Talen

OS X: Apple ID kan worden gebruikt om het wachtwoord van uw gebruikersaccount opnieuw in te stellen

Leer hoe een Apple ID kan worden gebruikt om het wachtwoord van uw gebruikersaccount opnieuw in te stellen.

Gebruik uw Apple ID om aankopen te verrichten in de iTunes Store, in te loggen bij iChat of iCloud, te reserveren bij een Genius, toegang te hebben tot de ondersteuning op Apple.com, en meer. Als u zich het wachtwoord van uw OS X-account niet meer herinnert, kunt u in OS X Lion of hoger uw Apple ID zelfs gebruiken om het wachtwoord van uw gebruikersaccount opnieuw in te stellen.

Wat is een Apple ID?

Met een Apple ID maakt u uw Apple-ervaring persoonlijker. U gebruikt uw Apple ID om toegang te krijgen tot Apple-bronnen waarvoor u zich dient te identificeren. Leer meer over uw Apple ID.

Toestaan dat uw Apple ID het gebruikerswachtwoord van uw OS X-account opnieuw instelt

Wanneer u OS X of een nieuwe Mac met OS X Lion of hoger voor het eerst opstart, ziet u de OS X-configuratie-assistent die u vraagt uw Apple ID in te voeren. Nadat u uw Apple ID hebt ingevoerd, selecteert u de optie "Dit gebruikerswachtwoord mag opnieuw worden ingesteld met mijn Apple ID" tijdens de stap "Computeraccount aanmaken".

Als u uw Apple ID niet hebt ingevoerd in de OS X-configuratie-assistent of uw Mac heeft al gebruikersaccounts, volgt u deze stappen:

1. Open Systeemvoorkeuren en klik op Gebruikers en groepen.
  2. Als u een Apple ID wilt koppelen aan uw OS X-gebruikersaccount, klikt u op de knop "Stel in..." bij Apple ID en voert u de naam en het wachtwoord van de Apple ID in. U kunt ook klikken op "Maak Apple ID aan..." om een nieuwe Apple ID aan te maken met Safari.
  3. Selecteer het aankruisvakje "Sta toe dat gebruiker wachtwoord opnieuw instelt met Apple ID".

Opmerking: bij Macs waarbij FileVault 2 is ingeschakeld, verschijnt de optie "Sta toe dat gebruiker wachtwoord opnieuw instelt met Apple ID" niet. Leer meer over FileVault 2, inclusief hoe u het wachtwoord ervan opnieuw instelt.

Het gebruikerswachtwoord van uw OS X-account opnieuw instellen met uw Apple ID

Als u het wachtwoord van uw account drie keer verkeerd invoert in het inlogvenster, verschijnt een bericht met de melding "Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen met uw Apple ID".  Klik op de cirkel met een pijl erin om het dialoogvenster "Wachtwoord opnieuw instellen" weer te geven. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en klik op "Stel wachtwoord opnieuw in" om verder te gaan.

Opmerking: in sommige gevallen krijgt u de kans niet om na drie onjuiste pogingen uw wachtwoord opnieuw in te stellen. In dit geval opent u het voorkeurenpaneel Gebruikers en groepen, verwijdert u de desbetreffende Apple ID en voegt u dezelfde Apple ID opnieuw toe. Dit probleem kan optreden na de upgrade van Mac OS X v10.6 naar OS X Lion.

Opmerking: als u het wachtwoord van de gebruikersaccount wijzigt, wordt een nieuwe sleutelhanger gemaakt. De vorige sleutelhanger bestaat nog steeds en u hebt er nog steeds toegang toe als u zich later het vorige wachtwoord herinnert.

Klik op "OK" in het geopende dialoogvenster dat u op de hoogte brengt van de nieuwe sleutelhanger.

Vul de velden Nieuw wachtwoord, Herhaal wachtwoord en Wachtwoordaanwijzing in en klik op "Stel wachtwoord opnieuw in" om verder te gaan.

Klik op "Ga door met inloggen" om het inloggen te voltooien met het nieuwe wachtwoord dat u zonet hebt aangemaakt.

Laatst gewijzigd op: 3-aug-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 3-aug-2012
  • Artikel: HT4798
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)