Rapporter og reduser spam i iCloud Mail

Finn ut hvordan iCloud Mail filtrerer ut uønskede masse-e-postmeldinger, også kjent som søppelpost eller spam, og hvordan du sletter og minimerer søppelpost.

iCloud Mail bruker trendanalyser, dynamiske lister og andre teknologier for å oppdage og blokkere søppelpost automatisk før den når innboksen. Selv om det ikke finnes noen måte som fullstendig hindrer at søppelpost når innboksen, kan disse tipsene hjelpe deg med å redusere mengden søppelpost du mottar.

Rapportere uønsket e-post

For å sikre at fremtidige meldinger fra samme avsender merkes som søppelpost kan du rapportere meldinger som søppelpost i Mail-appen.

• Sveip til venstre på meldingen på iPhone eller iPad, trykk på Mer og trykk deretter på Flytt til uønsket.

• På Mac velger du meldingen og klikker på Søppel-knappen i verktøylinjen i Mail. Du kan også bare dra meldingen til Uønsket-mappen i sidepanelet.

• iCloud.com velger du meldingen, klikker på Flagg-knappen og velger Flytt til uønsket. Du kan også bare dra meldingen til Uønsket-mappen i sidepanelet.

Merk legitime e-poster som ikke søppelpost

Det å filtrere ut søppelpost kan blokkere en legitim melding fra å nå innboksen din.

Hvis du mener at en legitim e-postmelding er blitt filtrert bort ved et uhell, kan du markere den som ikke søppel, slik at fremtidige meldinger fra samme avsender kommer til innboksen din:

• Åpne meldingen i Uønsket-mappen på iPhone eller iPad, trykk på Flytt til Mappe-knappenNo alt supplied for Image nederst på skjermen. Deretter trykker du på Innboks for å flytte meldingen.

• På Mac velger du meldingen i Uønsket-mappen og klikker på Uønsket-knappen i Mail-verktøylinjen. Du kan også bare dra meldingen til Innboks i sidepanelet.

• iCloud.com klikker du på Uønsket-mappen i sidepanelet. Velg meldingen, og klikk deretter på Ikke uønsket øverst i meldingsvinduet. Du kan også bare dra meldingen til Innboks i sidepanelet.

• For andre e-postklienter flytter du meldingen fra Uønsket-mappen til innboksen.

Hvis du oppdager at flere e-postmeldinger blir forsinket, sendes i retur eller ikke leveres, kontakter du Kundestøtte for iCloud. E-postmeldinger i søppelpostmappen (uønsket) slettes automatisk etter 30 dager.

Reduser fremtidig spam

Bruk teknikkene nedenfor for å redusere mengden spam du mottar i fremtiden.

Ikke åpne noe du mistenker for å være søppelpost

Slett alle meldinger som ser ut som søppelpost før du åpner dem. Finn ut hvordan du sletter e-post på iPhone eller iPad og hvordan du sletter e-post på Mac. Du kan også administrere søppelpost på iCloud.com.

Når du åpner en e-post som ser ut som søppelpost, kan det varsle utsendere av søppelposten om at e-posten deres ble mottatt og åpnet fra en aktiv e-postkonto.

Endre innstillingene for Personvern­tiltak i Mail

Utsendere av søppelpost kan bruke bildelastingsfunksjonen i e-postprogrammer til å finne ut om en e-postkonto er aktiv. Slik forhindrer du automatisk innlasting av bilder:

På iPhone eller iPad

1. Gå til Innstillinger > Mail > Personvern­tiltak.

2. Beskytt Mail-aktivitet.

Finn ut mer om Personverntiltak i Mail på iPhone

På Mac

1. Velg Mail > Innstillinger. I macOS Monterey eller eldre versjoner velger du Mail > Valg.

2. Klikk på Personvern.

3. Velg Beskytt Mail-aktivitet.

Finn ut mer om Personvern­tiltak for Mail på Mac

På iCloud.com

1. Gå til iCloud.com/mail.

2. Klikk påSettings buttonNo alt supplied for Image in the sidebar.

The Settings button is at the top of the lefthand panel.
  3. Klikk eller trykk på Valg.

4. Klikk på Generelt, og slå deretter av «Last inn eksternt innhold i meldinger».

"Load remote content in messages" is the first item in the Viewing section.
  5. Klikk på Ferdig.

Bruk et iCloud-e-postalias eller Skjul e-postadressen min med iCloud+

Du kan bruke et iCloud-e-postalias for å hindre at søppelpost sendes til den primære iCloud-e-postadressen. Du kan for eksempel bruke den primære iCloud-e-postadressen til å sende e-post til venner og familie, og bruke et e-postalias til registreringer på Internett, kjøp av produkter og oppføring på adresselister, for eksempel. Dette gjør det enklere for deg å overvåke kildene til uønskede meldinger. Hvis du har et iCloud+-abonnement, kan du bruke Skjul e-postadressen min for å generere tilfeldige, unike e-postadresser for bruk på nettsteder og apper. På denne måten kan du holde den personlige adressen din privat.

Finn ut hvordan du oppretter og bruker et e-postalias på iCloud.com og hvordan du bruker Skjul e-postadressen min i iCloud+ på enheter.