Kielet

Apple ID:n käyttäminen Apple-palveluissa

Lue lisää Apple ID:eistä ja Apple ID:n käyttämisestä Apple-palveluissa, kuten iCloudissa ja iTunes Storessa.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

Apple ID on sähköpostiosoite, jolla voit kirjautua Applen palveluihin. Sen avulla voit käyttää esimerkiksi iCloudia sisältösi tallentamiseen, ostaa musiikkikappaleita iTunes Storesta ja ladata ohjelmia App Storesta.

Kun otat iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöön, käytät samaa Apple ID:tä iCloud-palveluihin sekä iTunes Store-, App Store- ja iBooks Store -ostoksiin. Voit kuitenkin käyttää yhtä Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja toista Apple ID:tä Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilveen ja iTunes Matchiin). Kaikki iCloudin edut ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, käytätkö samaa vai eri Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja Store-ostoksiin.

Seuraavassa osiossa kuvataan nämä kaksi menettelytapaa.

Saman Apple ID:n käyttö Store-ostoksiin ja iCloudiin (suositus)

Saman Apple ID:n käyttöä Store-ostoksiin ja iCloudiin suositellaan useimmille käyttäjille. Voit käyttää samaa Apple ID:tä seuraavasti:

iPhone, iPad ja iPod touch:

1. Kun otat käyttöön laitetta, jossa on iOS 5 tai uudempi, anna käyttöönottoruudussa se Apple ID, jota käytät iTunesissa. Sitä käytetään nyt Store-ostoksia ja iCloudia varten.
  2. Jos ohitit asetusprosessin, anna Apple ID:si kohdissa Asetukset > iCloud ja Asetukset > iTunes- ja App Store.

Mac: Anna sama Apple ID kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud ja iTunesissa kohdassa Store > Kirjaudu sisään. iTunes 11 -versiossa voit myös valita iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Windows-tietokone (Windows 8): Anna sama Apple ID iCloud-ohjauspaneelissa ja iTunesissa. Valitse iCloud-ohjauspaneeli siirtämällä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin. Osoita sitten Hae-oikopolkua ja valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli. Valitse iTunes 10 -versiossa Store > Kirjaudu sisään. Valitse iTunes 11 -versiossa iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Windows-tietokone (Windows 7 ja Vista): Anna sama Apple ID kohdassa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud ja iTunes 10:ssä kohdassa Store > Kirjaudu sisään. Anna iTunes 11:ssä sama Apple ID kohdassa iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudia ja Store-ostoksia varten

Voit käyttää eri Apple ID:tä iCloudia ja Store-ostoksia varten, mutta silti saada käyttöösi kaikki iCloudin edut. Toimi seuraavasti:

iPhone, iPad ja iPod touch:

1. Kun otat iOS 5 -laitetta tai sitä uudempaa versiota käyttöön, anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa. Jos ohitit käyttöönottoapurin, kirjaudu kohdassa Asetukset > iCloud sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää iCloudin kanssa.
  2. Kirjaudu kohdassa Asetukset > iTunes- ja App Store sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilvi ja iTunes Match). Sinun täytyy mahdollisesti kirjautua ulos, jotta voit käyttää toista Apple ID:tä.

Mac:

1. Anna kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa.
  2. Anna kohdassa Store > Kirjaudu sisään se Apple ID, jota haluat käyttää Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilvi ja iTunes Match). iTunes 11 -versiossa voit myös valita iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Windows-tietokone (Windows 8):

1. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloud-ohjauspaneelissa. Valitse iCloud-ohjauspaneeli siirtämällä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin. Osoita sitten Hae-oikopolkua ja valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli.
  2. Anna iTunesissa se Apple ID, jota haluat käyttää Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilvi ja iTunes Match). Valitse iTunes 10 -versiossa Store > Kirjaudu sisään. Valitse iTunes 11 -versiossa iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Windows-tietokone (Windows 7 ja Vista):

1. Anna kohdassa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudissa.
  2. Anna iTunes 10:ssä kohdassa Store > Kirjaudu sisään se Apple ID, jota haluat käyttää Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilvi ja iTunes Match). Valitse iTunes 11:ssä iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Huomautus: Kun laite tai tietokone on liitetty Apple ID:hen, kyseistä laitetta tai tietokonetta ei voida liittää toiseen Apple ID:eseen 90 päivään. Lue lisää laitteen tai tietokoneen liittämisestä Apple ID:eseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko yhdistää useita Apple ID:eitä yhdeksi tunnukseksi?
Et voi yhdistää Apple ID:eitä yhdeksi tunnukseksi. Voit kuitenkin käyttää yhtä Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja toista Apple-tunnusta Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilveen ja iTunes Matchiin). Lisätietoja on edellä kohdassa Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudia ja Store-ostoksia varten.

Voinko vaihtaa Apple ID:ni nimen?
Kyllä. Esimerkiksi jos hankit uuden sähköpostiosoitteen, voit vaihtaa Apple ID:esi vanhasta osoitteesta uudeksi. Lisätietoja ja ohjeet ovat tässä artikkelissa.

Huomautus: @mac.com- ja @me.com-päätteisten Apple ID:eiden nimeä ei voi vaihtaa.

Olen ostanut musiikkia, ohjelmia tai kirjoja eri Apple ID:eillä. Miten saan kaiken tämän sisällön iOS-laitteeseeni?

Ensin sinun täytyy kopioida ostettu sisältö iTunesin avulla siten, että se on samassa Macissa tai Windows-tietokoneessa. Tietokoneen tulee olla sama, jolla synkronoit laitteesi. Lisätietoja sisällön siirtämisestä on seuraavissa artikkeleissa:

Valtuuta seuraavaksi tietokoneesi toistamaan sisältöä kullakin Apple-tunnuksella iTunesissa. Kun tietokoneesi on valtuutettu käyttämään kaikkea sisältöä, sisältö voidaan synkronoida iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Miten palautan iOS-laitteen iCloud-varmuuskopiosta, jos käytän eri Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja Store-ostoksiin?
Kun sinulta pyydetään ensimmäistä kertaa Apple ID:täsi palautuksen aikana, anna se Apple ID, jota käytät iCloudin kanssa. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, näkyviin tulee toinen Apple ID -kehote, ennen kuin App Storesta ja iBooks Storesta hankittujen kohteiden palautus aloitetaan. Kirjaudu nyt sillä Apple ID:llä, jota käytät Store-ostoksiin.

Minulla on vanhentunut @me.com-sähköpostiosoite Apple ID:nä. Voinko käyttää sitä iCloudin kanssa ja vastaanottaa sähköpostia kyseiseen osoitteeseen?
Kyllä, jos kyseessä on @me.com-osoite. Jos haluat käyttää vanhentunutta MobileMe-tiliäsi iCloudin kanssa, noudata iCloudin käyttöönotto-ohjeita ja anna vanhentunut @me.com-sähköpostiosoitteesi Apple ID:näsi. @me.com-osoitteesi aktivoidaan uudelleen sähköpostia varten, kun hankit iCloud-tilin.

Tärkeää: Apple ID:ssä täytyy olla voimassa oleva sähköpostiosoite, jotta iCloud voidaan ottaa käyttöön. Jos haluat lisätä voimassa olevan sähköpostiosoitteen, siirry osoitteeseen Minun Apple ID:ni (appleid.apple.com/fi), kirjaudu sisään vanhentuneella @me.com-päätteisellä sähköpostiosoitteella ja lisää voimassa oleva sähköpostiosoite tiliisi.

Lisätiedot

Lisätietoja Apple ID:eistä on artikkelissa Usein kysyttyjä kysymyksiä Apple ID:stä.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 27.8.2013