Beheerde client: het bericht van de schermbeveiliging Computernaam bij het inlogvenster aanpassen

Met OS X v10.6 of nieuwer kun je de schermbeveiliging Computernaam in het inlogvenster gebruiken om een aangepast bericht weer te geven.

Gebruik de volgende stappen om de schermbeveiliging Computernaam te beheren en in te schakelen voor weergave in het inlogvenster.

Tip: als je bladert naar /System/Library/Screen Savers/ zie je mogelijk andere schermbeveiligingen zoals 'FloatingMessage.saver'. Deze schermbeveiliging is niet ontworpen om te worden gebruikt in het inlogvenster. Gebruik in plaats daarvan 'Computer name.saver'.

Met Profielbeheer

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat of de apparaatgroep die je wilt beheren.

2. Klik op het tabblad 'Instellingen'.

3. Klik op de knop 'Wijzig' om het profiel te bewerken.

4. Selecteer de payload voor het inlogvenster onder het gedeelte OS X.

5. Als je geen instellingen voor deze payload hebt geconfigureerd, klik je op de knop 'Configureer'

6. Klik op het tabblad 'Opties'.

7. Schakel het aankruisvak in naast de optie 'Activeer schermbev. na: X minuten'.

8. Schakel het aankruisvak in naast 'Gebruik schermbeveiligingsmodule op pad:' en voer het volgende pad in.

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer name.saver

9. Klik op OK om de bewerkingsweergave te sluiten.

10. Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Om het bericht dat wordt weergegeven door de schermbeveiliging Computernaam aan te passen, voer je het volgende Terminal-commando uit in het systeem:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Vervang 'Math Lab' door je eigen bericht.

Met Workgroup Manager

1. Selecteer in Workgroup Manager de computer of computergroep die je wilt beheren.

2. Klik in de bovenste knoppenbalk op 'Voorkeuren'.

3. Klik op het tabblad 'Overzicht'.

4. Klik op de knop 'Log in'.

5. Klik op het tabblad 'Opties'.

6. Kies ervoor om de instellingen 'Altijd' te beheren.

7. Schakel het aankruisvak in naast 'Activeer schermbev. na: X minuten'.

8. Voer het volgende pad in om de schermbeveiligingsmodule Computernaam te gebruiken:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer name.saver

9. Klik op 'Pas nu toe' om de wijzigingen op te slaan.

Om het bericht dat wordt weergegeven door de schermbeveiliging Computernaam aan te passen, voer je het volgende Terminal-commando uit in het systeem:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Vervang 'Math Lab' door je eigen bericht.

Lokaal configureren

Je kunt de volgende drie opdrachten uitvoeren op OS X v10.6 of nieuwer om de periode van inactiviteit in te stellen op 5 minuten, de schermbeveiligingsmodule Computernaam te specificeren en het bericht aan te passen naar 'Math Lab' (vervang Math Lab indien nodig):

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"