto's handmatig te importeren in de Aperture-bibliotheek:

1. Selecteer 'Fotostream' in het infovenster Bibliotheek en dubbelklik op 'Mijn fotostream'.
  2. Selecteer de foto's in de fotostream die u wilt importeren en sleep ze naar een project of album in het infovenster Bibliotheek.
  3. Raadpleeg het overzicht voor het maken van reservekopieën in Aperture als u een reservekopie wilt maken van de Aperture-bibliotheek.

Mijn fotostream in Windows kopiëren

Alle foto's in Mijn fotostream worden automatisch bewaard op een Windows-pc en zijn beschikbaar zelfs als u Foto's uitschakelt in het iCloud-configuratiescherm. Als u foto's en video's in een gedeelde stream wilt bewaren, moet u deze eerst bewaren in een andere map op de harde schijf:

1. Ga in Windows 8 naar het startscherm en klik op de tegel iCloud. Kies in Windows 7 het menu Start > Alle programma's > iCloud > iCloud.
  2. Klik in het iCloud-configuratiescherm op de knop 'Opties' naast Foto's (of Fotostream). Noteer het pad onder 'Locatie iCloud-foto's'.
  3. Open een venster van Bestandsverkenner (Windows 8) of Windows Verkenner (Windows 7).
  4. Ga naar de locatie van de map iCloud-foto's die u in het iCloud-configuratiescherm hebt gevonden. Open de map Gedeeld.
  5. Selecteer de foto's die u wilt bewaren en kopieer ze naar een andere map op de harde schijf. Wanneer u een reservekopie maakt van de harde schijf van de computer op een ander apparaat of andere voorziening, zorgt u ervoor dat u deze map toevoegt aan de reservekopie.

Opmerking: voor informatie over hoe u een reservekopie maakt van een Windows-pc, raadpleegt u Microsoft Support.

Herinneringen

Herinneringen in OS X Mountain Lion en hoger exporteren

Raadpleeg de instructies voor het exporteren van Herinneringen in Mountain Lion. U kunt deze instructies ook gebruiken om herinneringen in OS X Mavericks te exporteren.

Een herinneringslijst in OS X Lion exporteren

1. Open iCal en klik op 'Herinneringen'. Als u de pop-uplijst Herinneringen niet ziet, kiest u Weergave > Toon herinneringen.
  2. Houd de Control-toets ingedrukt, klik op de naam van de herinneringenlijst met de herinneringen die u wilt exporteren en kies 'Exporteer' in het venstermenu.
  3. Geef een locatie op de computer op om het bestand te bewaren en klik op 'Exporteer'. De herinneringen worden als ICS-bestand geëxporteerd.

Extra informatie
Als u kopieën van programmagegevens bewaart op een computer, moet u regelmatig een reservekopie maken van de computer op een opslagapparaat of -voorziening. U maakt best ook regelmatig een reservekopie van uw iOS-apparaten. Met een reservekopie kunt u gegevens terugzetten als de computer of het iOS-apparaat wordt beschadigd of verloren raakt.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 19-apr-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 19-apr-2014
  • Artikel: HT4910
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(25 reacties)