Roskapostista ilmoittaminen ja sen vähentäminen iCloud Mailissa

Lue, miten iCloud Mail suodattaa ei-toivotut joukkosähköpostiviestit eli roskapostin ja miten voit poistaa roskapostin ja vähentää sen määrää.

iCloud Mail käyttää trendianalyysia, dynaamisia luetteloita ja muita tekniikoita tunnistaakseen ja estääkseen roskapostin automaattisesti ennen sen saapumista postilaatikkoon. Roskapostia ei voi millään menetelmällä estää sataprosenttisesti, mutta näistä vinkeistä voi olla apua roskapostin määrän vähentämisessä.

Ilmoita roskapostista

Ilmoittamalla viestit roskapostiksi Mail-apissa voit varmistaa, että samalta lähettäjältä vastaisuudessa tulevat sähköpostiviestit merkitään roskapostiksi.

• Jos käytössä on iPhone tai iPad, pyyhkäise viestin päältä vasemmalle, napauta Lisää ja napauta sitten Siirrä roskapostiin.

• Jos käytössä on Mac, valitse viesti ja klikkaa Mailin työkalupalkissa olevaa Roskaposti-painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.

• Jos käytössä on iCloud.com, valitse viesti, klikkaa Liputa-painiketta ja valitse Siirrä roskapostiin. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon.

Merkitse asianmukaisia sähköpostiviestejä ei-roskapostiksi

Roskapostin suodattaminen voi estää asianmukaisen sähköpostiviestin saapumisen postilaatikkoosi.

Jos uskot, että asianmukainen viesti suodatettiin vahingossa, voit merkitä sen ei-roskapostiksi varmistaaksesi, että saman lähettäjän tulevat viestit saapuvat postilaatikkoosi:

• Jos käytössä on iPhone tai iPad, avaa viesti Roskaposti-kansiossa, napauta näytön alareunasta Siirrä kansioon ‑painikettaNo alt supplied for Image ja siirrä sitten viesti napauttamalla Saapuneet.

• Jos käytössä on Mac, valitse viesti roskapostikansiosta ja klikkaa Mailin työkalupalkista Roskaposti-painiketta. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.

• Jos käytössä on iCloud.com, klikkaa sivupalkista Roskapostit-kansiota. Valitse viesti ja klikkaa sitten viesti-ikkunan yläosasta Ei roskapostia. Voit myös vetää viestin sivupalkin Saapuneet-kansioon.

• Jos käytät jotain muuta sähköpostiohjelmaa, siirrä viesti roskapostikansiosta Saapuneet-kansioon.

Jos useat viestit saapuvat myöhässä, palaavat lähettäjälle tai eivät tule perille, ota yhteyttä iCloud-tukeen. Roskapostikansiossa olevat sähköpostiviestit poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua.

Tulevan roskapostin vähentäminen

Voit vähentää tulevaisuudessa saamasi roskapostin määrää käyttämällä alla olevia tekniikoita.

Älä avaa sähköpostiviestejä, joiden epäilet olevan roskapostia

Poista kaikki roskapostilta näyttävät viestit ennen niiden avaamista. Lue, miten voit poistaa sähköpostiviestejä iPhonessa tai iPadissa ja miten voit poistaa sähköpostiviestejä Macissa. Voit myös hallita roskapostia iCloud.comissa.

Kun avaat roskapostilta näyttävän sähköpostiviestin, se voi kertoa roskapostittajille, että viesti vastaanotettiin ja avattiin käytössä olevalla sähköpostitilillä.

Muokkaa Mailin tietosuojausasetuksia

Roskapostittajat selvittävät sähköpostin kuvanlataamisominaisuuden avulla, onko sähköpostitili käytössä. Näin estät kuvien latautumisen automaattisesti:

iPhone tai iPad

1. Valitse Asetukset > Mail > Tietosuojaus.

2. Laita päälle Suojaa toiminta Mailissa.

Lue lisätietoja Mailin tietosuojauksesta iPhonessa

Mac

1. Valitse Mail > Asetukset. Valitse macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Mail > Asetukset.

2. Klikkaa Yksityisyys.

3. Valitse Suojaa toiminta Mailissa.

Lue lisätietoja Mailin tietosuojauksesta Macissa

iCloud.com

1. Siirry osoitteeseen iCloud.com/mail.

2. Klikkaa sivupalkistaSettings buttonNo alt supplied for Image in the sidebar.

The Settings button is at the top of the lefthand panel.
  3. Valitse Asetukset.

4. Klikkaa Yleiset ja poista sitten Lataa viesteissä oleva etäsisältö -toiminto käytöstä.

"Load remote content in messages" is the first item in the Viewing section.
  5. Klikkaa Valmis.

iCloud-sähköpostialiaksen tai Kätke osoitteeni ‑ominaisuuden käyttäminen iCloud+:ssa

Voit käyttää iCloud-sähköpostialiasta, jotta ensisijaiseen iCloud-sähköpostiosoitteeseesi ei tulisi roskapostia. Voit esimerkiksi käyttää ensisijaista iCloud-sähköpostiosoitettasi viesteihin ystäville ja perheelle sekä sähköpostialiasta verkkopalveluihin rekisteröitymiseen, tuoteostoksiin ja postituslistoille liittymiseen. Näin on helpompi seurata epätoivottujen viestien lähteitä. Jos sinulla on iCloud+-tilaus, voit luoda Kätke osoitteeni ‑ominaisuuden avulla satunnaisia ja yksilöllisiä osoitteita verkkosivustoille tai apeille jakamista varten ja pitääksesi henkilökohtaisen osoitteesi yksityisenä.

Lue lisätietoja iCloud.com-sähköpostialiasten luomisesta ja käyttämisestä ja iCloud+:n Kätke osoitteeni -ominaisuuden käyttämisestä laitteissa.