Mitä iCloud varmuuskopioi?

iCloud-varmuuskopiointi suojaa tietosi tekemällä iCloudiin varmuuskopion iPhonessa, iPadissa ja Apple Vision Prossa olevista tiedoista, joita ei ole vielä synkronoitu iCloudiin.

Miten iCloud-varmuuskopiointi toimii

Mitä iCloud-varmuuskopio sisältää

iCloud-varmuuskopioiden hallitseminen

Miten iCloud-varmuuskopiointi toimii

iCloud pitää tietosi turvassa kahdella tavalla: synkronoimalla ja varmuuskopioimalla tietoja. Jos esimerkiksi käytät iCloud-kuvia, iCloud Drivea tai Muistiinpanot-appia, kuvat ja tiedot synkronoidaan automaattisesti pilveen ja pidetään ajan tasalla kaikissa laitteissasi aina kun teet muutoksia.

Laitteessa olevat tiedot, joita ei synkronoida pilveen säännöllisesti, tallennetaan iCloud-varmuuskopioon. Jos varmuuskopiointi on käytössä, iCloud ottaa tiedoista ajoittain tilannevedoksia, joilla varmistetaan, että tietojen palauttaminen on helppoa, kun esimerkiksi hankit uuden laitteen.

Kun sekä synkronointi että varmuuskopiointi ovat käytössä, kaikki tietosi ovat turvassa pilvessä.

Katso, miten voit ottaa iCloud-varmuuskopioinnin käyttöön

Mitä iCloud-varmuuskopio sisältää

iPhonen, iPadin ja Apple Vision Pron varmuuskopiot sisältävät kaikki laitteessa olevat tiedot ja asetukset, joita ei jo synkronoida iCloudiin.

Laiteasetukset, Koti-valikon asettelu ja appien järjestys

Kun palautat iCloud-varmuuskopion, esimerkiksi laitteen asetukset, Koti-valikon asettelu ja appien järjestys palautetaan.

Muut laitteeseen tallennetut tiedot

Myös ostetut soittoäänet ja Visual Voicemailin salasana (joka vaatii varmuuskopioinnin aikana käytetyn SIM-kortin) sisältyvät iCloud-varmuuskopioon.

Apple Watch -varmuuskopiot

Apple Watchin varmuuskopio sisältyy iPhonen varmuuskopioon.

Kuvat, videot, viestit ja appien tiedot

Jos et käytä viestien synkronointia iCloudiin tai iCloud-kuvia, myös alla luetellut tiedot suojataan tallentamalla ne iCloud-varmuuskopioon.

iMessage-viestit, tekstiviestit (SMS) ja multimediaviestit (MMS)

Jos et ole ottanut viestien synkronointia iCloudiin käyttöön, viestisi tallennetaan iCloud-varmuuskopioon. Jos viestien synkronointi iCloudiin on käytössä, viestit synkronoidaan iCloudiin automaattisesti. Tällöin niitä ei sisällytetä päivittäiseen varmuuskopioon.

Kuvat ja videot iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa

Jos et ole ottanut iCloud-kuvia käyttöön, iCloud-varmuuskopio saattaa sisältää kuvia ja videoita Kuvat-apista tai Kameran rullalta sekä Ihmiset ja lemmikit -albumin kasvotietoja. Jos käytät iCloud-kuvia, kuvat, videot ja kasvotiedot synkronoidaan iCloudiin automaattisesti. Tällöin niitä ei sisällytetä päivittäiseen varmuuskopioon.

Appien tiedot

iCloud-varmuuskopio sisältää laitteeseen ladattujen appien tiedot. Tähän kuuluu tietoja muiden valmistajien sosiaalisen median apeista, peleistä ja viestiapeista sekä Applen apeista, jotka eivät synkronoi tietoja iCloudiin.

Jos appi tallentaa tiedot iCloud Driveen, tiedot tallennetaan iCloud-varmuuskopion sijaan iCloud Driveen.

iCloud-varmuuskopioiden hallitseminen

Jos haluat pienentää iCloud-varmuuskopiosi kokoa, voit lopettaa käyttämättömien appien varmuuskopioinnin tai poistaa vanhoja iCloud-varmuuskopioita.

Katso, miten voit hallita iCloud-varmuuskopioita