Mobieledataservice activeren op het Wi-Fi + Cellular-model van de iPad

Als je een Wi-Fi + Cellular-model van de iPad hebt, kun je een data-abonnement afsluiten. Zo blijf je verbonden, ook wanneer je niet in de buurt van een wifihotspot bent.

Een simkaart van je aanbieder gebruiken

Als je een data-abonnement configureert via je plaatselijke aanbieder, wordt je simkaart geactiveerd. Open de simkaarthouder en plaats de simkaart van je aanbieder.

Als je geen verbinding kunt maken met mobiele data, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleer je of mobiele data is ingeschakeld.

Een eSIM gebruiken

Je kunt een abonnement configureren op je iPad, een QR-code scannen of (mits ondersteund) de iPad-app van je aanbieder gebruiken. Meer informatie over de iPad en mobiele netwerken. Je kunt ook bepalen welk iPad-model je hebt.

Een abonnement configureren op je iPad

Je kunt in binnen- en buitenland een abonnement configureren via een deelnemende aanbieder.

1. Als je voor het eerst een abonnement configureert op je iPad, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'. Als je een extra abonnement configureert op je iPad, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Voeg een nieuw abonnement toe'.

2. Kies een aanbieder. Als de aanbieder van je voorkeur er niet bij staat, neem je contact op met die aanbieder voor een simkaart of een e-sim. Als je nog hulp nodig hebt, lees je hier wat je kunt doen.

3. Kies een abonnement en maak een account aan of voeg de iPad aan een bestaand abonnement toe.

4. Tik op 'Bevestig'.

Je abonnement wordt na korte tijd geactiveerd.

In sommige landen en regio's kunnen lokale inwoners geen data-abonnement nemen. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

Een QR-code scannen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

2. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

3. Gebruik je iPad om de QR-code te scannen die je aanbieder heeft verstrekt.

Als je wordt gevraagd om een bevestigingscode in te voeren om de eSIM te activeren, voer je het nummer in dat je aanbieder heeft verstrekt.

De app van een aanbieder gebruiken

1. Ga naar de App Store en download de app van je aanbieder, mits je aanbieder deze optie ondersteunt.

2. Gebruik de app om een mobiel abonnement aan te schaffen.

Een e-sim gebruiken met een iPad op het vasteland van China

Een mobiel data-abonnement activeren met e-sim op het vasteland van China is alleen beschikbaar op een iPad (10e generatie) Wi-Fi + Cellular, modelnummer A3162. Neem contact op met China Unicom voor meer informatie.

Meer informatie over het gebruik van e-sim met een iPad op het vasteland van China

Als je een iPad met Apple SIM of ingebouwde Apple SIM hebt

Vanaf 1 oktober 2022 is Apple SIM-technologie niet langer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data-abonnementen op de iPad. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie over het activeren van een mobiel data-abonnement op de iPad.

Als je niet zeker weet of je iPad Apple SIM gebruikt, zoek je je iPad-model op en klik je op de link om de technische specificaties ervan te bekijken.

Je abonnement wijzigen

Als je de status van je abonnement wilt wijzigen of controleren, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als je een data-abonnement hebt geconfigureerd bij een aanbieder, moet je mogelijk rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieder om je abonnement te wijzigen.

Je kunt meerdere abonnementen hebben op je iPad door je met je iPad aan te melden bij verschillende aanbieders, meerdere e-sim-abonnementen toe te voegen en een simkaart in de nanosimkaarthouder te steken. Om te schakelen tussen actieve abonnementen, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tik je onder 'Mobiele abonnementen' op het abonnement dat je wilt gebruiken.

Een abonnement deactiveren

Je hebt of een prepaidabonnement of een postpaidabonnement. Als je een prepaidabonnement (een abonnement zonder contract) wilt deactiveren, verleng je het niet aan het einde van de maand.

Postpaidabonnementen worden maandelijks vernieuwd. Een postpaidabonnement deactiveren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

2. Tik op de naam van je aanbieder en kies ervoor om je abonnement niet te verlengen.

Als je in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund of als je een simkaart hebt van je aanbieder en je de kop 'Toon account' niet ziet, bel je de aanbieder en vraag je of je account kan worden gedeactiveerd.

Je abonnement overzetten op een andere iPad

Volg deze stappen als je een simkaart hebt voor je abonnement:

1. Schakel beide apparaten uit. Doe dit door de sluimerknop ingedrukt te houden totdat de rode schuifbalk verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop.

2. Gebruik de simkaartverwijdertool die is meegeleverd met je iPad om de simkaarthouder van je oude iPad te openen.

3. Open de simkaarthouder van je nieuwe iPad. Als er een simkaart in de simkaarthouder zit, verwijder je deze.

4. Plaats de simkaart van je oude iPad in de simkaarthouder van de nieuwe iPad.

5. Sluit de houder volledig en plaats deze terug in dezelfde positie (de houder past slechts in één richting).

6. Schakel beide apparaten in.

Het kan een aantal minuten duren voordat de activering is voltooid. Als je hulp nodig hebt bij het overzetten van je abonnement of als je een bedrijfsaccount of postpaidaccount gebruikt, neem je contact op met je aanbieder.

Als je abonnement gebruikmaakt van een e-sim, volg je deze stappen:

1. Ga op de nieuwe iPad naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'.

2. Als je de knop voor overzetten ziet staan naast de gewenste aanbieder, tik je op deze knop. Volg daarna de instructies om de service over te zetten. Je moet mogelijk een aantal minuten wachten voordat de activering is voltooid.

Als je de knop voor overzetten niet ziet of als je een abonnement niet kunt overzetten, moet je mogelijk contact opnemen met je aanbieder.*

* Op je iPad is het beleid van je draadloze aanbieder van toepassing. Hierin kunnen beperkingen worden gesteld aan het overzetten van een data-abonnement. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen, ga je naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op je iPad of verwijder je de simkaart en controleer je of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.