Talen

iCloud-gegevens archiveren en kopiëren

Lees hier hoe u kopieën maakt van de verschillende soorten gegevens die u met iCloud gebruikt.

U wilt wellicht een kopie maken van de gegevens die u met iCloud gebruikt en deze op een veilige plaats bewaren. Als u onopzettelijk een belangrijk contact, e-mailbericht of document verwijdert, kunt u dit gegeven in deze kopie terugvinden. Volg de stappen hieronder om de gegevens van elke app te kopiëren.

Alles weergeven | Alles verbergen

Bladwijzers

Een kopie van de Safari-bladwijzers exporteren

1. Kies Archief > Exporteer bladwijzers.
  2. Kies waarnaar u het bestand wilt exporteren en klik op 'Bewaar'. De bestandsnaam is Safari Bookmarks.html tenzij u deze wijzigt.

Een kopie van de Firefox-bladwijzers exporteren

Een kopie van de Google Chrome-bladwijzers exporteren

Een kopie van de Internet Explorer-favorieten (bladwijzers) exporteren

Agenda’s

Een agenda in OS X Mountain Lion en hoger exporteren

Een agenda in OS X Lion exporteren

1. Open iCal.
  2. Klik op de knop 'Agenda's' om de agendalijst weer te geven als deze nog niet wordt weergegeven.
  3. Selecteer één van de agenda's in de agendalijst.
  4. Kies Archief > Exporteer > Exporteer.
  5. Kies waar u de agenda wilt bewaren.
  6. Klik op 'Exporteer'.
  7. Herhaal het proces voor alle agenda's die u wilt kopiëren.

Een agenda downloaden vanaf iCloud.com

1. Ga naar iCloud-agenda op iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Deel een agenda met anderen.
  3. Kopieer de URL (webadres) van de gedeelde agenda en plak deze in het adresveld van een browser. Druk niet op Enter of Return.
  4. Wijzig 'webcal' naar 'http' en druk op Enter of Return. Een ICS-bestand wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.
  5. Voeg de agenda toe aan een agendaclient, zoals Agenda of iCal op een Mac, of Outlook op een Windows-computer.
  6. Deel de agenda niet meer.

Een agenda in Outlook 2007 of hoger exporteren

1. Open Outlook.
  2. Selecteer de agenda die u wilt kopiëren in de agendalijst.
  3. Maak de selectie van alle andere agenda's ongedaan.
  4. Kies Bestand > Opslaan als.
  5. Klik op 'Meer opties' om het datumbereik en de hoeveelheid gegevens aan te passen die aan de agenda moeten worden toegevoegd (dit verschilt afhankelijk van de versie van Outlook).
  6. Klik op 'OK'.
  7. Kies waar u de agenda wilt bewaren en klik op 'Opslaan'.
  8. Herhaal het proces voor alle agenda's die u wilt kopiëren.

Contacten

Contacten exporteren in OS X Lion of hoger

1. Open Contacten. Open in OS X Lion het programma Adresboek.
  2. Kies Weergave > Toon groepen. Kies in OS X Lion of OS X Mountain Lion het menu Weergave > Groepen.
  3. Selecteer 'Alle contacten' in de lijst met groepen.
  4. Klik op een contact in de lijst met contacten.
  5. Kies Wijzig > Selecteer alles om alle kaarten te selecteren zodat u ze kunt exporteren.
  6. Kies Archief > Exporteer > Exporteer vCard.
  7. Kies waar u het bestand wilt bewaren en klik op 'Bewaar'.

Als u Groepen gebruikt, overweegt u de gehele database van Contacten of Adresboek te archiveren alsook vCards te exporteren. De vCard-methode hierboven kopieert de contacten maar niet de groepen. Archieven zijn ingewikkelder maar in sommige gevallen kunt u via archieven de gegevens niet juist terugzetten terwijl u verbonden bent met het internet en ingelogd bent bij iCloud.

Een archief exporteren:

• Open Contacten in OS X Mountain Lion en hoger en kies Archief > Exporteer > Contacten-archief.
  • Open Adresboek in OS X Lion en kies Archief > Exporteer > Adresboek-archief.

Contacten in iCloud.com exporteren

Contacten in Outlook 2007 of hoger exporteren

Documenten

Documenten in OS X Mountain Lion en hoger kopiëren

1. Open het programma waarmee u het document hebt gemaakt en kies Archief > Open.
  2. Klik op 'iCloud' linksboven in het dialoogvenster Open.
  3. Open het document dat u wilt kopiëren, houd vervolgens de Option-toets ingedrukt en kies Archief > Bewaar als.
  4. Kies waar u het document wilt bewaren en klik op 'Bewaar'.

In OS X Mountain Lion en hoger kunt u in iCloud bewaarde bestanden van Voorvertoning of Teksteditor openen via de lijst iCloud in het dialoogvenster Open. Deze zijn niet beschikbaar op iCloud.com.

Kopieën van iWork-documenten downloaden

1. Log in bij iCloud.com op een Mac of Windows-computer.
  2. Open het programma waarmee u het te downloaden document hebt gemaakt (Pages, Numbers of Keynote).
  3. Selecteer het document en kies 'Download document' in het actiemenu tandwiel. Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

Documenten kopiëren die met programma's van andere fabrikanten zijn gemaakt

Voor in iCloud bewaarde documenten die met programma's van andere fabrikanten zijn gemaakt, neemt u contact op met de fabrikant van het programma om te weten hoe u de gegevens van dat programma kopieert.

iTunes in de cloud

Met iTunes in de cloud hebt u op al uw apparaten toegang tot eerder aangeschafte muziek, films en tv-programma's. Als u een volledige reservekopie wilt maken, wilt u wellicht ook een kopie van de iTunes-gegevens maken. Lees hoe u een reservekopie van een iTunes-bibliotheek maakt door deze te kopiëren naar een externe harde schijf.

E-mail en notities

E-mail in OS X Lion en hoger kopiëren

Notities kopiëren

Open het programma Notities op iCloud.com. Kopieer de tekst van elke notitie en plak deze op een document op de computer, zoals een document van Pages of Teksteditor. Bewaar het document op de computer.

Mijn fotostream en iCloud-fotodelen

In Mijn fotostream hebt u mogelijk al een kopie van de foto's:

• In OS X worden de foto's in Mijn fotostream automatisch geïmporteerd in de iPhoto- of Aperture-bibliotheek tenzij 'Mijn fotostream' en 'Importeer automatisch' in de voorkeuren voor iPhoto of Aperture zijn uitgeschakeld.
    • Controleer de instellingen in iPhoto in het menu iPhoto > Voorkeuren > iCloud.
    • Controleer de instellingen in Aperture in het menu Apterture > Voorkeuren > iCloud.
  • In Windows worden de foto's in Mijn fotostream automatisch geïmporteerd als 'Mijn fotostream' in het iCloud-configuratiescherm is ingeschakeld.

De inhoud van Mijn fotostream en iCloud-fotodelen in iOS 6 en iOS 7 kopiëren

Volg deze stappen om de foto's in Mijn fotostream handmatig te kopiëren:

In iOS 7:

1. Open Foto's en tik achtereenvolgens op 'Albums' en 'Mijn fotostream'.
  2. Bewaar foto's met een van deze methoden:
    • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel . Als u meerdere foto's wilt selecteren, scrolt u de foto's naar links of rechts en tikt u op de foto's die u wilt bewaren. Tik op 'Bewaar in filmrol'. (Als u een iPhone 4S of iPhone 4 gebruikt, tikt u achtereenvolgens op 'Volgende' en 'Bewaar in filmrol'.)
    • Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
  3. Bewaar de filmrol op een computer.

In iOS 6:

1. Open Foto's en tik achtereenvolgens op 'Fotostream' en 'Mijn Fotostream'.
  2. Bewaar foto's met een van deze methoden:
    • Tik op een foto om deze te openen. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
    • Tik op 'Wijzig' en kies de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
  3. Bewaar de filmrol op een computer.

Volg deze stappen om foto's in een gedeelde stream waarop u zich hebt geabonneerd, handmatig te kopiëren:

In iOS 7:

1. Open Foto's en tik op 'Gedeeld'.
  2. Tik op de naam van de gedeelde fotostream.
  3. Bewaar foto's met een van de volgende methoden:
    • Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens Deel . Als u meerdere foto's wilt selecteren, scrolt u de foto's naar links of rechts en tikt u op de foto's die u wilt bewaren. Tik op 'Bewaar in filmrol'. (Als u een iPhone 4S of iPhone 4 gebruikt, tikt u achtereenvolgens op 'Volgende' en 'Bewaar in filmrol'.)
    • Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
  4. Bewaar de filmrol op een computer.

In iOS 6:

1. Open Foto's en tik op 'Fotostream'.
  2. Tik op de naam van de gedeelde fotostream.
  3. Bewaar foto's met een van de volgende methoden:
    • Tik op een foto om deze te openen. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
    • Tik op 'Wijzig' en kies de foto's die u wilt bewaren. Tik achtereenvolgens op Deel en 'Bewaar in filmrol'.
  4. Bewaar de filmrol op een computer.

De opmerkingen of Vind-ik-leuks van een foto in een gedeelde stream worden niet bewaard.

De inhoud van Mijn fotostream en iCloud-fotodelen in OS X Lion en hoger kopiëren

Volg deze stappen om foto's handmatig te importeren in de iPhoto-bibliotheek:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. U kunt alle nieuwe inhoud importeren of kiezen wat u wilt importeren:
    • Als u alle nieuwe foto's in het iPhoto-venster wilt importeren, klikt u op de knop 'Importeer' waarop het aantal foto's wordt weergegeven.
    • Als u een selectie van foto's wilt importeren, houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u op de miniaturen van de foto's klikt of sleept u om een groep foto's te selecteren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie'.

Nadat u de foto's hebt geïmporteerd, maakt u best een reservekopie van de iPhoto-bibliotheek.

Volg deze stappen om foto's en video's in gedeelde streams handmatig te importeren in de iPhoto-bibliotheek:

1. Open iPhoto en kies Gedeeld > iCloud in de bronlijst.
  2. Selecteer een gedeelde stream onder Streams van familie en vrienden.
  3. U kunt alle nieuwe inhoud importeren of kiezen wat u wilt importeren:
    • Klik achtereenvolgens op 'Voeg toe' en 'Importeer' om alle nieuwe inhoud te importeren.
    • Als u specifieke onderdelen wilt importeren, opent u de gedeelde stream, houdt u Command ingedrukt en selecteert u wat u wilt importeren. Klik achtereenvolgens op 'Voeg toe' en 'Importeer'.

Volg deze stappen om foto's en video's handmatig te importeren in de Aperture-bibliotheek:

1. Selecteer 'Fotostream' in het infovenster Bibliotheek.
  2. Dubbelklik op 'Mijn fotostream' of een gedeelde stream.
  3. Selecteer de foto's of video's die u wilt importeren.
  4. Sleep de foto's of video's naar een project of album in het infovenster Bibliotheek om deze te importeren.

Nadat u de foto's hebt geïmporteerd, maakt u best een reservekopie van de Aperture-bibliotheek.

De inhoud van Mijn fotostream en iCloud-fotodelen in Windows kopiëren

Alle foto's in Mijn fotostream worden automatisch bewaard op een Windows-pc en zijn beschikbaar zelfs als u Foto's uitschakelt in het iCloud-configuratiescherm. Als u foto's en video's in een gedeelde stream wilt bewaren, moet u deze eerst bewaren in een andere map op de harde schijf:

1. Open het iCloud-configuratiescherm:
    • Ga in Windows 8.1 naar het startscherm, klik op de pijl omlaag Pijl omlaag in de linkerbenedenhoek en klik vervolgens op het programma iCloud.
    • Ga in Windows 8 naar het startscherm en klik op de tegel iCloud.
    • Kies in Windows 7 het menu Start > Alle programma's > iCloud > iCloud.
  2. Klik in het iCloud-configuratiescherm op de knop 'Opties' naast Foto's (of Fotostream). Noteer het pad onder 'Locatie iCloud-foto's'.
  3. Open een venster van Bestandsverkenner (Windows 8) of Windows Verkenner (Windows 7).
  4. Ga naar de locatie van de map iCloud-foto's die u in het iCloud-configuratiescherm hebt gevonden. Open de map Gedeeld.
  5. Selecteer de foto's die u wilt bewaren en kopieer ze naar een andere map op de harde schijf. Voeg deze map toe wanneer u een reservekopie maakt van de harde schijf van de computer op een ander apparaat of andere voorziening.

Voor informatie over hoe u een reservekopie maakt van een Windows-pc, raadpleegt u Microsoft Support.

Herinneringen

Herinneringen in OS X Mountain Lion en hoger exporteren

Lees hoe u herinneringen in OS X Mountain Lion exporteert. U kunt ook deze stappen uitvoeren om herinneringen in OS X Mavericks te exporteren.

Een herinneringslijst in OS X Lion exporteren

1. Open iCal en klik op 'Herinneringen'. Als u de pop-uplijst Herinneringen niet ziet, kiest u Weergave > Toon herinneringen.
  2. Houd de Control-toets ingedrukt en klik op de naam van de herinneringenlijst met de herinneringen die u wilt exporteren.
  3. Kies 'Exporteer' in het venstermenu.
  4. Kies waar u het bestand wilt bewaren en klik op 'Exporteer'. De herinneringen worden als ICS-bestand geëxporteerd.

Vergeet niet dat u een reservekopie moet maken

Als u kopieën van programmagegevens bewaart op een computer, moet u regelmatig een reservekopie maken van de computer op een opslagapparaat of -voorziening. U maakt best ook regelmatig een reservekopie van uw iOS-apparaten. Als u een reservekopie hebt, kunt u gegevens terugzetten als de computer of het iOS-apparaat wordt beschadigd of verloren raakt.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 24-aug-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 24-aug-2014
  • Article: HT4910
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)