Kielet

iCloud-tietojen arkistointi tai varmuuskopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten eri iCloud-tiedot varmuuskopioidaan.

iCloudin kanssa käytetyistä tiedoista on aina hyvä olla varmuuskopio turvallisessa paikassa. Jos poistat vahingossa tärkeän yhteystiedon, sähköpostiviestin tai dokumentin, voit hakea sen varmuuskopiostasi. Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten eri ohjelmien tiedot kopioidaan.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Kirjanmerkit

Näin viet kopion Safarin kirjanmerkeistä

1. Valitse Arkisto > Vie kirjanmerkit.
  2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Näin viet kopion Firefoxin kirjanmerkeistä

Näin viet kopion Google Chromen kirjanmerkeistä

Näin viet kopion Internet Explorerin suosikeista (kirjanmerkeistä)

Kalenterit

Näin viet kalenterin OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Näin viet kalenterin OS X Lionissa

1. Avaa iCal.
  2. Jos kalenteriluetteloa ei näy, avaa se Kalenterit-painikkeesta.
  3. Valitse jokin kalenteriluettelon kalentereista.
  4. Valitse Arkisto > Vie > Vie.
  5. Valitse, minne kalenteri tallennetaan.
  6. Valitse Vie.
  7. Tee samoin kaikkien kalenterien kohdalla, jotka haluat kopioida.

Näin lataat kalenterin iCloud.comista

1. Siirry iCloud-kalenteriin iCloud.comissa ja kirjaudu Apple ID:lläsi.
  2. Jaa kalenteri julkisesti.
  3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite (verkko-osoite) ja liitä se selaimen osoitekenttään. Älä paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita "webcal"-kohdan tilalle "http" ja paina rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.
  5. Lisää kalenteri kalenteriohjelmaan, esimerkiksi Kalenteriin tai iCaliin Macissa tai Outlookiin Windows-tietokoneessa.
  6. Lopeta kalenterin jakaminen.

Näin viet kalenterin Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

1. Avaa Outlook.
  2. Valitse kalenteriluettelosta kalenteri, joka haluat kopioida.
  3. Poista valinta kaikkien muiden kalenterien kohdalta.
  4. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  5. Valitse Lisävalinnat, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää (vaihtelee Outlookin version mukaan).
  6. Valitse OK.
  7. Valitse, minne kalenteri tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.
  8. Tee samoin kaikkien kalenterien kohdalla, jotka haluat kopioida.

Yhteystiedot

Näin viet yhteystiedot OS X Lionissa tai uudemmassa

1. Avaa Yhteystiedot. Avaa OS X Lionin Osoitekirja.
  2. Valitse Näytä > Näytä ryhmät. Valitse OS X Lionissa tai OS X Mountain Lionissa Näytä > Ryhmät.
  3. Valitse ryhmäluettelosta Kaikki yhteystiedot.
  4. Osoita yhteystietoluettelossa olevaa yhteystietoa.
  5. Valitse kaikki kortit vietäväksi osoittamalla Muokkaa > Valitse kaikki.
  6. Valitse Arkisto > Vie > Vie vCard.
  7. Valitse, minne tiedosto tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.

Jos käytät ryhmiä, harkitse koko Yhteystiedot- tai Osoitekirja-tietokannan arkistointia sekä tietojen vientiä vCard-muodossa. Yllä kuvattu vCard-menetelmä kopioi yhteystiedot, mutta ei ryhmiä. Arkistot ovat monimutkaisempia, mutta niistä ei joskus voi palauttaa tietoja oikein, kun Internet-yhteys on muodostettu ja olet kirjautuneena iCloudiin.

Näin viet arkiston:

• OS X Mountain Lion tai uudempi: avaa Yhteystiedot-ohjelma ja valitse Arkisto > Vie > Yhteystietojen arkisto.
  • OS X Lion: avaa Osoitekirja-ohjelma ja valitse Arkisto > Vie > Osoitekirja-arkisto.

Näin viet yhteystiedot iCloud.comissa

Näin viet yhteystiedot Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

Dokumentit

Näin kopioit dokumentit OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

1. Avaa dokumentin luomiseen käytetty ohjelma ja valitse Arkisto > Avaa.
  2. Valitse Avaa-valintaikkunan vasemmasta yläkulmasta iCloud.
  3. Avaa kopioitava dokumentti, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Tallenna nimellä.
  4. Valitse, minne dokumentti tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.

OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa iCloudiin tallennetut Esikatselu- ja TeXturi-tiedostot voi avata vain Avaa-valintaikkunan iCloud-luettelosta. Ne eivät ole käytettävissä iCloud.comissa.

Näin lataat kopion iWork-dokumenteista

1. Kirjaudu iCloud.comiin Mac- tai Windows-tietokoneella.
  2. Avaa ohjelma, jolla ladattava dokumentti luotiin (Pages, Numbers tai Keynote).
  3. Valitse dokumentti ja valitse ratas toimintovalikosta Lataa asiakirja. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Näin kopioit muun valmistajan ohjelmissa luodut dokumentit

Muun valmistajan ohjelmissa luotujen iCloudiin tallennettujen dokumenttien osalta lisätietoja ohjelman tietojen kopioinnista saa ohjelman kehittäjältä.

iTunes-pilvi

iTunes-pilven avulla voit käyttää aiempia musiikki-, elokuva- ja TV-ohjelmaostoksia mistä tahansa laitteestasi. Jos haluat ottaa täydellisen varmuuskopion, haluat ehkä kopioida myös iTunesin tiedot. Lue, miten iTunes-kirjasto varmuuskopioidaan ulkoiselle kovalevylle.

Sähköpostit ja muistiinpanot

Näin kopioit sähköpostit OS X Lionissa tai uudemmassa

Näin kopioit muistiinpanot

Avaa Muistiinpanot-ohjelma iCloud.comissa. Kopioi kunkin muistiinpanon teksti ja liitä se tietokoneessa esimerkiksi Pages- tai TeXturi-dokumenttiin. Tallenna dokumentti tietokoneessa.

Oma kuvavirta ja iCloud-kuvajako

Kuvista voi jo olla kopio omassa kuvavirrassa:

• OS X:ssä oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti iPhoto- tai Aperture-kirjastoon, ellei omaa kuvavirtaa ja automaattista tuontia ole poistettu käytöstä iPhoton tai Aperturen asetuksista.
  • Windowsissa oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti, kun oma kuvavirta on otettu käyttöön iCloud-ohjauspaneelista.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön iOS 6:ssa ja iOS 7:ssä

Kopioi kuvat manuaalisesti omasta kuvavirrasta seuraavasti:

iOS 7:

1. Avaa Kuvat-ohjelma. Napauta Albumit ja sitten Oma kuvavirta.
  2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna Kameran rullaan. (Jos käytössä on iPhone 4S tai iPhone 4, napauta Seuraava ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.)
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
  3. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

iOS 6:

1. Avaa Kuvat-ohjelma. Napauta Kuvavirta ja sitten Oma kuvavirta.
  2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    • Napauta Muokkaa ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
  3. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

Kopioi kuvat tilaamastasi jaetusta virrasta manuaalisesti seuraavasti:

iOS 7:

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta Jaetut.
  2. Napauta jaetun kuvavirran nimeä.
  3. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna Kameran rullaan. (Jos käytössä on iPhone 4S tai iPhone 4, napauta Seuraava ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.)
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
  4. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

iOS 6:

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta Kuvavirta.
  2. Napauta jaetun kuvavirran nimeä.
  3. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
    • Napauta Muokkaa ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
  4. Tallenna Kameran rulla tietokoneeseesi.

Jaetun virran kuviin liittyviä kommentteja ja tykkäyksiä ei tallenneta.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön OS X Lionissa tai uudemmassa

Tuo kuvat manuaalisesti iPhoto-kirjastoon seuraavasti:

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  2. Voit tuoda uuden sisällön kokonaisuudessaan tai valita tuotavat kohteet:
    • Tuo kaikki iPhoto-ikkunassa näkyvät uudet kuvat osoittamalla Tuo-painiketta, jossa näkyy kuvien määrä.
    • Tuo valitut kuvat pitämällä komento-näppäintä painettuna ja osoittamalla miniatyyrikuvia. Voit valita useampia kuvia vetämällä. Osoita sitten Tuo valitut -painiketta.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida iPhoto-kirjaston.

Tuo jaettujen virtojen kuvat ja videot manuaalisesti iPhoto-kirjastoon seuraavasti:

1. Avaa iPhoto ja valitse lähdeluettelosta Jaetut > iCloud.
  2. Valitse jaettu virta Perheenjäsenten ja ystävien virrat -kohdasta.
  3. Voit tuoda uuden sisällön kokonaisuudessaan tai valita tuotavat kohteet:
    • Tuo uusi sisältö kokonaisuudessaan valitsemalla Lisää ja sitten Tuo.
    • Tuo tietyt kohteet avaamalla jaettu virta, pitämällä komentonäppäintä painettuna ja valitsemalla tuotavat kohteet. Valitse Lisää ja sitten Tuo.

Tuo kuvat ja videot manuaalisesti Aperture-kirjastoon seuraavasti:

1. Valitse kirjastoinspektorissa Photo Stream (Kuvavirta).
  2. Kaksoisosoita My Photo Stream (Oma kuvavirta) tai jaettua virtaa.
  3. Valitse tuotavat kuvat tai videot.
  4. Tuo kuvat tai videot vetämällä ne kirjastoinspektorissa olevaan projektiin tai albumiin.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida Aperture-kirjaston.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön Windowsissa

Kaikki omassa kuvavirrassa olevat kuvat tallennetaan automaattisesti Windows-tietokoneeseen. Ne ovat käytettävissä, vaikka Kuvat poistettaisiin käytöstä iCloud-ohjauspaneelista. Kuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta virrasta edellyttää, että ne tallennetaan ensin toiseen kovalevyllä olevaan kansioon:

1. Avaa iCloud-ohjauspaneeli:
    • Windows 8.1: siirry aloitusnäyttöön, osoita vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta avausnuoli ja osoita sitten iCloud-ohjelmaa.
    • Windows 8: siirry aloitusnäyttöön ja osoita iCloud-ruutua.
    • Windows 7: valitse Käynnistä-valikko > Kaikki ohjelmat > iCloud > iCloud.
  2. Osoita iCloud-ohjauspaneelissa Kuvat (tai Kuvavirta) -kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Ota ylös iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.
  3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  4. Avaa iCloud-kuvien kansio käyttämällä polkua, jonka otit aiemmin ylös iCloud-ohjauspaneelista. Avaa Jaettu-kansio.
  5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kovalevyllä olevaan kansioon. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi kovalevyä toiseen laitteeseen tai palveluun.

Lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

Muistutukset

Näin viet muistutukset OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Lue, miten muistutukset voi viedä OS X Mountain Lionissa. Nämä ohjeet koskevat myös muistutusten vientiä OS X Mavericksissa.

Näin viet muistutusluettelon OS X Lionissa

1. Avaa iCal ja valitse Muistutukset. Jos Muistutukset-ponnahdusluetteloa ei näy, valitse Näytä > Näytä muistutukset.
  2. Pidä ctrl-näppäintä painettuna ja osoita vietävät muistutukset sisältävän muistutusluettelon nimeä.
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Vie.
  4. Valitse, minne tiedosto tallennetaan, ja osoita Vie-painiketta. Muistutukset viedään .ics-tiedostona.

Muista varmuuskopiointi

Jos kopioit ohjelmien tietoja tietokoneeseesi, varmista, että varmuuskopioit tietokoneen tiedot tallennuslaitteeseen tai -palveluun säännöllisesti. Myös iOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Jos sinulla on varmuuskopio, voit palauttaa tietosi, jos tietokoneesi tai iOS-laitteesi vahingoittuu tai katoaa.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 2.6.2014