Talen

iCloud-opslag beheren

Lees hier hoe u iCloud-opslag beheert als u de opslaglimiet bereikt of overschrijdt.

U kunt de opslag beheren door een upgrade van het iCloud-opslagabonnement uit te voeren of het gebruikte opslagvolume te verkleinen. U kunt de iCloud-opslag verkleinen door te kiezen welke apps en reservekopieën u wilt bewaren en u kunt onnodige documenten, foto's en e-mailberichten verplaatsen of verwijderen.

Gebruik deze stappen om het beschikbare iCloud-opslagvolume van uw account te zien:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch:
    • Tik op Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag als u iOS 8 of hoger gebruikt.
    • Tik op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie als u een oudere iOS-versie gebruikt.
  • Ga op een Mac naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Beheer'.
  • Op een Windows-computer:
    • Windows 8.1: ga naar het startscherm en klik op de pijl omlaag Pijl omlaag in cirkel in de linkerbenedenhoek. Klik achtereenvolgens op het programma iCloud en op 'Beheren'.
    • Windows 8: ga naar het startscherm en klik achtereenvolgens op de tegel iCloud en op 'Beheren'.
    • Windows 7: kies het menu Start > Alle programma's > iCloud > iCloud en klik op 'Beheren'.

U wilt wellicht de iCloud-gegevens archiveren of er een kopie van maken alvorens iets te verwijderen.

Reservekopieën

Wanneer u een reservekopie van een iOS-apparaat in iCloud maakt, wordt automatisch een reservekopie van de belangrijkste gegevens op het apparaat gemaakt, inclusief documenten, foto's en video's. Lees meer over de gegevens waarvan iCloud een reservekopie maakt.

Gebruik de stappen hieronder om het gebruikte opslagvolume te beheren.

Selecteren van welke iOS-apps een reservekopie moet worden gemaakt

Veel apps maken automatisch een reservekopie in iCloud nadat u deze installeert. U kunt wijzigen welke apps een reservekopie in iCloud maken en bestaande reservekopieën van gegevens van die apps uit de opslag verwijderen.

Gebruik deze stappen op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op Instellingen > iCloud.
    • Tik op Opslag > Beheer opslag als u iOS 8 of hoger gebruikt.
    • Tik op Opslag en reservekopie > Beheer opslag als u een oudere iOS-versie gebruikt.
  2. Tik op de naam van het iOS-apparaat.
  3. Schakel bij Reservekopie-opties alle apps uit waarvan u geen reservekopie wilt maken. Wanneer u wordt gevraagd te bevestigen, kiest u 'Schakel uit en verwijder' als u Reservekopie wilt uitschakelen voor die app en alle gegevens uit iCloud wilt verwijderen.

Reservekopieën verwijderen en Reservekopie uitschakelen op een apparaat

iOS

1. Tik op Instellingen > iCloud.
    • Tik op Opslag > Beheer opslag als u iOS 8 of hoger gebruikt.
    • Tik achtereenvolgens op 'Opslag en reservekopie' en op 'Beheer opslag' als u een oudere iOS-versie gebruikt.
  2. Tik op de naam van het iOS-apparaat.
  3. Tik op 'Verwijder reservekopie'. Wanneer u wordt gevraagd te bevestigen, kiest u 'Schakel uit en verwijder' om Reservekopie uit te schakelen en alle reservekopieën van dat iOS-apparaat uit iCloud te verwijderen. Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook Reservekopie voor het iOS-apparaat uitgeschakeld.

OS X

1. Ga naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer' en selecteer 'Backups'.
  3. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Wanneer u wordt gevraagd te bevestigen, kiest u 'Verwijder' als u Reservekopie wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen. Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook Reservekopie voor het apparaat uitgeschakeld.

Windows 8 en Windows 7

1. Open iCloud voor Windows 4.0 of het iCloud-configuratiescherm:
    • Windows 8.1: ga naar het startscherm en klik achtereenvolgens op de pijl omlaag Pijl omlaag in cirkel in de linkerbenedenhoek en op het programma iCloud.
    • Windows 8: ga naar het startscherm en klik op de tegel iCloud.
    • Windows 7: kies het menu Start > Alle programma's > iCloud > iCloud.
  2. Klik op 'Opslagruimte' als u iCloud voor Windows 4.0 gebruikt. Als u een oudere versie van het iCloud-configuratiescherm gebruikt, klikt u op 'Beheer'.
  3. Selecteer 'Backups' uit de weergegeven items.
  4. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Wanneer u wordt gevraagd te bevestigen, kiest u 'Verwijder' als u Reservekopie wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen. Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook Reservekopie voor het apparaat uitgeschakeld.

De grootte van de fotobibliotheek verkleinen

As u veel foto's en video's met een iPhone, iPad of iPod touch maakt, merkt u wellicht op dat deze het grootste deel van de iCloud-opslag innemen. Tik op een apparaat met iOS 8 of hoger op Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag om de grootte van de reservekopie op een apparaat te zien. (Tik op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag als u een oudere iOS-versie gebruikt.) Tik vervolgens op de naam van het iOS-apparaat. U ziet de grootte van de reservekopie bij Fotobibliotheek.

Als u de grootte van de reservekopie van de fotobibliotheek wilt verkleinen, bewaart u de foto's en video's op een computer en maakt u vervolgens een handmatige reservekopie van het iOS-apparaat. Als u de foto's en video's op het iOS-apparaat wilt behouden, kunt u Fotobibliotheek uitschakelen in Reservekopie volgens de bovenstaande stappen of meer opslagruimte kopen. Als er foto's zijn die u niet wilt behouden, verwijdert u ze. Open gewoon Foto's en selecteer de foto die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op het symbool van de prullenmand en tik op 'Verwijder foto'.

In de bètaversie van iCloud-fotobibliotheek worden de foto's bewaard in iCloud en maken ze geen deel uit van de iCloud-reservekopie. Foto's en video's in de bètaversie van iCloud-fotobibliotheek nemen iCloud-opslag in beslag. Lees meer over de bètaversie van iCloud-fotobibliotheek.

iCloud Drive

U kunt op een Mac, pc, iPhone, iPad of iPod touch beheren welke bestanden worden bewaard in iCloud Drive.

iOS

U kunt deze stappen gebruiken om bestanden te beheren op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op Instellingen > iCloud.
    • Tik op Opslag > Beheer opslag > iCloud Drive als u iOS 8 of lager gebruikt.
    • Tik achtereenvolgens op 'Opslag en reservekopie' en op 'Beheer opslag' als u een oudere iOS-versie gebruikt.
  2. Tik op de naam van de app die iCloud Drive gebruikt.
  3. De afzonderlijke bestanden in die app verschijnen. U kunt vegen naar links of klikken op de knop 'Wijzig' om bestanden te verwijderen.

OS X Yosemite

U kunt op een Mac met OS X Yosemite iCloud Drive-bestanden beheren met behulp van de map iCloud Drive in Finder:

1. Schakel indien nodig 'iCloud Drive' op de Mac in:
    1. Ga naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik op 'iCloud'.
    2. Log in met uw Apple ID.
    3. Schakel 'iCloud Drive' in. Zorg ervoor dat u in Opties de programma's voor de te beheren bestanden selecteert.
  2. Open Finder en ga naar de map iCloud Drive.
  3. Sleep een item naar de prullenmand of verplaats het naar een andere map op de Mac.

Windows

Op een pc met Windows 7 of hoger kunt u de bestanden in iCloud Drive beheren via Bestandsverkenner. Gebruik deze stappen om de map iCloud Drive toe te voegen aan Windows Verkenner:

1. Download en installeer iCloud voor Windows 4.0.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Schakel iCloud Drive in.

iCloud.com

U kunt de bestanden beheren via het programma iCloud Drive op iCloud.com. Log in bij iCloud.com, klik op het programma iCloud Drive, selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik op de prullenmand.

Mail

U kunt iCloud-opslagruimte vrijmaken door e-mailberichten te verwijderen uit uw iCloud-e-mailaccount. U kunt ook e-mailberichten op een iOS-apparaat verplaatsen naar een Mac of pc waar deze niet meer meetellen bij de iCloud-opslag.

Gebruik de stappen hieronder om berichten uit een account te verwijderen. Denk eraan dat berichten met grote bijlagen meer ruimte innemen dan gewone e-mails met tekst.

iOS

Als een iOS-apparaat is geconfigureerd voor toegang tot iCloud-e-mail, kunt u berichten verwijderen uit alle postbussen en vervolgens de prullenmand leegmaken om ruimte vrij te maken:

1. Veeg naar links over een bericht om het te verwijderen.
  2. Tik op de map Prullenmand.
  3. Verwijder de berichten één voor één of allemaal tegelijk door achtereenvolgens op 'Wijzig' en op 'Verwijder alles' te tikken.

OS X of Windows

Als u iCloud Mail gebruikt met een e-mailprogramma van een desktopcomputer zoals OS X Mail of Microsoft Outlook, volgt u deze stappen:

• OS X Mail: verwijder de berichten die u niet meer wilt, kies vervolgens Postbus > Wis verwijderde onderdelen en selecteer uw iCloud-e-mailaccount in het menu.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): verwijder de berichten die u niet meer wilt, kies vervolgens Bewerken > Leegmaken en selecteer uw iCloud-e-mailaccount in het menu.
  • Microsoft Outlook 2010 en Outlook 2013 (Windows): verwijder de berichten die u niet meer wilt. Outlook verwijdert de berichten definitief de volgende keer dat u het programma sluit en herstart.

iCloud.com

1. Log op de computer in bij iCloud.com.
  2. Klik op 'Mail'.
  3. Verwijder de berichten die u niet meer wilt, klik vervolgens op het tandwiel en selecteer 'Leeg prullenmand'.

Meer informatie

U kunt het opslagabonnement ook op elk moment annuleren of downgraden. Voor een volledige terugbetaling neemt u contact op met iCloud Support binnen 15 dagen na de upgrade of binnen 45 dagen na een jaarlijkse betaling. Gedeeltelijke terugbetalingen zijn beschikbaar indien dit door de wet is vereist. Lees meer over iCloud-opslagabonnementen of vraag hulp bij het gebruik van iCloud-opslag.

Lees hier hoe u de upgrade van Documenten in de cloud naar iCloud Drive uitvoert. Raadpleeg de iCloud-systeemvereisten voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 28-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 28-okt-2014
  • Artikel: HT4847
  • Aantal keer bekeken:

null