Talen

Een Apple ID gebruiken voor Apple-voorzieningen

Lees hier meer over Apple ID’s en het gebruik van een Apple ID met Apple-voorzieningen, zoals iCloud en de iTunes Store.

Alles verbergen | Alles weergeven

Een Apple ID is het e-mailadres dat u als inlognaam gebruikt voor vrijwel alle Apple-gerelateerde activiteiten, zoals het gebruik van iCloud voor het bewaren van materiaal, de aanschaf van nummers in de iTunes Store en het downloaden van apps vanaf de App Store.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch configureert, kunt u dezelfde Apple ID gebruiken voor iCloud-voorzieningen en aankopen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store. U kunt ook een Apple ID voor iCloud-voorzieningen gebruiken en een andere Apple ID voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match). U zult genieten van alle voordelen van iCloud, of u nu dezelfde ID of verschillende Apple ID’s voor iCloud en aankopen in Stores gebruikt.

In het volgende onderdeel worden beide opties besproken.

Dezelfde Apple ID gebruiken voor aankopen in Stores en iCloud (aanbevolen)

Het gebruik van dezelfde Apple ID voor aankopen in Stores en iCloud wordt aanbevolen voor de meeste gebruikers. Volg deze stappen om dezelfde Apple ID te gebruiken:

iPhone, iPad of iPod touch:

1. Voer de Apple ID in die u voor iTunes gebruikt in de configuratievensters als u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Deze wordt gebruikt voor aankopen in Stores en iCloud.
  2. Voer een Apple ID in Instellingen > iCloud en Instellingen > iTunes en App Stores in als u de configuratie hebt overgeslagen.

Mac: voer dezelfde Apple ID in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud en in iTunes in Store > Log in in. In iTunes 11 kunt u ook klikken op iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Pc (Windows 8): voer dezelfde Apple ID in het iCloud-configuratiescherm en iTunes in. Als u het iCloud-configuratiescherm wilt openen, beweegt u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk 'Charms' weer te geven, klikt u op de charm 'Zoeken' en klikt u op het iCloud-configuratiescherm links. In iTunes 10 selecteert u Store > Log in. In iTunes 11 klikt u op iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Pc (Windows 7 en Vista): voer dezelfde Apple ID in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud en in iTunes 10 in Store > Log in in. In iTunes 11 voert u diezelfde Apple ID in iTunes Store > Snelkoppelingen: Account in.

Een verschillende Apple ID gebruiken voor iCloud en voor aankopen in Stores

U kunt verschillende Apple ID’s voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken en toch genieten van alle voordelen van iCloud. Ga hiervoor als volgt te werk:

iPhone, iPad of iPod touch:

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken als u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Als u de configuratie-assistent niet hebt uitgevoerd, logt u in bij Instellingen > iCloud en voert u de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken.
  2. Log in bij Instellingen > iTunes en App Stores met de Apple ID die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match). U moet wellicht eerst uitloggen om de Apple ID te wijzigen.

Mac:

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud
  2. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match) in Store > Log in. In iTunes 11 kunt u ook klikken op iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Pc (Windows 8):

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken in het Configuratiescherm. Als u het iCloud-configuratiescherm wilt openen, beweegt u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk 'Charms' weer te geven, klikt u op de charm 'Zoeken' en klikt u op het iCloud-configuratiescherm links.
  2. Voer de Apple ID in die u voor aankopen in Stores wilt gebruiken (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match) in iTunes. In iTunes 10 selecteert u Store > Log in. In iTunes 11 klikt u op iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Pc (Windows 7 en Vista):

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud
  2. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match) in iTunes 10 in Store > Log in. In iTunes 11 klikt u op iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Opmerking: zodra een apparaat of computer is gekoppeld aan uw Apple ID voor uw iTunes Store-account, kunt u dat apparaat of die computer niet meer koppelen aan een andere Apple ID gedurende 90 dagen. Lees meer over het koppelen van een apparaat of computer met een Apple ID

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere Apple ID’s samenvoegen tot één Apple ID?
U kunt twee of meer Apple ID’s niet samenvoegen tot één Apple ID. U kunt echter wel een Apple ID voor iCloud-voorzieningen gebruiken en een andere Apple ID voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match). Raadpleeg hierboven 'Een verschillende Apple ID gebruiken voor iCloud en voor aankopen in Stores' voor meer informatie.

Kan ik de naam van mijn Apple ID wijzigen?
Ja. Als u bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres hebt, kunt u de Apple ID van het oude adres wijzigen in het nieuwe adres. Voor meer informatie volgt u de stappen in dit artikel.

Opmerking: Apple ID’s die eindigen op @mac.com en @me.com kunnen niet worden gewijzigd.

Ik heb muziek, apps of boeken aangeschaft met meerdere Apple ID’s. Hoe krijg ik al dit materiaal op mijn iOS-apparaat?

Eerst moet u al het aangeschafte materiaal kopiëren naar dezelfde Mac of pc met iTunes. U moet dan het apparaat synchroniseren met deze computer. Voor meer informatie over hoe u materiaal verplaatst, raadpleegt u deze artikelen:

Vervolgens machtigt u de computer om materiaal af te spelen met elke Apple ID in iTunes. Zodra de computer is gemachtigd voor al het materiaal, kan het worden gesynchroniseerd met de iPhone, iPad of iPod touch.

Hoe herstel ik een iOS-apparaat vanaf een iCloud-reservekopie als ik verschillende Apple ID’s gebruik voor iCloud en aankopen in Stores?
Wanneer u voor de eerste keer wordt gevraagd een Apple ID in te voeren tijdens het herstel, voert u de Apple ID in die u gebruikt voor iCloud. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart, wordt u opnieuw gevraagd een Apple ID in te voeren voordat de onderdelen uit de App Store en iBooks Store worden hersteld. Deze keer logt u in met de Apple ID die u gebruikt voor aankopen in Stores.

Mijn Apple ID is een verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com. Kan ik dit met iCloud gebruiken en op dit adres e-mails ontvangen?
Ja, als het een e-mailadres is dat eindigt op @me.com. Als u een verlopen MobileMe-account voor iCloud wilt gebruiken, volgt u de instructies voor de configuratie van iCloud en voert u het verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com als Apple ID in. Het adres dat eindigt op @me.com wordt opnieuw geactiveerd voor e-mails wanneer u zich aanmeldt voor iCloud.

Belangrijk: u hebt een actief e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan de Apple ID om iCloud in te stellen. Als u een actief e-mailadres hebt toegevoegd, gaat u naar Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl), logt u in met het verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com en voegt u een actief e-mailadres toe aan de account.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over Apple ID’s raadpleegt u Veelgestelde vragen over de Apple ID.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 27-aug-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 27-aug-2013
  • Artikel: HT4895
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)