Språk

iTunes: Slik flytter du musikk til en ny datamaskin

Når du får ny datamaskin, kan du bruke iTunes til å flytte musikken slik at du kan spille den og synkronisere den fra den nye datamaskinen. Les nedenfor for å få hjelp til å velge det som passer for deg.

Minimer alle | Utvid alle

I tabellen nedenfor sammenlignes metodene for å flytte musikk fra en gammel datamaskin til en ny.

Hjemmedeling Det enkleste valget så lenge datamaskinen allerede er tilkoblet Internett.
Ekstern stasjon Krever ekstra maskinvare, men sikkerhetskopierer iTunes-biblioteket.
Overføre kjøp Raskest, men flytter bare innholdet som er kjøpt fra iTunes Store. Krever også en iPhone, iPad eller iPod der innholdet finnes.
Windows-overføringsassistent Virker best for overføring fra en gammel PC til en ny Mac, og overfører mer enn iTunes.

Hjemmedeling

Hjemmedeling er en enkel metode for å holde alle iTunes-biblioteker synkronisert på tvers av flere datamaskiner hjemme. Hvis du vil ha mer informasjon om hjemmedeling og synkronisering av biblioteket mellom to datamaskiner, kan du se iTunes: Forstå Hjemmedeling.

Merk: Med dette valget kan du dele musikk mellom flere datamaskiner hvis du vil fortsette å bruke begge, men det oppretter ikke en varig sikkerhetskopi. Hvis du vil opprette en varig sikkerhetskopi, kan du bruke en ekstern stasjon eller CDer eller DVDer.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å bruke Hjemmedeling til å kopiere musikk mellom en gammel datamaskin som allerede inneholder musikken, og en ny datamaskin.

1. Forsikre deg om at iTunes 9 eller nyere er installert på begge datamaskinene.
  2. Åpne iTunes på begge datamaskinene.
  3. På den gamle datamaskinen:

1. Hvis Hjemmedeling allerede er aktivert, viser iTunes 11 eller nyere valget Slå av Hjemmedeling (konto) under menyen Arkiv > Enheter. Hvis det er tilfelle, går du videre til trinn 7. Ellers velger du:
      • iTunes 11 eller nyere: Arkiv > Enheter > Slå på Hjemmedeling fra menylinjen.
      • iTunes 9 eller 10: Avansert > Slå på Hjemmedeling fra menylinjen.
    2. Velg Hjemmedeling-symbolet til venstre i iTunes, der du velger musikk, filmer eller TV-programmer.
    3. Skriv inn Apple-IDen og passordet ditt når du blir bedt om det.
      Skjermbildet for å slå på Hjememdeling i iTunes 11
    4. Klikk på Opprett Hjemmedeling.

På den nye datamaskinen:

1. Klikk på Butikk-menyen, og velg Autoriser denne maskinen. Skriv inn Apple-IDen og passordet (som var oppført i Avansert-menyen i trinn 3 eller ble brukt i trinn 5).
    2. Velg Avansert > Slå på Hjemmedeling fra menylinjen.
    3. Velg Hjemmedeling-symbolet til venstre i iTunes.

Merk: Når Hjemmedeling har blitt aktivert, forsvinner Hjemmedeling-symbolet fra venstre side i iTunes til det blir funnet et Hjemmedeling-bibliotek på en annen datamaskin.

4. Når den nye datamaskinen har oppdaget Hjemmedeling fra den gamle datamaskinen, klikker du på denne til venstre i iTunes på den nye datamaskinen.
    5. Velg innholdet i Hjemmedeling som du vil overføre til iTunes-biblioteket på den nye datamaskinen, eller velg Rediger > Marker alt for å velge hele innholdet. Klikk på Importer-knappen nederst i høyre hjørne av iTunes.
    6. Vent til innholdet er overført.

Overføre spillelister

Hvis du i tillegg til innholdet også vil at spillelistene skal vises på den nye datamaskinen, må du overføre en kopi av alle spillelistene fra den gamle datamaskinen. Det gjør du ved å velge FilBibliotekEksporter bibliotek på den gamle datamaskinen. Lagre XML-filen som opprettes, på skrivebordet.

Send spillelistefilen til deg selv som e-postvedlegg, bruke en ekstern stasjonm, eller bruk fildeling til å flytte spillelistene til den nye datamaskinen. Når du har filen på den nye datamaskinen, åpner du iTunes og velger FilBibliotekImporter spillelister. Importprosessen fjerner eventuelle objekter fra spillelisten som du ikke deler via Hjemmedeling.

Ekstern stasjon

Dette valget krever mer arbeid en Hjemmedeling, men det opprettes en sikkerhetskopi av iTunes-biblioteket på den eksterne stasjonen i tillegg til at innholdet flyttes.

Noen merknader før du begynner:

• Du kan bruke de fleste iPod-modeller som ekstern stasjon.
  • Windows-operativsystemer gjenkjenner ikke Mac OS-formaterte disker (HFS- eller HFS Plus-formater). På grunn av dette kan du ikke bruke en Mac-formatert iPod eller ekstern stasjon til å flytte musikk til en Windows-datamaskin. Se iPod: Hvordan fastslå harddiskformatet på iPod hvis du ikke er sikker på hvordan din iPod er formatert.
  • Mac OS X kan lese Windows-formaterte iPod-enheter og stasjoner. Dette betyr at det finnes mange måter å overføre informasjon på fra din gamle Windows-baserte datamaskin til din nye Mac-maskin.
  • Mac OS X: For å forsikre deg om at eksterne stasjoner blir vist på skrivebordet, velger du Valg fra Finder-menyen. Kontroller at valgene Eksterne disker og Harddisker er aktivert.

Del 1: Finne og konsolidere iTunes Media-mappen

Å finne og konsolidermediene sørger for at alt innholdet ditt legges på samme sted. Slik finner du plasseringen av iTunes Media-mappen.

1. Åpne iTunes-valgene:
    Mac: Velg iTunes > Innstillinger.
    Windows: Velg Rediger > Innstillinger.
  2. Klikk på Avansert og merk deg hvor iTunes Media-mappen ligger.
  3. Hvis du ikke får fullført alle disse trinnene med det samme, er det en god ide å sørge for at alt nytt innhold som du vil legge til i iTunes-biblioteket, blir lagt til i iTunes Media-mappen. Det gjør du ved å forsikre deg om at avkrysningsruten er markert ved siden av Kopier filer til iTunes Media-mappen når du legger til musikk i biblioteket.
  4. Klikk på OK.
  5. For iTunes 9 eller nyere velger du ArkivBibliotek > Organiser bibliotek... > Konsolider filer.
    For iTunes 8.2.1 eller tidligere velger du Fil > Bibliotek > Konsolider.
  6. Det kan vises et vindu med følgende melding: "Konsolidering av biblioteket kopierer all musikken din til iTunes Media-mappen. Dette kan ikke angres."

Merk:

Mac OS X: iTunes på Mac OS X har som standard et konsolidert bibliotek, så dette valget vil sannsynligvis ikke øke behovet for plass på harddisken.
    Windows: Konsolidering vil føre til at iTunes kopierer alle musikkfilene som vises i iTunes, til én sentral plassering på datamaskinen (iTunes Media-mappen). Originalfilene vil nå bli duplisert, og du må slette dem manuelt fra de forskjellige plasseringene hvis du ikke vil at de skal legge beslag på ekstra harddiskplass. Hvis det ikke er nok plass på datamaskinens harddisk, vil ikke denne prosessen fungere på riktig måte. Kontakt datamaskinprodusenten eller Microsoft for mer informasjon om hvordan du kan få mer plass til å utføre denne handlingen.

7. Klikk på Konsolider.

Del 2: Kopiere iTunes-mappen fra den gamle datamaskinen:

Slik kopierer du alle musikkfiler (inkludert bibliotekfilen som inneholder alle spillelister og andre innstillinger) til en ekstern stasjon:

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn den eksterne stasjonen.
    Mac OS X: På skrivebordet
    Windows: I Min datamaskin
  3. Finn frem til iTunes-mappen:
    • Mac OS X: /Brukere/brukernavn/Musikk
    • Windows XP: \Documents and Settings\brukernavn\Mine dokumenter\Min musikk\
    • Windows Vista: \Brukere\brukernavn\Musikk\iTunes
    • Windows 7 og Windows 8: \Brukere\brukernavn\Min musikk\iTunes
  4. Dra iTunes-mappen til den eksterne harddisken. Kopieringen starter her, og de kan ta litt tid hvis du har mye innhold.

Fra den gamle Mac-maskinen til den eksterne stasjonen:
    Eksempelbilde av stasjon på skrivebord.

Fra den gamle Windows-datamaskinen til den eksterne stasjonen:
    Eksempelbilde av stasjon i Windows.

5. Når kopieringen er fullført, bruker du Kontroll-klikk på (Mac) eller høyreklikker (Windows) stasjonen og velger Mat ut.
  6. Hvis du ikke er sikker på om det er i orden å koble fra den eksterne stasjonen, slår du av den gamle datamaskinen for du kobler fra kabelen.

Del 3: Klargjøre iTunes på den nye datamaskinen

Slik klargjør du iTunes til å ta i mot all musikk på den nye datamaskinen:

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Åpne iTunes på den nye datamaskinen.
  3. Koble den eksterne stasjonen til den nye datamaskinen.

Del 4: Sikkerhetskopier all musikk som allerede finnes på den nye datamaskinen.

Har du musikk fra før i iTunes på den nye datamaskinen? Hvis du har det, følger du fremgangsmåten nedenfor for å sikre at denne musikken blir lagret, fordi den eksisterende iTunes-mappen vil bli erstattet av mappen fra den gamle datamaskinen. Hvis du ikke har det, kan du gå til Del 5: Kopiere musikk til den nye datamaskinen.

Merk: Informasjon som klassifisering og antall avspillinger bevares ikke for disse sangene.

1. Åpne iTunes-valg
    Mac OS X: Velg iTunes > Valg.
    Windows: Velg Rediger  > Innstillinger.
  2. Klikk på fanen Avansert.
  3. Klikk på Nullstill-knappen ved siden av iTunes Media-mappen.

nullstillingsknapp

4. Klikk på OK.
  5. For iTunes 9 eller nyere velger du FilBibliotek > Organiser bibliotek > Konsolider filer.
    For iTunes 8.2.1 eller tidligere velger du Fil > Bibliotek > Konsolider.
  6. Det kan vises et vindu med følgende melding: "Konsolidering av biblioteket kopierer all musikken din til iTunes Media-mappen. Dette kan ikke angres."

Merk:

Mac OS X: iTunes på Mac OS X har som standard et konsolidert bibliotek, så dette valget vil sannsynligvis ikke øke behovet for plass på harddisken.
    Windows: Konsolidering vil føre til at iTunes kopierer alle musikkfilene som vises i iTunes, til én sentral plassering på datamaskinen (iTunes Media-mappen). Originalfilene vil nå bli duplisert, og du må slette dem manuelt fra de forskjellige plasseringene hvis du ikke vil at de skal legge beslag på ekstra harddiskplass. Hvis det ikke er nok plass på datamaskinens harddisk, vil ikke denne prosessen fungere på riktig måte. Kontakt datamaskinprodusenten eller Microsoft for mer informasjon om hvordan du kan få mer plass til å utføre denne handlingen.

7. Klikk på Konsolider.
  8. Avslutt iTunes.

Del 5: Koble iPoden til den nye datamaskinen

Slik kopierer du alle musikkfiler (inkludert bibliotekfiler som inneholder alle spillelister og andre innstillinger) til den nye datamaskinen:

1. Finn følgende mappe på den nye datamaskinen:
    Mac OS X: /Brukere/brukernavn/Musikk
    Windows XP: \Documents and Settings\brukernavn\Mine dokumenter\Min musikk\
    Windows Vista: \Brukere\brukernavn\Musikk\iTunes
    Windows 7 og Windows 8: \Brukere\brukernavn\Min musikk\iTunes
  2. Dra iTunes-mappen på denne plasseringen til skrivebordet.

Fra Musikk-mappen fra skrivebordet på den nye Mac-maskinen:

Fra Min musikk-mappen til skrivebordet på den nye datamaskinen:

3. Finn den eksterne stasjonen på den nye datamaskinen:
    Mac OS X: På skrivebordet
    Windows: I Min datamaskin
  4. Dobbeltklikk på den eksterne stasjonen for å åpne den.
  5. Dra iTunes-mappen fra den eksterne stasjonen til Musikk-mappen (Mac OS X) eller My Music-mappen (Windows) på den nye datamaskinen (fra trinn 1 i denne delen). Dette kan ta litt tid hvis du har mye innhold.

Fra den eksterne stasjonen til Musikk-mappen på den nye Mac-maskinen:
    [Skjermbilde av iTunes til Musikk-mappe]

Fra den eksterne stasjonen til den nye datamaskinen:
    [Skjermbilde av ekstern stasjon til ny Mac-maskin]

6. Åpne iTunes.

Du har nå flyttet all musikk, alle spillelister og all annen informasjon, som antall spillinger og vurderinger, fra den gamle datamaskinen til den nye.

Del 6: Legge musikk som fantes fra før på den nye datamaskinen, tilbake til biblioteket

Gjør følgende hvis du allerede har noe musikk på den nye datamaskinen og du vil legge til denne sammen med musikken du nettopp flyttet fra den gamle datamaskinen:

1. Mac OS X: Velg Arkiv > Legg til i bibliotek
    Windows: Velg Fil > Legg til mappe i bibliotek.
  2. Naviger til iTunes-mappen på skrivebordet.
  3. Klikk på Velg (Mac OS X) eller OK (Windows).

Merk: Informasjon som vurdering og antall avspillinger blir ikke bevart for disse sangene som fantes fra før.

Overføre kjøp

Hvis iPhone, iPad eller iPod har innhold du har kjøpt fra iTunes Store, kan du overføre innholdet til en datamaskin som er autorisert for Apple-IDen din.

Merk: Dette valget kan bare brukes på innhold som er kjøpt fra iTunes Store (i motsetning til innhold fra andre kilder, for eksempel CDer du kan ha importert). For innhold som ikke er kjøpt fra iTunes Store, skjer synkronisering i bare én retning. Det betyr at innholdet kan kopieres fra en datamaskin til en iOS-enhet, men det kan ikke kopieres fra enheten til en datamaskin.

1. Åpne iTunes.
  2. Velg Autoriser denne maskinen fra Butikk-menyen.
  3. Oppgi Apple-ID og passord. Klikk deretter på Autoriser-knappen.
  4. Koble enheten til datamaskinen. Hvis den er synkronisert med et annet iTunes-bibliotek, kan du blispurt om du vil "Slett og synkroniser" eller "Overfør kjøp".
  5. Hvis dette varselet vises, klikker du på Overfør kjøp.
    Viktig: Hvis du klikker på Slett og synkroniser, slettes eventuelt innhold som finnes fra før på enheten. Innholdet vil da bli erstattet med innholdet som er på datamaskinen.
  6. Gjør følgende hvis du ikke fikk velge å overføre kjøp:
    • Når du har koblet enheten til datamaskinen, vises enhetens symbol vises i iTunes. Klikk på symbolet.
    • Fra menyen Arkiv > Enheter velger du Overfør kjøp fra "navnet på din enhet".
      velg Overfør kjøp

Windows-overføringsassistent

Du kan overføre all informasjon fra din gamle Windows-PC til din nye Mac som kjører OS X Lion. Du finner informasjon om hvordan du bruker denne assistenten, i OS X Lion: Om Windows-overføringsassistent.

Etter at du har overført mediene:

1. Hvis du planlegger å slutte å bruke datamaskinen, fjerner du autoriseringen ved å bruke ButikkFjern autorisering av denne maskinen i iTunes.
  2. Hvis du sikkerhetskopierte iOS-enheten til iTunes, sikkerhetskopierer du enhetene på den nye datamaskinen eller overfører manuelt sikkerhetskopiene fra den gamle datamaskinen. Sikkerhetskopiene hører hjemme i:
    • Mac: ~/Bibliotek/Programstøtte/MobileSync/Backup/
    • Windows XP: \Documents and Settings\(brukernavn)\Programdata\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Merk: Du får rask tilgang til mappen Programdata ved å klikke på Start og deretter velge Kjør. Skriv %appdata% og klikk på OK.

• Windows Vista og Windows 7: \Brukere\(brukernavn)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Merk: Du får rask tilgang til AppData-mappen ved å klikke på Start, skrive %appdata% i søkefeltet og trykke på Retur-tasten.

• Windows 8: \Brukere\(brukernavn)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Merk: Du får rask tilgang til AppData-mappen ved å flytte markøren øverst til høyre, klikke på forstørrelsesglassperlen, skrive %appdata% og trykke på Retur-tasten.

3. Hvis du brukte iCloud til synkronisering på den gamle datamaskinen, setter du opp iCloud på den nye datamaskinen.

Tilleggsinformasjon

Her finner du mer informasjon om autorisasjon eller hjelp til problemløsing ved Hjemmedeling:

Her finner du mer informasjon om sikkerhetskopiering av iTunes-innhold:

Her finner du mer informasjon om hvordan du flytter informasjon fra en tidligere Windows-datamaskin til en ny Mac-maskin:

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 26.sep.2013
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 26.sep.2013
  • Artikkel: HT4527
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter