Språk

Bruke Apple-ID til Apple-tjenester

Lær mer om Apple-ID og bruk av Apple-ID til Apple-tjenester, som iCloud og iTunes Store.

Minimer alle | Utvid alle

En Apple-ID er e-postadressen du bruker som påloggingsnavn til omtrent alt du gjør med Apple, inkludert bruk av iCloud til å arkivere innhold, kjøp av sanger fra iTunes Store og nedlasting av programmer fra App Store.

Når du konfigurerer iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke samme Apple-ID til iCloud-tjenester og kjøp på iTunes Store, App Store og iBooks Store. Du kan også bruke én Apple-ID til iCloud-tjenester og en annen Apple-ID til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Du får alle fordelene med iCloud enten du bruker samme Apple-ID til iCloud og butikkjøp eller forskjellige IDer.

Avsnittet nedenfor forklarer disse to alternativene.

Bruke samme Apple-ID til butikkjøp og iCloud (anbefales)

Bruk av samme Apple-ID til butikkjøp og iCloud anbefales for de fleste brukere. Følg denne framgangsmåten for å bruke samme Apple-ID:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Når du konfigurerer en enhet som kjører iOS 5 eller nyere for første gang, oppgir du Apple-IDen som du bruker til iTunes, på oppsettskjermbildene. Den vil bli brukt til butikkjøp og iCloud.
  2. Hvis du hoppet over oppsettprosessen, oppgir du Apple-IDen i Innstillinger > iCloud og Innstillinger > iTunes og App Store.

Mac: Oppgi samme Apple-ID i Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud og i iTunes i Butikk > Logg på. I iTunes 11 kan du også klikke på iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

PC (Windows 8): Oppgi samme Apple-ID i iCloud-kontrollpanelet og i iTunes. Når du skal åpne iCloud-kontrollpanelet, flytter du pekeren øverst til høyre på skjermen for å vise perlelinjen, klikker på Søk-perlen og klikker deretter på iCloud-kontrollpanelet til venstre. I iTunes 10 velger du Butikk > Logg på. I iTunes 11 klikker du på iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

PC (Windows 7 og Vista): Oppgi samme Apple-ID i Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud og i iTunes 10 i Butikk > Logg på. I iTunes 11 oppgir du denne samme Apple-IDen i iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

Bruke én Apple-ID til iCloud og en annen Apple-ID til butikkjøp

Du kan bruke forskjellige Apple-IDer til iCloud og butikkjøp og likevel få alle fordelene ved iCloud. Bare følg denne framgangsmåten:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Når du konfigurerer iOS 5-enheten for første gang, oppgir du Apple-IDen du vil bruke til iCloud. Hvis du hoppet over oppsettassistenten, logger du deg på Innstillinger > iCloud og oppgir Apple-IDen du vil bruke til iCloud.
  2. Under Innstillinger > iTunes og App Store logger du deg på med Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Du må kanskje logge deg av først for å bytte Apple-ID.

Mac:

1. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til iCloud, for Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud
  2. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp (inkludert i nettskyen og iTunes Match), i Butikk > Logg på. I iTunes 11 kan du også klikke på iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

PC (Windows 8):

1. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til iCloud, i kontrollpanelet.  Når du skal åpne iCloud-kontrollpanelet, flytter du pekeren øverst til høyre på skjermen for å vise perlelinjen, klikker på Søk-perlen og klikker deretter på iCloud-kontrollpanelet til venstre.
  2. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match), under iTunes. I iTunes 10 velger du Butikk > Logg på. I iTunes 11 klikker du på iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

PC (Windows 7 og Vista):

1. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til iCloud i Kontrollpanel > Nettverk og Internett > iCloud
  2. Oppgi Apple-IDen du vil bruke til butikkjøp (inkludert i nettskyen og iTunes Match), i iTunes 10 under Butikk > Logg på. I iTunes 11 klikker du på iTunes Store > Quick Links: Account (Hurtiglenker: Konto).

Merk: Når en enhet eller datamaskin er knyttet til en Apple-ID for en iTunes Store-konto, kan du ikke knytte den enheten eller datamaskinen til en annen Apple-ID i en periode på 90 dager. Lær mer om å knytte en enhet eller datamaskin til en Apple-ID

Vanlige spørsmål

Kan jeg slå sammen flere Apple-IDer til en?
Du kan ikke slå sammen flere Apple-IDer til en enkelt. Du kan imidlertid bruke én Apple-ID til iCloud-tjenester og en annen Apple-ID til butikkjøp (inkludert iTunes i nettskyen og iTunes Match). Se "Bruke én Apple-ID til iCloud og en annen Apple-ID til butikkjøp" overfor for å få flere detaljer.

Kan jeg endre navnet på min Apple-ID?
Ja. Hvis du for eksempel får en ny e-postadresse, kan du endre Apple-IDen fra den gamle adressen til den nye. Følg framgangsmåten i denne artikkelen for å få mer informasjon.

Merk: Du kan ikke endre navn på @mac.com og @me.com Apple-IDer.

Jeg har kjøpt musikk, programmer eller bøker med flere Apple-IDer. Hvordan kan jeg få alt dette innholdet over på iOS-enheten?

Først må du kopierte alt kjøpt innhold, slik at det ligger på samme Mac eller PC med iTunes. Denne datamaskinen bør være den du synkroniserer enheten med. Du finner mer informasjon om hvordan du flytter innhold i disse artiklene:

Deretter autoriserer du datamaskinen til å spille av innhold med hver enkelt Apple-ID i iTunes. Når datamaskinen er autorisert for alt innholdet, kan den synkroniseres med iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvordan gjenoppretter jeg en iOS-enhet fra iCloud-sikkerhetskopiering hvis jeg bruker forskjellige Apple-IDer til iCloud og butikkjøp?
Første gang du blir bedt om Apple-IDen i gjenopprettingsprosessen, oppgir du Apple-IDen du bruker til iCloud. Når enheten startes på nytt, vil du få et nytt spørsmål om Apple-ID før objekter fra App Store og iBooks Store blir gjenopprettet. Denne gangen logger du deg på den Apple-IDen du bruker til butikkjøp.

Jeg har en utløpt @me.com-epostadresse som Apple-ID. Kan jeg bruke den til iCloud og motta e-post på den adressen?
Ja, hvis det er en @me.com-adresse. Hvis du vil bruke en utløpt MobileMe-konto til iCloud, følger du iCloud-oppsettinstruksjonene og oppgir den utløpte @me.com--epostadressen som Apple ID. @me.com-adressen vil bli aktivert for e-post igjen når du registrerer deg for iCloud.

Viktig: Du vil trenge en aktiv e-postadresse som er knyttet til Apple-ID, for å konfigurere iCloud. Når du skal legge til en aktiv e-postadresse, går du til Min Apple-ID (appleid.apple.com), logger deg på med den utløpte @me.com-epostadressen og legger en aktiv e-postadresse til kontoen.

Tilleggsinformasjon

Hvis du ønsker mer informasjon om Apple-IDer, kan du se Vanlige spørsmål om Apple-ID.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 27.aug.2013
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 27.aug.2013
  • Artikkel: HT4895
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter