Administrert klient: Slik tilpasser du Maskinnavn-skjermsparermeldingen for påloggingsvinduet

Med OS X v10.6 eller nyere kan du bruke Maskinnavn-skjermspareren på påloggingsvinduet for å vise en tilpasset melding.

Bruk den følgende fremgangsmåten for å administrere og aktivere Maskinnavn-skjermspareren for å vise den på påloggingsvinduet.

Tips: Hvis du går til /System/Library/Screen Savers/ ser du kanskje andre skjermsparere som «FloatingMessage.saver». Denne skjermspareren er ikke laget for å brukes på påloggingsvinduet. Bruk «Computer Name.saver» i stedet.

Med Profile Manager

1. Gå til Profile Manager og velg enheten eller enhetsgruppen du vil administrere.

2. Klikk på Innstillinger-fanen.

3. Klikk på redigeringsknappen for å redigere profilen.

4. Velg nyttelasten for påloggingsvinduet i OS X-delen.

5. Hvis du ikke har konfigurert innstillingene for denne nyttelasten, klikker du på Konfigurer.

6. Klikk på Alternativer-fanen.

7. Merk av for «Start skjermspareren etter: X minutter».

8. Merk av for «Bruk skjermsparermodulen på banen:» og skriv inn følgende bane:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Klikk på OK for å lukke redigeringsvisningen.

10. Klikk på Lagre for å lagre endringene.

Hvis du vil tilpasse meldingen som vises i Maskinnavn-skjermspareren, kjører du følgende Terminal-kommando på systemet:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Erstatt "Math Lab" med den egendefinerte meldingen din.

Med Workgroup Manager

1. Gå til Workgroup Manager og velg datamaskinen eller datamaskingruppen du vil administrere.

2. Klikk på Preferences (valg) i den øverste verktøylinjen.

3. Klikk på Oversikt-fanen.

4. Klikk på Logg på.

5. Klikk på Alternativer-fanen.

6. Velg å administrere innstillingene «Alltid».

7. Merk av for «Start skjermspareren etter: X minutter».

8. Skriv inn følgende bane for å bruke Maskinnavn-skjermsparermodulen:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Velg Bruk nå for å lagre endringene.

Hvis du vil tilpasse meldingen som vises i Maskinnavn-skjermspareren, kjører du følgende Terminal-kommando på systemet:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Erstatt "Math Lab" med den egendefinerte meldingen din.

Konfigurer lokalt

Du kan utføre de følgende tre kommandoene på OS X v10.6 eller nyere for å angi ventetiden til 5 minutter, angi Maskinnavn-skjermsparermodulen og tilpasse meldingen som "Math Lab" (erstatt Math Lab ved behov):

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Notater

• loginWindowIdleTime angir tiden i sekunder.

• loginWindowModulePath angir filsystembanen til en skjermsparermodul.

• MESSAGE angir den egendefinerte meldingen.