Språk

Konfigurere Apple-IDen for iCloud og iTunes

Lær mer om Apple-IDer, inkludert hvordan Apple-IDen brukes sammen Apple-tjenester som iCloud og iTunes Store. Lær også hvordan du bytter Apple-IDen som du bruker til å logge deg på tjenester på iPhone.

En Apple-ID er e-postadressen du bruker som påloggingsnavn til omtrent alt du gjør med Apple, inkludert bruk av iCloud til å arkivere innhold, kjøp av sanger fra iTunes Store og nedlasting av programmer fra App Store.

Når du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke samme Apple-ID til både iCloud-tjenester og kjøp i iTunes Store, App Store og iBooks Store. Du kan også bruke en Apple-ID til iCloud-tjenester og en annen Apple-ID til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Du får alle fordelene med iCloud enten du bruker samme Apple-ID til iCloud og butikkjøp eller du bruker forskjellige IDer. Hvis du vil bytte Apple-IDen som er logget på iCloud eller iTunes på iPhone, iPad eller iPod touch, logger du deg av og bruker framgangsmåten nedenfor til å logge deg på igjen med en oppdatert Apple-ID.

Bruke samme Apple-ID til både butikkjøp og iCloud (anbefales)
Bruke en Apple-ID til iCloud og en annen til butikkjøp

Vanlige spørsmål

Bruke samme Apple-ID til både butikkjøp og iCloud (anbefales)

Vi anbefaler at du bruker samme Apple-ID til butikkjøp og iCloud. Det å bruke flere Apple-IDer kan være forvirrende og kan føre til problemer med tilgang til kjøpt innhold eller bruk av enkelte tjenester.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du konfigurerer en enhet som kjører iOS 5 eller nyere for første gang, oppgir du Apple-IDen som du bruker til iTunes, på oppsettskjermbildene. Den vil bli brukt til butikkjøp og iCloud.
  2. Hvis du hoppet over oppsettprosessen, oppgir du Apple-IDen i Innstillinger > iCloud og Innstillinger > iTunes og App Store.

Mac eller PC

1. Oppgi Apple-IDen på datamaskinen:
    • Mac: Oppgi Apple-IDen i Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud.
    • Windows 8: Oppgi Apple-IDen i iCloud-kontrollpanelet. Slik får du tilgang til iCloud-kontrollpanelet:
      1. Flytt pekeren til øvre, høyre hjørne av skjermen for å vise Perler-linjen.
      2. Klikk på Søk-perle.
      3. Klikk deretter på iCloud-kontrollpanel til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Oppgi den samme Apple-IDen i Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud.
  2. Oppgi Apple-IDen i iTunes:
    • iTunes 10: Butikk > Logg på.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtigkoblinger: Konto).

Hvis du bruker Windows 7 eller 8 og ikke ser menyene, kan du lære hvordan du aktiverer iTunes-menyer.

Bruke en Apple-ID til iCloud og en annen Apple-ID til butikkjøp

Du kan bruke forskjellige Apple-IDer til iCloud og butikkjøp og likevel få alle fordelene ved iCloud.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du konfigurerer enheten med iOS eller nyere for første gang, oppgir du Apple-IDen du vil bruke til iCloud. Hvis du hoppet over oppsettassistenten, logger du deg på Innstillinger > iCloud og oppgir Apple-IDen du vil bruke til iCloud.
  2. I Innstillinger > iTunes Store og App Store logger du deg på med den Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp. Du må kanskje logge deg av først for å bytte Apple-ID.

Mac eller PC

1. Oppgi Apple-IDen som du vil bruke til iCloud, på datamaskinen:
    • Mac: Oppgi Apple-IDen i Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud.
    • Windows 8: Oppgi Apple-IDen i iCloud-kontrollpanelet. Slik får du tilgang til iCloud-kontrollpanelet:
      1. Flytt pekeren til øvre, høyre hjørne av skjermen for å vise Perler-linjen.
      2. Klikk på Søk-perle.
      3. Klikk deretter på iCloud-kontrollpanel til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Oppgi den samme Apple-IDen i Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud.
  2. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp, i iTunes:
    • iTunes 10: Butikk > Logg på.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtigkoblinger: Konto).

Hvis du bruker Windows 7 eller 8 og ikke ser menyene, kan du lære hvordan du aktiverer iTunes-menyer.

Når en enhet eller datamaskin er knyttet til en Apple-ID for en iTunes Store-konto, kan du ikke knytte enheten eller datamaskinen til en annen Apple-ID før det har gått 90 dager. Lær mer om å knytte en enhet eller datamaskin til en Apple-ID.

Vanlige spørsmål

Kan jeg slå sammen flere Apple-IDer til en?

Nei. Du kan ikke slå sammen to eller flere Apple-IDer til en enkelt. Du kan imidlertid bruke én Apple-ID til iCloud-tjenester og en annen Apple-ID til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Se "Bruke en Apple-ID til iCloud og en annen til butikkjøp" for å få mer informasjon.

Kan jeg endre navnet på Apple-IDen min?

Ja. Hvis du for eksempel får en ny e-postadresse, kan du endre Apple-IDen fra den gamle adressen til den nye. Du kan ikke endre navn på @mac.com og @me.com Apple-IDer.

Jeg har kjøpt musikk, programmer eller bøker med flere Apple-IDer. Hvordan kan jeg få alt dette innholdet over på iOS-enheten?

Først må du kopiere alt kjøpt innhold, slik at det ligger på samme Mac eller PC med iTunes. Denne datamaskinen bør være den du synkroniserer enheten med.

Deretter autoriserer du datamaskinen til å spille av innhold med hver enkelt Apple-ID i iTunes. Når datamaskinen er autorisert for alt innholdet, kan den synkroniseres med iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvordan gjenoppretter jeg en iOS-enhet fra iCloud-sikkerhetskopiering hvis jeg bruker forskjellige Apple-IDer til iCloud og butikkjøp?

Første gang du blir bedt om Apple-IDen i gjenopprettingsprosessen, oppgir du Apple-IDen du bruker til iCloud. Når enheten startes på nytt, vil du få et nytt spørsmål om Apple-ID før objekter fra App Store og iBooks Store blir gjenopprettet. Denne gangen logger du deg på den Apple-IDen du bruker til butikkjøp.

Jeg har en utløpt @me.com-epostadresse som Apple-ID. Kan jeg bruke den til iCloud og motta e-post på den adressen?

Ja, hvis det er en @me.com-adresse. Hvis du vil bruke en utløpt MobileMe-konto til iCloud, følger du iCloud-oppsettinstruksjonene og oppgir den utløpte @me.com--epostadressen som Apple ID. @me.com-adressen vil bli aktivert for e-post igjen når du registrerer deg for iCloud.

Du vil trenge en aktiv e-postadresse som er knyttet til Apple-IDen, for å konfigurere iCloud. Hvis du skal legge til en aktiv e-postadresse, går du til Min Apple-ID, logger deg på med den utløpte @me.com-adressen og legger til en aktiv e-postadresse for kontoen.

Lær mer

Hvis du ønsker mer informasjon om Apple-IDer, kan du se Vanlige spørsmål om Apple-ID.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 24.okt.2014
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 24.okt.2014
  • Artikkel: HT4895
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter