Kielet

Wi-Fi-tukiasemat: AirPort Expressin käyttöönotto ja määrittäminen AirPlayta ja iTunesia varten

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten AirPort Express otetaan käyttöön ja määritetään AirPlayta ja iTunesia varten.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lähettää musiikkia Mac- tai Windows-tietokoneen iTunesista tai iPhonesta, iPadista tai iPod touchista (iOS 5.1 tai uudempi) stereoihin tai kaiuttimiin, kun AirPort Expressiä käytetään erillisenä Wi-Fi-tukiasemana tai yhtenä useista Wi-Fi-tukiasemista.

Huomautus: Jos haluat myös lähettää elokuvia ja valokuvia televisioosi, harkitse Apple TV:n lisäämistä Wi-Fi-verkkoosi.

Huomautus: Musiikin lähettäminen iTunesista, iPhonesta, iPadista ja iPod touchista tapahtuu AirPlayn kautta. AirPlay-ominaisuuksien yleiskatsaus on iTunesin AirPlay-sivulla. Lisätietoja AirPort Expressistä ja musiikin jakamisesta on AirPort Expressin musiikkijako-sivulla.

Tärkeitä tietoja AirPort Expressin käytöstä AirPlayn kanssa

• Käytä kaiuttimia, joissa on virtalähde ja stereo-miniliitin.
  • Älä yhdistä USB-kaiuttimia AirPort Expressiin.
  • Älä yhdistä AirPort Expressiä stereoiden phono-liittimeen.
  • iTunesista voidaan lähettää musiikkia useampaan AirPort Expressiin samanaikaisesti valitsemalla Kaiuttimet-ponnahdusvalikosta Useita kaiuttimia.
  • Musiikkia voidaan lähettää AirPort Expressiin vain yhdestä tietokoneesta kerrallaan.
  • AirPort Express voidaan yhdistää kotistereoihin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin yhdistämällä digitaalinen kuitukaapeli, analoginen mini-stereo–dual-RCA-kaapeli tai mini-stereo–mini-stereo-kaapeli (riippuen stereoiden liitännästä) Linja ulos -porttiin.
  • AirPort Expressin kantaman sisällä olevista langatonta yhteyttä käyttävistä tietokoneista voidaan lähettää musiikkia langattomasti AirPort Expressiin iTunes 4.6:n tai uudemman avulla.
  • Voit käyttää virtajohtoa, jos AirPort Express ei ole pistorasian lähettyvillä.

Ennen aloittamista huomioitavia seikkoja

• Aloita suunnittelemalla fyysinen asettelu. Vaihtoehtoja on lukuisia riippuen siitä, onko käytössä aiempi Wi-Fi-verkko vai käytetäänkö AirPort Expressiä erillisenä Wi-Fi-laitteena.
  • Ethernetiä käytettäessä suositellaan Cat6-kaapelin käyttöä.
  • Asettelussa tulee huomioida ympäristötekijät kuten fyysinen pääsy, sijainti, kantama ja radiotaajuushäiriöt.
  • Pohdi, mitkä AirPort-työkalun asetukset otat käyttöön.
  • On tiedettävä, onko käytössä AirPort Express (802.11b/g) vai AirPort Express (802.11a/b/g/n).

Jos aiot käyttää useampaa Wi-Fi-tukiasemaa, tutustu artikkeliin Wi-Fi-tukiasemat: Langattoman verkon kantaman laajentaminen Wi-Fi-tukiasemien määrää kasvattamalla.

AirPort Expressin eri käyttöskenaarioita ja ohjeet niiden käyttöönottoon

AirPort Express on ainoa Wi-Fi-tukiasema. Siinä voidaan käyttää samanaikaisesti Wi-Fi-verkkoa ja AirPlay-suoratoistoa.

Tämä kokoonpano edellyttää, että AirPort Express voidaan yhdistää samalla fyysisesti sekä audiolaitteen että DSL-/kaapelireitittimen kaapeliin.

Käyttöönotto

1. Yhdistä DSL- tai kaapelimodeemi AirPort Expressin WAN Ethernet -porttiin.
  2. Yhdistä AirPort Express kotistereoihin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin.
  3. Kytke AirPort Express pistorasiaan. Laitteessa ei ole virtakytkintä.
  4. Luo uusi verkko AirPort-työkalun avulla. Varmista, että Salli AirPlay/AirTunes on valittuna Musiikki-välilehdellä.
  5. Avaa iTunes tietokoneessa ja valitse iTunes-ikkunan oikean alakulman Kaiuttimet-ponnahdusvalikosta AirPort Express(it), joiden kautta halutaan lähettää musiikkia.

AirPort Express on yhdistetty ensisijaiseen Wi-Fi-tukiasemaan Ethernetin välityksellä. Se laajentaa nykyisen roaming-Wi-Fi-verkon kantamaa ja mahdollistaa AirPlay-suoratoiston.

Käyttöönotto

AirPort-työkalu 6.1

1. Varmista, että Ethernet-kaapelit on liitetty AirPort-tukiasemaan yllä kuvatulla tavalla.
  2. Käynnistä AirPort-työkalu 6.1. Apuri määrittää roaming-verkon automaattisesti.

AirPort-työkalu 5.6.1

1. Yhdistä AirPort Express kotistereoihin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin.
  2. Kytke AirPort Express pistorasiaan. Laitteessa ei ole virtakytkintä.
  3. Yhdistä Ethernet-kaapeli (Cat6) ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman LAN-portista AirPort Expressin Ethernet-porttiin.
  4. Määritä AirPort Express osaksi roaming-verkkoa AirPort-työkalun avulla. Ohjeet roaming-verkon määrittämiseen on artikkelissa Verkkovierailuverkon (802.11a/b/g/n) käyttöönotto ja määrittäminen.
  5. Varmista, että Salli AirPlay/AirTunes on valittuna AirPort-työkalun Musiikki-välilehdellä.
  6. Avaa iTunes tietokoneessa ja valitse iTunes-ikkunan oikean alakulman Kaiuttimet-ponnahdusvalikosta AirPort Express(it), joiden kautta halutaan lähettää musiikkia.

AirPort Expressia käytetään vain AirPlay-suoratoistoon määrittämällä se asiakastilaan.

Valitse tämä kokoonpano, jos iTunes-kirjaston sisältävä tietokone on AirPort Expressin suoran kantaman ulkopuolella, mutta Wi-Fi-verkon kantaman sisällä.

Käyttöönotto

1. Yhdistä AirPort Express kotistereoihin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin.
  2. Yhdistä tietokone langattomaan verkkoon. Mac: Käytä valikkorivillä olevaa AirPort-tilavalikkoa. Windows: Pidä osoitinta langattoman yhteyden kuvakkeen yllä, kunnes näyttöön tulee AirPort-verkon nimi (SSID). Valitse se luettelosta, jos verkkoja on useampia. Anna verkon salasana tarvittaessa.
  3. Avaa iTunes tietokoneessa ja valitse iTunes-ikkunan oikean alakulman Kaiuttimet-ponnahdusvalikosta AirPort Express(it), joiden kautta halutaan lähettää musiikkia.

AirPort Express laajentaa Wi-Fi-verkon kantamaa ja lähettää samanaikaisesti musiikkia iTunesista käyttämällä laajennettua verkkoa, jos käytössä on AirPort Express 802.11n-tekniikalla, tai vanhaa langatonta jakelujärjestelmää (WDS), jos käytössä on AirPort Express 802.11g-tekniikalla toisesta Wi-Fi-tukiasemasta.

Kokoonpanon vaatiman yleiskapasiteetin vuoksi AirPlayssa on odotettavissa katkoksia, kuten äänen ajoittainen menetys.

Käyttöönotto

1. Yhdistä AirPort Express kotistereoihin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin.
  2. Kytke AirPort Express pistorasiaan. Laitteessa ei ole virtakytkintä.
  3. Jos AirPort Express (802.11a/b/g/n) otetaan käyttöön muiden 802.11a/b/g/n-tekniikkaa käyttävien Wi-Fi-tukiasemien kanssa, lue artikkeli Laajennetun langattoman verkon käyttöönotto ja määrittäminen (802.11n). Jos AirPort Express (802.11b/g) otetaan käyttöön muiden 802.11b/g-tekniikkaa käyttävien Wi-Fi-tukiasemien kanssa, lue artikkeli Langattoman jakelujärjestelmän (WDS) (802.11b/g) käyttöönotto ja määrittäminen.
  4. Varmista, että Salli AirPlay/AirTunes on valittuna AirPort-työkalun Musiikki-välilehdellä.
  5. Avaa iTunes tietokoneessa ja valitse iTunes-ikkunan oikean alakulman Kaiuttimet-ponnahdusvalikosta AirPort Express(it), joiden kautta halutaan lähettää musiikkia.
    Huomautus: Apple ei suosittele 802.11b/g- ja 802.11a/b/g/n-tekniikkaa käyttävien Wi-Fi-tukiasemien käyttämistä samassa verkossa.

Muokattu viimeksi: 19.6.2012