Systemkrav för iCloud

Följande rekommenderade systemkrav och lägsta systemkrav gäller för iCloud.

Rekommenderade systemkrav

iCloudiCloud1 behöver du ett Apple-ID, en aktiv internetanslutning och uppdaterad mjukvara. Om du uppfyller de rekommenderade systemkraven nedan kan du använda de senaste iCloud-funktionerna och få bästa möjliga upplevelse. Om du vill visa minimikraven för varje funktion läser du minimikraven

iPhone

• iOS 17

iPad

• iPadOS 17

iPod touch

• iOS 15

Mac

• macOS Sonoma 14

• Safari 9.1 eller senare, Firefox 45 eller senare eller Google Chrome 54 eller senare eller Opera

Watch

• watchOS 10

Apple TV

• tvOS 17

Pc

• Microsoft Windows 11 eller senare*

• iCloud för Windows 15

• Outlook 2019 eller senare

• Firefox 92 eller senare, Google Chrome 100 eller senare (endast i skrivbordsläge) eller Microsoft Edge 100 eller senare

*64-bitars Windows (uppdateringen från maj 2019 eller senare) krävs för att installera iCloud för Windows.

Minimisystemkrav per funktion

Om du vill använda iCloud måste du ha minst iOS 9 på iPhone 4, iPod touch (5:e generationen), iPad eller iPad mini, eller minst OS X El Capitan 10.11 på en Mac-dator.

Kontakter för kontoåterställning

Kontakter för kontoåterställning finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 15 eller iPadOS 15

• macOS Monterey

Alla dina enheter måste vara uppdaterade till senaste iOS, iPadOS, watchOS, macOS och tvOS för att du ska kunna ställa in en kontakt för kontoåterställning. Om du har en äldre enhet som inte kan uppdatera till iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey behöver du logga ut från iCloud på den enheten.

Du måste ha minst en enhet med iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller senare för att bli en kontakt för kontoåterställning.

Säkerhetskopiering och återställning

Säkerhetskopiering och återställning finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 9

Bokmärken

Bokmärken är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 11

• macOS Sierra 10.12 och Safari 11

• Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare, och Firefox 22, Google Chrome 28 (endast i skrivbordsläge) eller Opera

Kalender, Kontakter, Mail

Kalender, Kontakter och Mail är tillgängliga på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

• Windows 10-versionen från 29 maj 2019 eller senare rekommenderas för iCloud för Windows 10 eller senare och Outlook 20162

FaceTime

FaceTime finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

• tvOS 17 och en iPhone med iOS 17 eller senare, eller en iPad med iPadOS 17 eller senare

Familjeinställning för Apple Watch

Familjeinställning finns på iPhone och Apple Watch med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 14

• watchOS 7

Familjedelning

Familjedelning finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

Appen Filer

Appen Filer finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 11

• iPadOS 14 (uppgraderade funktioner)

Hitta enheter och Hitta föremål

Hitta enheter och Hitta föremål är tillgängliga på Apple Watch.

• watchOS 8

Hitta vänner

Hitta vänner finns på Apple Watch.

• watchOS 3 – watchOS 5

Hitta

Hitta är tillgängligt på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och i webbläsare.

• iOS 13 eller iPadOS 13

• macOS Catalina

• Firefox 45, Google Chrome 54, Microsoft Edge 79, Opera eller Safari 9.1

Hitta min [enhet]

Hitta min [enhet] finns på iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

Appen Hitta mina vänner

Hitta mina vänner är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 9 – iOS 12

Appen Hitta min iPhone

Hotta min iPhone är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 9 – iOS 12

Hitta personer

Hitta personer finns på Apple Watch.

• watchOS 8

iCloud+

iCloud+3 är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och i webbläsare.

• iOS 15 eller iPadOS 15

• macOS Monterey

iCloud Drive

iCloud Drive finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

• Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

Mappdelning i iCloud Drive

Mappdelning på iCloud Drive finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

iCloud-lösenord

iCloud-lösenord finns på pc.

• Windows 10 med iCloud för Windows 12.x

iCloud-bilder

iCloud-bilder finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac och pc.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

• Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

• tvOS 9.2

Delat iCloud-bildbibliotek

Delat iCloud-bildbibliotek finns på iPhone, iPad, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 16.1 och iPadOS 16.1

• macOS Ventura 13

• Windows 10 med iCloud för Windows 14

• tvOS 16

iCloud-flikar

iCloud-flikar finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 11

• macOS Sierra 10.12 och Safari 11

iMessage

iMessage är tillgängligt på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

Nyckelring

Nyckelring4 är tillgänglig på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

Kontakt för digitalt arv

Kontakt för digitalt arv finns på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med tvåfaktorsautentisering.

• iOS 15.2 eller iPadOS 15.2

• macOS Monterey 12.1

Mail Drop (skicka bilagor)

Mail Drop finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc.

• iOS 9.2

• OS X El Capitan 10.11

• iCloud.com/mail från en uppdaterad webbläsare (Safari 7.2 för överföring av paket, till exempel iWork-filer)

• Ett e-postkonto som har stöd för IMAP

• Windows 10

Meddelanden på iCloud

Meddelanden i iCloud finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac med tvåfaktorsautentisering och Nyckelring aktiverade.

• iOS 11.4

• macOS High Sierra 10.13.5

Anteckningar (uppgraderade funktioner)

Anteckningar finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

Läslista

Läslista finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 11

• macOS Sierra 10.12

• Safari 11

Påminnelser (uppgraderade funktioner)

Påminnelser finns på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 13 eller iPadOS

• macOS Catalina

Skärmtid

Skärmtid finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 12

• macOS Catalina

Delade album

Delade album finns på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

• Windows 10 med iCloud för Windows 10 eller senare

Delade anteckningar

Delade anteckningar är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 9

• OS X El Capitan 10.11

Mappar för delade anteckningar

Delade anteckningsmappar är tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch och Mac.

• iOS 13 eller iPadOS

• macOS Catalina

Grupper med delade lösenord

Grupper med delade lösenord finns på iPhone, iPad och Mac.

• iOS 17

• iPadOS 17

• macOS Sonoma

Delade flikgrupper

Delade flikgrupper finns på iPhone.

• iOS 16

Delningsförslag

Delningsförslag finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 12

Siri-genvägar

Siri-genvägar finns på iPhone, iPad eller iPod touch.

• iOS 12

Flikgrupper

Flikgrupper finns på iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

• iOS 15

• iPadOS 15

• Safari 15

Vissa iCloud-funktioner är inte tillgängliga för hanterade Apple-ID:n. Läs mer i Om hanterade Apple-ID:n för utbildning och Om hanterade Apple-ID:n för företag.

Vissa Android-enheter kan använda iCloud.com, men platsen fungerar bäst med webbläsare som stöds av macOS, iOS, iPadOS och Windows.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och regioner. Åtkomst till vissa tjänster är begränsad till 10 enheter.

1. Learn how iCloud operates in China mainland.

2. Outlook 2010 Personal Edition stöds inte.

3. Om du vill dela iCloud+ med din familj behöver du ha iOS 11 eller senare eller macOS High Sierra eller senare. Du kan delta i en delad iCloud+-plan med iOS 9 eller senare eller OS X El Capitan 10.11 eller senare.

4. Om du har tvåfaktorsautentisering och använder iCloud-nyckelring behöver du iOS 9 och OS X El Capitan 0.11 eller senare.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.