Språk

Ställa in ditt Apple-ID för iCloud och iTunes

Läs mer om Apple-ID:n, inklusive hur du använder ditt Apple-ID med Apple-tjänster, såsom iCloud och iTunes Store. Läs även om hur du ändrar det Apple-ID som du använder till att logga in på tjänster på din iPhone.

Ett Apple-ID är den e-postadress du använder som inloggning för i princip allt du gör med Apple. Det kan gälla till exempel att använda iCloud för att spara ditt innehåll, köpa låtar från iTunes Store och hämta program från App Store.

Du kan använda samma Apple-ID för iCloud-tjänster och köp i iTunes Store, App Store och iBooks Store när du ställer in iPhone-, iPad-, eller iPod touch-enheter. Eller så använder du ett Apple-ID för iCloud-tjänster och ett annat Apple-ID för köp i affär (inklusive iTunes i molnet och iTunes-matchning). Du kan utnyttja alla fördelar med iCloud vare sig du använder ett och samma Apple-ID för iCloud och köp i affär, eller om du använder olika Apple-ID:n för dem. Du ändrar det Apple-ID som är inloggat på iCloud eller iTunes på din iPhone, iPad eller iPod touch genom att logga ut och logga in igen med det uppdaterade Apple-ID:t enligt beskrivningen nedan.

Använda samma Apple-ID för både köp i affär och för iCloud (rekommenderas)
Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat för köp i affär

Vanliga frågor

Använda samma Apple-ID för både köp i affär och för iCloud (rekommenderas)

Vi rekommenderar att du använder samma Apple-ID för köp i affär och för iCloud. Om du använder flera olika Apple-ID:n kan det bli förvirrande och du kan få problem med att använda köpt innehåll eller vissa tjänster.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du använder för iTunes i inställningsskärmarna. Det används för köp i affär och på iCloud.
  2. Om du hoppade över inställningsprocessen anger du Apple-ID under Inställningar > iCloud och Inställningar > iTunes och App Store.

Mac eller PC

1. Ange ditt Apple-ID på datorn:
    • Mac: Ange ditt Apple-ID i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
    • Windows 8: Ange ditt Apple-ID i iCloud-kontrollpanelen. Du hittar iCloud-kontrollpanelen genom att:
      1. Flytta pekaren till det övre högra hörnet av skärmen och visa snabbknappsfältet.
      2. Klicka på snabbknappen Sök.
      3. Klicka sedan på iCloud Kontrollpanel till vänster.
    • Windows 7 och Vista: Ange samma Apple-ID i Kontrollpanelen > Nätverk och internet > iCloud.
  2. Ange ditt Apple-ID i iTunes:
    • iTunes 10: Affär > Logga in.
    • iTunes 11 eller senare: iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Om du använder Windows 7 eller 8 och inte kan se menyerna läser du om hur du slår på iTunes-menyer.

Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat för köp i affär

Du kan använda olika Apple-ID:n för iCloud och köp i affär och ändå få alla fördelar med iCloud.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du vill använda med iCloud. Hoppade du över inställningsassistenten loggar du in på Inställningar > iCloud och anger det Apple-ID som du vill använda för iCloud.
  2. I Inställningar > iTunes Store och App Store loggar du in med det Apple-ID som du vill använda för köp i affär. Det kan hända att du först måste logga ut för att byta Apple-ID.

Mac eller PC

1. Ange det Apple-ID som du vill använda med iCloud på din dator:
    • Mac: Ange ditt Apple-ID i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
    • Windows 8: Ange ditt Apple-ID i iCloud-kontrollpanelen. Du hittar iCloud-kontrollpanelen genom att:
      1. Flytta pekaren till det övre högra hörnet av skärmen och visa snabbknappsfältet.
      2. Klicka på snabbknappen Sök.
      3. Klicka sedan på iCloud Kontrollpanel till vänster.
    • Windows 7 och Vista: Ange samma Apple-ID i Kontrollpanelen > Nätverk och internet > iCloud.
  2. Ange det Apple-ID som du vill använda för köp i affär i iTunes:
    • iTunes 10: Affär > Logga in.
    • iTunes 11 eller senare: iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Om du använder Windows 7 eller 8 och inte kan se menyerna läser du om hur du slår på iTunes-menyer.

Så fort en enhet eller dator är associerad med ett Apple-ID för iTunes Store-kontot, kan du inte associera den enheten eller datorn med ett annat Apple-ID på 90 dagar. Läs mer om att associera en enhet eller dator till ditt Apple-ID.

Vanliga frågor

Kan jag slå samman flera Apple-ID:n till ett?

Nej. Du kan inte slå samman flera Apple-ID:n till ett enda. Däremot är det möjligt att använda ett Apple-ID för iCloud-tjänster och ett annat Apple-ID för köp i affär (inklusive iTunes i molnet och iTunes-matchning). Läs ”Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat Apple-ID för köp i affär” för mer information.

Kan jag ändra namnet på mitt Apple-ID?

Ja. Om du till exempel får en ny e-postadress kan du byta din gamla adress mot din nya för ditt Apple-ID. Du kan inte ändra namn på ett Apple-ID som avslutas med @mac.com eller @me.com.

Jag har köpt musik, program och böcker med flera Apple-ID:n. Hur gör jag för att få allt innehåll till min iOS-enhet?

Kopiera först allt ditt köpta innehåll så att de finns på samma Mac eller PC med iTunes. Den datorn ska vara den med vilken du synkroniserar dina enheter.

Därefter ska du auktorisera din dator så att du kan spela upp innehåll med respektive Apple-ID i iTunes. När datorn har auktoriserats för allt innehåll kan den synkroniseras till din iPhone, iPad och iPod touch.

Hur återskapar jag en iOS-enhet från en säkerhetskopia i iCloud om jag använder olika Apple-ID:n för iCloud och för köp i affär?

När du först uppmanas att ange ditt Apple-ID under återskapningen ska du ange det Apple-ID som du använder för iCloud. Efter att enheten startat om får du ytterligare en uppmaning om att ange ditt Apple-ID innan objekt från App Store och iBooks Store börjar återskapas. Den här gången loggar du in med det Apple-ID som du använder för köp i affären.

Jag har en utgången @me.com-adress som Apple-ID. Kan jag använda den med iCloud och få min e-post till den adressen?

Ja, om det är en @me.com-adress. Vill du använda ett utgånget MobileMe-konto för iCloud följer du inställningsanvisningarna för iCloud och anger den utgångna @me.com-adress som Apple-ID. Din @me.com-adress kommer att omaktiveras för e-post när du registrerar dig till iCloud.

Du måste ha en aktiv e-postadress associerad till ditt Apple-ID för att ställa in iCloud. Om du vill lägga till en aktiv e-postadress går du till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se), loggar in med den utgångna @me.com-adressen och lägger till en aktiv e-postadress till ditt konto.

Läs mer

Mer information om Apple-ID:n finns i Vanliga frågor om Apple-ID.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-okt-24