Kielet

iCloud: iCloud-tietojen arkistointi tai varmuuskopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten eri iCloud-tiedot varmuuskopioidaan.

iCloudin kanssa käytetyistä tiedoista on aina hyvä olla varmuuskopio turvallisessa paikassa. Jos poistat vahingossa tärkeän yhteystiedon, sähköpostiosoitteen tai dokumentin, voit hakea sen varmuuskopiostasi. Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten tiedot kopioidaan eri ohjelmissa.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Kirjanmerkit

Näin viet kopion Safarin kirjanmerkeistä

1. Valitse Arkisto > Vie kirjanmerkit.
  2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan tietokoneessa, ja osoita Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Näin viet kopion Firefoxin kirjanmerkeistä

Tutustu Mozillan kirjanmerkkien vientiohjeisiin.

Näin viet kopion Google Chromen kirjanmerkeistä

Tutustu Googlen kirjanmerkkien vientiohjeisiin.

Näin viet kopion Internet Explorerin suosikeista (kirjanmerkeistä)

Tutustu Microsoftin kirjanmerkkien vientiohjeisiin.

Kalenterit

Näin viet kalenterin OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Lue ohjeet kalenterien vientiin.

Näin viet kalenterin OS X Lionissa

1. Avaa iCal.
  2. Jos kalenteriluetteloa ei näy, avaa se Kalenterit-painikkeesta.
  3. Valitse jokin kalenteriluettelon kalentereista.
  4. Valitse Arkisto > Vie > Vie.
  5. Valitse, minne tiedosto tallennetaan tietokoneessa. Valitse Vie.
  6. Tee samoin kaikkien kalenterien kohdalla, jotka halutaan kopioida.

Näin lataat kalenterin iCloud.comista

1. Siirry iCloud-kalenteriin iCloud.comissa ja kirjaudu iCloudin kanssa käyttämälläsi Apple ID:llä.
  2. Jaa kalenteri julkisesti.
  3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite (verkko-osoite) ja liitä se selaimen osoitekenttään. Älä vielä paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita "webcal"-kohdan tilalle "http" ja paina rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.
  5. Lisää kalenteri kalenteriohjelmaan, esimerkiksi Kalenteriin tai iCaliin Macissa tai Outlookiin Windows-tietokoneessa.
  6. Lopeta jaetun kalenterin julkaiseminen.

Näin viet kalenterin Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

1. Avaa Outlook.
  2. Valitse Kalenteri-luettelosta kalenteri, joka halutaan kopioida. Poista valinta kaikkien muiden kalenterien kohdalta.
  3. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  4. Valitse Lisävalinnat, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää (vaihtelee Outlookin version mukaan). Valitse OK.
  5. Valitse, minne kalenteri tallennetaan tietokoneessa, ja osoita Tallenna-painiketta.
  6. Tee samoin kaikkien kalenterien kohdalla, jotka halutaan kopioida.

Yhteystiedot

Näin viet yhteystiedot OS X Mountain Lionin tai uudemman Yhteystiedot-ohjelmassa ja OS X Lionin Osoitekirja-ohjelmassa

1. Avaa Yhteystiedot tai Osoitekirja.
  2. Valitse Näytä > Ryhmät. (Valitse OS X Mavericksissa Näytä > Näytä ryhmät.)
  3. Valitse Ryhmät-luettelosta Kaikki yhteystiedot.
  4. Valitse Arkisto > Vie > Vie vCard.
  5. Valitse, minne tiedosto tallennetaan tietokoneessa, ja osoita Tallenna-painiketta.

Huomautus: Jos käytät ryhmiä, harkitse koko Yhteystiedot- tai Osoitekirja-tietokannan arkistointia. Yllä kuvatussa tavallisessa vCard-menettelytavassa kopioidaan yhteystiedot, mutta ei ryhmiä. Arkistot ovat monimutkaisempia, eikä niistä aina voi palauttaa iCloud-jäsenten tietoja oikein, kun Internet-yhteys on muodostettu. Jos käytät ryhmiä, luo molemmat varmuuskopiot.

• OS X Mountain Lion tai uudempi: avaa Yhteystiedot-ohjelma ja valitse Arkisto > Vie > Yhteystietojen arkisto.
  • OS X Lion: avaa Osoitekirja-ohjelma ja valitse Arkisto > Vie > Osoitekirja-arkisto.

Näin viet yhteystiedot iCloud.comissa

Lue ohjeet iCloud-yhteystietojen vientiin vCard-muodossa.

Näin viet yhteystiedot Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

Lue Microsoftin yhteystietojen vientiohjeet.

Dokumentit

Näin kopioit dokumentit OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

1. Avaa dokumentin luomiseen käytetty ohjelma ja valitse Arkisto > Avaa.
  2. Valitse Avaa-valintaikkunan vasemmasta yläkulmasta iCloud.
  3. Avaa kopioitava dokumentti, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Tallenna nimellä.
  4. Valitse, minne dokumentti tallennetaan tietokoneessa, ja osoita Tallenna-painiketta.

Huomautus: OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa iCloudiin tallennetut Esikatselu- ja TeXturi-tiedostot ovat käytettävissä vain Avaa-valintaikkunan iCloud-luettelosta. Ne eivät ole käytettävissä iCloud.comissa.

Näin lataat kopion iWork-dokumenteista

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Mac- tai Windows-tietokoneella ja avaa ohjelma, jolla ladattava dokumentti luotiin (Pages, Numbers tai Keynote).
  2. Valitse dokumentti ja valitse toimintoponnahdusvalikosta (rataskuvake) Lataa. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Näin kopioit muun valmistajan ohjelmissa luodut dokumentit

Muun valmistajan ohjelmissa luotujen iCloudiin tallennettujen dokumenttien osalta lisätietoja saa ohjelman kehittäjältä.

iTunes-pilvi

iTunes-pilven avulla voit käyttää aiempia musiikki-, elokuva- ja TV-ohjelmaostoksia mistä tahansa laitteestasi. Jos haluat ottaa täydellisen varmuuskopion, haluat ehkä kopioida myös iTunesin tiedot. Lue, miten iTunes-kirjasto varmuuskopioidaan ulkoiselle kovalevylle.

Sähköpostit ja muistiinpanot

Näin kopioit sähköpostit OS X Lionissa tai uudemmassa

Lue ohjeet OS X Mailin käyttämisestä iCloud-sähköpostien siirtämiseen, poistamiseen tai kopioimiseen.

Näin kopioit muistiinpanoista

Avaa Muistiinpanot-ohjelma iCloud.comissa. Kopioi kunkin muistiinpanon teksti ja liitä se tietokoneessa esimerkiksi Pages- tai TeXturi-dokumenttiin. Tallenna dokumentti tietokoneessa.

Oma kuvavirta

Näin kopioit kuvavirran iOS 6:ssa ja iOS 7:ssä

Kuvista voi jo olla kopio omassa kuvavirrassa:

• OS X:ssä oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti iPhoto- tai Aperture-kirjastoon, ellei omaa kuvavirtaa ja automaattista tuontia ole poistettu käytöstä iPhoton tai Aperturen asetuksista.
  • Windowsissa oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti, kun oma kuvavirta on otettu käyttöön iCloud-ohjauspaneelista.

Kopioi kuvat manuaalisesti omasta kuvavirrasta seuraavasti:

• iOS 7:
    1. Avaa Kuvat-ohjelma. Napauta Albumit ja sitten Oma kuvavirta.
    2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
      • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna Kameran rullaan. (Jos käytössä on iPhone 4S tai iPhone 4, napauta Seuraava ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.)
      • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    3. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.
  • iOS 6:
    1. Avaa Kuvat-ohjelma. Napauta Kuvavirta ja sitten Oma kuvavirta.
    2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
      • Avaa kuva napauttamalla sitä. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
      • Napauta Muokkaa ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    3. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

Kopioi kuvat ja videot tilaamastasi jaetusta kuvavirrasta manuaalisesti seuraavasti:

• iOS 7:
    1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta Jaetut.
    2. Napauta jaetun kuvavirran nimeä.
    3. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
      • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna Kameran rullaan. (Jos käytössä on iPhone 4S tai iPhone 4, napauta Seuraava ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.)
      • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    4. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.
  • iOS 6:
    1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta Kuvavirta.
    2. Napauta jaetun kuvavirran nimeä.
    3. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
      • Avaa kuva napauttamalla sitä. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
      • Napauta Muokkaa ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    4. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

Huomautus: jaetun kuvavirran kuviin liittyviä kommentteja ja tykkäyksiä ei tallenneta.

Näin kopioit oman kuvavirran OS X Lionissa tai uudemmassa

Kuvista voi jo olla kopio omassa kuvavirrassa: OS X:ssä oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti iPhoto- tai Aperture-kirjastoon, ellei omaa kuvavirtaa ja automaattista tuontia ole poistettu käytöstä iPhoton tai Aperturen asetuksista.

Tuo kuvat manuaalisesti iPhoto-kirjastoon seuraavasti:

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  2. Tee jokin seuraavista toimenpiteistä:
    • Tuo kaikki iPhoto-ikkunassa näkyvät uudet kuvat osoittamalla Tuo-painiketta, jossa näkyy kuvien määrä.
    • Tuo valitut kuvat pitämällä komento-näppäintä painettuna ja osoittamalla miniatyyrikuvia. Voit valita useampia kuvia vetämällä. Osoita sitten Tuo valitut -painiketta.
  3. Jos haluat varmuuskopioida iPhoto-kirjaston, lue lisätietoja artikkelista iPhoto '11: iPhoto-kirjaston varmuuskopioiminen.

Tuo kuvat manuaalisesti Aperture-kirjastoon seuraavasti:

1. Valitse kirjastoinspektorissa Photo Stream (Kuvavirta) ja kaksoisosoita My Photo Stream (Oma kuvavirta).
  2. Valitse kuvavirrasta tuotavat kuvat ja vedä ne kirjastoinspektorissa olevaan projektiin tai albumiin.
  3. Jos haluat varmuuskopioida Aperture-kirjastosi, lisätietoja on Aperturen varmuuskopioinnin yleiskatsauksessa.

Näin kopioit oman kuvavirran Windowsissa

Kaikki omassa kuvavirrassa olevat kuvat tallennetaan automaattisesti Windows-tietokoneeseen. Ne ovat käytettävissä, vaikka Kuvat poistettaisiin käytöstä iCloud-ohjauspaneelista. Kuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta virrasta edellyttää, että ne tallennetaan ensin toiseen kovalevyllä olevaan kansioon:

1. Windows 8: siirry aloitusnäyttöön ja osoita iCloud-ruutua. Windows 7: valitse Käynnistä-valikko > Kaikki ohjelmat > iCloud > iCloud.
  2. Osoita iCloud-ohjauspaneelissa Kuvat (tai Kuvavirta) -kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Ota ylös iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.
  3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  4. Avaa iCloud-kuvien kansio käyttämällä polkua, jonka otit aiemmin ylös iCloud-ohjauspaneelista. Avaa Jaettu-kansio.
  5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kovalevyllä olevaan kansioon. Muista sisällyttää kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi kovalevyä toiseen laitteeseen tai palveluun.

Huomautus: lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

Muistutukset

Näin viet muistutukset OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Lue ohjeet muistutusten vientiin Mountain Lionissa. Nämä ohjeet koskevat myös muistutusten vientiä OS X Mavericksissa.

Näin viet muistutusluettelon OS X Lionissa

1. Avaa iCal ja valitse Muistutukset. Jos Muistutukset-ponnahdusluetteloa ei näy, valitse Näytä > Näytä muistutukset.
  2. Pidä ctrl-näppäintä painettuna, osoita vietävät muistutukset sisältävän muistutusluettelon nimeä ja valitse ponnahdusvalikosta Vie.
  3. Valitse, minne tiedosto tallennetaan tietokoneessa, ja osoita Vie-painiketta. Muistutukset viedään .ics-tiedostona.

Lisätietoja
Jos kopioit ohjelmien tietoja tietokoneeseesi, varmista, että varmuuskopioit tietokoneen tiedot tallennuslaitteeseen tai -palveluun säännöllisesti. Myös iOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Tiedot voi palauttaa varmuuskopiosta, jos tietokone tai iOS-laite vahingoittuu tai katoaa.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 28.3.2014