Spam melden en beperken in iCloud Mail

Lees hier hoe iCloud Mail ongewenste reclame (ook wel bekend als ongewenste bulkmail of spam) filtert, hoe je ongewenste reclame verwijdert en hoe je de hoeveelheid ontvangen ongewenste reclame tot een minimum kunt beperken.

iCloud Mail gebruikt trendanalyses, dynamische lijsten en andere technologieën om ongewenste reclame automatisch te detecteren en blokkeren voordat die je postbus 'Inkomend' kan bereiken. Het is helaas niet mogelijk om alle ongewenste reclame te weren uit je postbus 'Inkomend', maar hier volgen enkele tips waarmee je de hoeveelheid ongewenste reclame kunt beperken.

Ongewenste reclame melden

Om ervoor te zorgen dat toekomstige berichten van dezelfde afzender als ongewenste reclame worden gemarkeerd, kun je berichten in de Mail-app melden als ongewenste reclame.

• Veeg op je iPhone of iPad naar links over het bericht, tik op 'Meer' en tik op 'Verplaats naar reclame'.

• Op een Mac selecteer je het bericht en klik je in de knoppenbalk van Mail op de knop 'Reclame'. Je kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de map 'Ongewenste reclame' in de navigatiekolom.

• Op iCloud.com selecteer je het bericht, klik je vervolgens op de vlag en kies je 'Verplaats naar 'Reclame''. Je kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de map 'Ongewenste reclame' in de navigatiekolom.

Betrouwbare e-mails markeren als 'Geen reclame'

Wanneer ongewenste reclame wordt gefilterd, kan het gebeuren dat een gewone, echte e-mail niet in je postbus 'Inkomend' terechtkomt.

Als je ontdekt dat een betrouwbaar e-mailbericht per ongeluk is gefilterd, kun je het markeren als 'Geen reclame', zodat toekomstige berichten van dezelfde afzender gewoon in je postbus 'Inkomend' terechtkomen:

• Open op uw iPhone of iPad het bericht in de map 'Reclame', tik op de knop 'Verplaats naar map'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding onderaan het scherm en tik op 'Inkomend' om het bericht te verplaatsen.

• Op een Mac selecteer je het bericht in de map 'Ongewenste reclame' en klik je in de knoppenbalk op de knop 'Geen reclame'. Je kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom.

• Op iCloud.com klik je op de map 'Reclame' in de navigatiekolom. Selecteer het bericht en klik vervolgens op 'Geen reclame' bovenaan het berichtvenster. Je kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom.

• In andere e-mailclients verplaats je het bericht van de map 'Ongewenste reclame' naar de postbus 'Inkomend'.

Als je merkt dat meerdere e-mailberichten met vertraging worden ontvangen, worden teruggestuurd of niet worden afgeleverd, neem je rechtstreeks contact op met iCloud Support. E-mailberichten in de map 'Ongewenste reclame' worden na 30 dagen automatisch verwijderd.

Toekomstige spam beperken

Gebruik de onderstaande technieken om de hoeveelheid spam te beperken die je in de toekomst ontvangt.

Open een bericht niet als je denkt dat het ongewenste reclame is

Verwijder alle berichten die eruitzien als ongewenste reclame zonder ze eerst te openen. Lees hoe je e-mails verwijdert op je iPhone of iPad en hoe je e-mails verwijdert op je Mac. Je kunt ongewenste reclame ook beheren op iCloud.com.

Wanneer je een e-mail opent die eruitziet als ongewenste reclame, kunnen spammers daaruit afleiden dat het bericht is ontvangen en geopend in een actieve e-mailaccount.

Pas je instellingen voor privacybescherming in Mail aan

Spammers gebruiken de functie voor het laden van afbeeldingen in e-mails om te bepalen of je e-mailaccount actief is. Ga als volgt te werk om te zorgen dat afbeeldingen niet automatisch worden geladen:

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Privacybescherming'.

2. Schakel 'Bescherm activiteiten in Mail' in.

Meer informatie over privacybescherming in Mail op een iPhone

Op een Mac

1. Kies 'Mail' > 'Instellingen'. In macOS Monterey of ouder kies je 'Mail' > 'Voorkeuren'.

2. Klik op 'Privacy'.

3. Schakel 'Bescherm activiteiten in Mail' in.

Meer informatie over privacybescherming in Mail op een Mac

Op iCloud.com

1. Ga naar iCloud.com/mail.

2. Klik op de knopSettings buttonNo alt supplied for Image in the sidebar.

The Settings button is at the top of the lefthand panel.
  3. Kies 'Voorkeuren'.

4. Klik op 'Algemeen' en schakel 'Laad extern materiaal in berichten' uit.

"Load remote content in messages" is the first item in the Viewing section.
  5. Klik op 'Gereed'.

Gebruik een iCloud-e-mailalias of 'Verberg mijn e-mailadres' met iCloud+

Je kunt een e-mailalias voor iCloud gebruiken om te zorgen dat er geen ongewenste reclame naar je primaire iCloud-e-mailadres wordt gestuurd. Je kunt bijvoorbeeld je primaire iCloud-e-mailadres gebruiken om e-mails uit te wisselen met vrienden en familie, en een e-mailalias gebruiken voor online registraties, de aankoop van producten en abonnementen op mailinglijsten. Zo kun je eenvoudiger controleren van welke bron ongewenste berichten afkomstig zijn. Met een abonnement op iCloud+ kun je met 'Verberg mijn e-mailadres' willekeurige, unieke adressen genereren die je deelt met websites of apps, zodat je je persoonlijke adres privé houdt.

Lees hoe je een e-mailalias aanmaakt en gebruikt op iCloud.com en hoe je 'Verberg mijn e-mail­adres' in iCloud+ gebruikt op je apparaten.