Kielet

Tietoja Windows-siirtymisapurista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tiedostoja voi siirtää Windows-tietokoneesta Maciin Windows-siirtymisapurin avulla.

Windows-siirtymisapurin avulla voi siirtää tiedostoja vanhasta Microsoft Windows -tietokoneesta Maciin, jossa on OS X Mountain Lion tai OS X Lion. Siirtymisapuri siirtää automaattisesti muun muassa yhteystiedot, kalenterit ja sähköpostitilit ja sijoittaa ne oikeisiin ohjelmiin.

Tietojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin

Mitä tietoja siirretään ja minne?

Windows-siirtymisapuri kopioi seuraavat tiedot Windows-tietokoneestasi Maciin:

Sähköpostit, yhteystiedot ja kalenteritiedot

Windows XP:stä (jossa on SP3 tai uudempi) Windows Vistasta (jossa on SP2 tai uudempi) Windows 7:stä (jossa on SP1 tai uudempi) tai Windows 8:sta
Outlook Express Outlook Windows Live Mail Windows Mail Outlook Windows Live Mail Windows Mail Outlook
IMAP-sähköpostitilin tiedot – Mail-ohjelmaan
POP-sähköpostitili ja viestit – Mail-ohjelmaan Kirjautunut käyttäjä Kirjautunut käyttäjä Kirjautunut käyttäjä Kirjautunut käyttäjä
Yhteystiedot – Yhteystiedot-ohjelmaan (Mountain Lion)
tai Osoitekirjaan (Lion)
Kirjautunut käyttäjä   Kirjautunut käyttäjä     Kirjautunut käyttäjä
Kalenteritiedot – Kalenteriin (Mountain Lion)
tai iCaliin (Lion)

Exchange-viestit – Mail-ohjelmaan

Vinkki: "Kirjautunut" käyttäjä tarkoittaa, että vain sen käyttäjätilin tiedot, johon olet kirjautuneena Windowsissa, siirretään. Jos haluat siirtää tietoja muilta käyttäjätileiltä, suorita nämä toimenpiteet, kun olet kirjautuneena kyseisille tileille. OS X:ään luodaan uusi käyttäjätili aina kuin suoritat siirtämisen.

Tärkeää: Windows 8:n sähköpostisovellusta ei tueta. Aiempia Windows Mailin versioita kuitenkin tuetaan Windows 8:ssa.

Huomautus: Ohjelma täytyy lopettaa manuaalisesti Windows 8:ssa ennen Windows-siirtymisapurin käyttöä. Näin lopetat ohjelman Windows 8:ssa:

1. Valitse käynnissä oleva ohjelma Alt-sarkain-näppäinyhdistelmällä.
  2. Lopeta ohjelma painamalla Alt-F4.

Kirjanmerkit

• Internet Explorerin, Safarin (Windows) ja Firefoxin kirjanmerkit siirretään OS X:n Safariin.

iTunes-sisältö

Kuvatiedostot

• Siirretään levylle ja voidaan lisätä iPhotoon. Huomautus: Avaa siirtämisen jälkeen iPhoto ja anna sen etsiä tuotavia kuvia levyltä.

Järjestelmäasetukset

• Lokalisointi, kieliasetus, selaimen aloitussivu, työpöydän taustakuva (paitsi Windowsin standarditaustakuvat) siirretään vastaaviin Järjestelmäasetuksiin OS X:ssä.

Muut tiedostot

• Tiedostoja käyttäjän kotihakemiston jokaisesta ylätason kansiosta tarjotaan.
  • Myös muita kuin järjestelmätiedostoja (kohteet kansioissa \Windows ja \Program Files), käyttäjän Windows-järjestelmälevyn ylätason kansioita sekä Windows-tietokoneeseen liitettyjen muiden paikallisten levyjen ylätason kansioita tarjotaan.
  • Vinkki: Voit poistaa valinnan kohteista, joita et halua siirtää.

Ennen siirtämisen aloittamista

• Jotta siirtyminen ei keskeytyisi, poista automaattinen päivitysten asennus käytöstä Windowsissa.
  • Poista Windows-tietokoneen virustorjuntaohjelmistot käytöstä. Tällaiset ohjelmistot voivat virheellisesti tunnistaa Windows-siirtymisapurin epäilyttäväksi prosessiksi ja häiritä sitä.
  • Poista Windows-tietokoneen palomuuriohjelmisto käytöstä. Palomuuriohjelmisto saattaa estää portteja, joita tarvitaan Windows-siirtymisapurin suorittamiseen.
  • Suorita Windowsissa levyn tarkistustyökalu (kuten chkdsk) varmistaaksesi, ettei levyllä ole ongelmia.
    • Vinkki: Valitse Käynnistä > Suorita…, kirjoita cmd ja paina rivinvaihtonäppäintä. Kirjoita komentoikkunaan chkdsk ja paina rivinvaihtonäppäintä. Jos levyn tarkistustyökalu ilmoittaa ongelmista, kirjoita chkdsk /F ja paina rivinvaihtonäppäintä. Paina Y-kirjainta ja käynnistä Windows-tietokone uudelleen. Toista toimenpiteet, kunnes levyn tarkistustyökalu ei ilmoita enää ongelmista. Jos ongelma jatkuu muutaman korjaussyklin jälkeen, huollata Windows-tietokone ennen tietojen siirtämistä Maciin.
  • Varmista, että tiedät ylläpitäjätilin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ensimmäinen Maciin luotu tili on ylläpitäjätili.
  • Varmista ensin, että Windows- ja Mac-tietokone ovat samassa verkossa (esimerkiksi kotiverkossasi). Seuraavassa on suositellut verkkoyhteystyypit paremmuusjärjestyksessä:
    • Yhdistä Windows-tietokoneen ja Macin tai Ethernet-sovittimen (USB tai Thunderbolt) Ethernet-portit suoraan hyväkuntoisella CAT6-sertifioidulla Ethernet-kaapelilla. Älä käytä Ethernet-kaapelia, jossa on sykkyröitä tai josta puuttuu liittimen kieleke.
    • Yhdistä Mac ja Windows-tietokone kotiverkon reitittimeen, keskittimeen tai kytkimeen hyväkuntoisilla CAT6-sertifioiduilla Ethernet-kaapeleilla. Älä käytä Ethernet-kaapelia, jossa on sykkyröitä tai josta puuttuu liittimen kieleke.
    • Käytä langattomassa verkossa mahdollisimman nopeaa langatonta yhteyttä (802.11n 5 GHz). Yritä pitää Windows-tietokone, Mac ja langaton tukiasema samassa huoneessa lähellä toisiaan.

Huomautukset

• Siirtymisprosessissa Maciin luodaan uusi käyttäjätili, jossa on Windows-tietokoneesta siirretyt tiedot. Tietoja ei yhdistetä Macissa tällä hetkellä olevan käyttäjätilin kanssa.
  • Tämä artikkeli koskee vain tietojen siirtoa Windows-tietokoneesta Maciin. Ohjeita tietojen siirtämiseen Macista toiseen on artikkelissa Tiedostojen siirtäminen toisesta Mac-tietokoneesta Siirtymisapurin avulla.
  • Vain Windowsissa toimivia tiedostotyyppejä (kuten .exe-tiedostoja) ei siirretä.
  • Salasana täytyy antaa, kun käytät tiliä ensimmäistä kertaa (esimerkiksi kun käytät siirtämääsi sähköpostitiliä Mail-ohjelmassa ensimmäistä kertaa).

Windows-siirtymisapurin asentaminen Windows-tietokoneeseen

1. Lataa Windows-siirtymisapurin asentaja Windows-tietokoneeseen Applen tuen tiedostohauista.
  2. Asenna Windows-siirtymisapuri ja avaa se.
  3. Jatka valitsemalla Jatka.

Windows-siirtymisapuri odottaa, että avaat Siirtymisapurin tai että käytät Käyttöönottoapuria. Alla olevista linkeistä saat lisätietoja eri vaihtoehdoista:

Siirtäminen Käyttöönottoapurilla, joka näytetään, kun Mac käynnistetään ensimmäistä kertaa

Valitse Käyttöönottoapurin Siirrä tietoja tähän Maciin -näytöltä Windows PC:ltä.

Valitse lähteenä oleva Windows-tietokone ja valitse Jatka.

Macissa näkyy pääsykoodi, jonka pitäisi tulla näkyviin Windows-tietokoneeseen.

Kun Windows-tietokoneessa näkyy Macissa oleva pääsykoodi, valitse Jatka.

Valitse Macissa Windows-tietokoneesta siirrettävät tiedot ja aloita siirto valitsemalla Siirrä, kun painike näkyy.

Sekä Windows- että Mac-tietokoneessa näkyy etenemispalkki, joka kertoo, mitä siirretään sekä arvion siitä, kauanko siirtämisessä vielä kestää.

Suorita tämän jälkeen OS X -käyttöönottoapuri.

Kun tämä on tehty, voit kirjautua uudelle käyttäjätilille.

Huomautus: Kun kirjaudut Maciin ensimmäisen kerran, näkyviin tulee käyttäjätunnuksesi. Kun painat rivinvaihtonäppäintä, sinua pyydetään nollaamaan salasanasi. Lisätietoja hyvän salasanan valitsemisesta on artikkelissa Hyvien salasanojen valitseminen Mac OS X:ssä.

Siirtymisapurin käyttäminen Macin käynnistämisen jälkeen

Jos olet jo suorittanut Käyttöönottoapurin, voit milloin tahansa siirtää Siirtymisapurin avulla tietoja Windows-tietokoneesta uuteen käyttäjätiliin Macissa.

1. Avaa Macin Lisäohjelmat-kansiosta Siirtymisapuri. Voit avata sen valitsemalla Finderissa Siirry > Lisäohjelmat tai painamalla vaihto–komento–U (⇧⌘U). Kaksoisosoita Siirtymisapuri.
  2. Valitse Toiselta Macilta, PC:ltä, Time Machine -varmuuskopiosta tai toiselta levyltä -vaihtoehto ja valitse Jatka.

1. Anna ylläpitäjätilin käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.
  2. Valitse siirtämistavaksi Toiselta Macilta tai PC:ltä ja jatka valitsemalla Jatka.

1. Lopeta muut ohjelmat pyydettäessä valitsemalla Jatka. Siirtämisen aikana Macissa ei voi olla auki muita ohjelmia.
  2. Valitse Windows-tietokone ja odota, että Macissa näkyvä pääsykoodi tulee näkyviin Windows-tietokoneeseen.

1. Kun Macissa näkyvä pääsykoodi näkyy Windows-tietokoneessa, valitse Jatka.

1. Mac aloittaa tietokoneen tarkistamisen ja kokoaa luettelon siirrettävistä tiedoista.
  2. Valitse tiedot, jotka haluat siirtää Maciin ja valitse Jatka.

Sekä Windows- että Mac-tietokoneessa näkyy etenemispalkki, joka kertoo, mitä siirretään, sekä arvion jäljellä olevasta ajasta. Kun siirto on valmis, voit kirjautua luodulle käyttäjätilille.

Huomautus: Kun kirjaudut Maciin ensimmäisen kerran, näkyviin tulee käyttäjätunnuksesi. Kun painat rivinvaihtonäppäintä, sinua pyydetään nollaamaan salasanasi. Lisätietoja hyvän salasanan valitsemisesta on artikkelissa Hyvien salasanojen valitseminen Mac OS X:ssä.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 20.11.2013