Språk

Så här använder du Apple-ID för Apple-tjänster.

Läs mer om Apple-ID och att använda Apple-ID med Apple-tjänster, såsom iCloud och iTunes Store.

Dölj allt | Visa allt

Ett Apple-ID är den e-postadress du använder som inloggning för i princip allt du gör med Apple. Det kan gälla till exempel att använda iCloud för att spara ditt innehåll, köpa låtar från iTunes Store och hämta program från App Store.

Du kan använda samma Apple-ID för iCloud-tjänster och köp i iTunes Store, App Store och iBooks Store, när du installerar iPhone-, iPad-, eller iPod touch-enheten. Du kan också använda ett Apple-ID för iCloud-tjänster och ett annat Apple-ID för köp i affären (inklusive iTunes i Cloud-enheten och iTunes Match). Du kan utnyttja alla fördelar med iCloud vare sig du använder ett och samma Apple-ID för iCloud och köp i affären, eller om du använder olika Apple-ID:n för dem.

Följande avsnitt förklarar båda metoderna.

Använda ett och samma Apple-ID för köp i affären och iCloud (rekommenderas)

För de flesta användare rekommenderas användning av samma Apple-ID för köp i affären och iCloud. Gör så här om du vill använda samma Apple-ID:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du använder för iTunes i inställningsskärmarna. Det kommer att användas för köp i affären och iCloud.
  2. Om du hoppade över inställningsprocessen anger du Apple-ID under Inställningar > iCloud och Inställningar > iTunes och App Store.

Mac: Ange samma Apple-ID i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud och i iTunes under Affär > Logga in. I iTunes 11 kan du också klicka på iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

PC (Windows 8): Ange samma Apple-ID i iCloud-kontrollpanelen och i iTunes. Om du vill komma till iCloud-kontrollpanelen för du markören till det övre högra hörnet på skärmen så att snabbknappsfältet visas. Klicka på sökknappen och sedan på iCloud-kontrollpanelen till vänster. I iTunes 10 markerar du Affär > Logga in. I iTunes 11 klickar du på iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

PC (Windows 7 och Vista): Ange samma Apple-ID i Kontrollpanelen > Nätverk och internet > iCloud och i iTunes 10 i Affär > Logga in. I iTunes 11 anger du samma Apple-ID i iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat Apple-ID för köp i butiker

Det är möjligt att använda olika Apple-ID:n för iCloud och köp i butiker och ändå få alla fördelar med iCloud. Gör så här:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du vill använda med iCloud. Hoppade du över inställningsassistenten loggar du in på Inställningar > iCloud och anger det Apple-ID som du vill använda för iCloud.
  2. I Inställningar > iTunes och App Store loggar du in med det Apple-ID som du vill använda för köp i affären (samt för iTunes i molnet och iTunes-matchning). Det kan hända att du först måste logga ut för att byta Apple-ID.

Mac:

1. Ange det Apple-ID som du vill använda för iCloud i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud
  2. Ange det Apple-ID som du vill använda för köp i affären (samt för iTunes i molnet och iTunes Match) i Affär > Logga in. I iTunes 11 kan du också klicka på iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

PC (Windows 8):

1. Ange det Apple-ID som du vill använda för iCloud i kontrollpanelen. Om du vill komma till iCloud-kontrollpanelen för du markören till det övre högra hörnet på skärmen så att snabbknappsfältet visas. Klicka på sökknappen och sedan på iCloud-kontrollpanelen till vänster.
  2. Ange det Apple-ID som du vill använda för köp i affären (samt för iTunes i molnet och iTunes-matchning) i iTunes. I iTunes 10 markerar du Affär > Logga in. I iTunes 11 klickar du på iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

PC (Windows 7 och Vista):

1. Ange det Apple-ID som du vill använda för iCloud i Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > iCloud
  2. Ange det Apple-ID som du vill använda för köp i affären (samt för iTunes i molnet och iTunes-matchning) i iTunes 10 i Affär > Logga in. I iTunes 11 klickar du på iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Obs! Så fort en enhet eller dator är associerad med ett Apple-ID för iTunes Store-kontot, kan du inte associera den enheten eller datorn med ett annat Apple-ID på 90 dagar. Läs mer om att associera en enhet eller dator till ditt Apple-ID

Vanliga frågor

Kan jag slå samman flera Apple-ID:n till ett?
Det går inte att slå samman flera Apple-ID:n till ett. Däremot är det möjligt att använda ett Apple-ID för iCloud-tjänster och ett annat Apple-ID för köp i affären (inklusive iTunes i Cloud-enheten och iTunes Match). Läs Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat Apple-ID för köp i affären ovan för mer information.

Kan jag ändra namnet på mitt Apple-ID?
Ja. Får du exempelvis en ny e-postadress kan du ändra ditt Apple-ID från din gamla adress till den nya. Mer information får du om du följer stegen i den här artikeln.

Obs! Det går inte att ändra namn på ett Apple-ID som avslutas med @mac.com eller @me.com.

Jag har köpt musik, program och böcker med flera Apple-ID:n. Hur gör jag för att få allt innehåll till min iOS-enhet?

Först måste du kopiera allt ditt köpta innehåll med iTunes så att det finns på en enda Mac eller PC. Datorn ska vara den som du synkroniserar dina enheter med. Mer information om hur du flyttar innehållet finns i dessa artiklar:

Därefter ska du auktorisera din dator så att du kan spela upp innehåll med respektive Apple-ID i iTunes. När datorn har auktoriserats för allt innehåll kan den synkroniseras till din iPhone, iPad och iPod touch.

Hur återställer jag en iOS-enhet från en säkerhetskopia i iCloud om jag använder olika Apple-ID:n för iCloud och för köp i affären?
När du först uppmanas att ange ditt Apple-ID under återställningen ska du ange det Apple-ID som du använder för iCloud. Efter att enheten startat om kommer du att få ytterligare en uppmaning att ange ditt Apple-ID innan objekt från App Store och iBooks Store börjar återställas. Den här gången loggar du in med det Apple-ID som du använder för köp i affären.

Jag har en utgången @me.com-adress som Apple-ID. Kan jag använda den med iCloud och få min e-post till den adressen?
Ja, om det är en @me.com-adress. Vill du använda ett utgånget MobileMe-konto för iCloud följer du inställningsanvisningarna för iCloud och anger den utgångna @me.com-adress som Apple-ID. Din @me.com-adress kommer att omaktiveras för e-post när du registrerar dig till iCloud.

Viktigt! Du måste ha en aktiv e-postadress associerad till ditt Apple-ID för att ställa in iCloud. Om du vill lägga till en aktiv e-postadress går du till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se) och loggar in med den utgångna @me.com-epostadressen och lägger till en aktiv e-postadress till ditt konto.

Additional Information

Mer information om Apple-ID finns i Vanliga frågor om Apple-ID.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-aug-27