Hallittu asiakastietokone: Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjän viestin mukauttaminen kirjautumisikkunaa varten

OS X 10.6:ssa ja sitä uudemmissa voit näyttää mukautetun viestin kirjautumisikkunassa käyttämällä Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjää.

Voit näyttää kirjautumisikkunassa Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjän ja hallita sitä noudattamalla seuraavia ohjeita.

Vinkki: Jos selaat /System/Library/Screen Savers/-kansioon, voit nähdä muita näytönsäästäjiä (kuten FloatingMessage.saver-näytönsäästäjän). Tätä näytönsäästäjää ei ole suunniteltu käytettäväksi kirjautumisikkunassa. Käytä sen sijasta Computer Name.saver -näytönsäästäjää.

Profiilinhallinnan käyttäminen

1. Valitse Profiilinhallinnasta laite tai laiteryhmä, jota haluat hallita.

2. Klikkaa Asetukset-välilehteä.

3. Muokkaa profiilia klikkaamalla Muokkaa-painiketta.

4. Valitse OS X ‑osiosta kirjautumisikkunan tietosisältö.

5. Jos et ole määrittänyt tämän tietosisällön asetuksia, klikkaa Määritä-painiketta.

6. Klikkaa Valinnat-välilehteä.

7. Valitse Käynnistä näytönsäästäjä: X minuutin jälkeen ‑valintaneliö.

8. Valitse Käytä näytönsäästäjämoduulia tässä polussa: ‑valintaneliö ja lisää seuraava polku:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Sulje muokkausnäkymä klikkaamalla OK.

10. Tallenna muutokset klikkaamalla Save (Tallenna).

Voit muokata Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjän näyttämää viestiä suorittamalla seuraavan Päätteen komennon järjestelmässä:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Korvaa Math Lab omalla viestilläsi.

Workgroup Managerin käyttäminen

1. Valitse Workgroup Managerista tietokone tai tietokoneryhmä, jota haluat hallita.

2. Klikkaa yläreunan työkalupalkista Asetukset.

3. Klikkaa Yleiskatsaus-välilehteä.

4. Klikkaa Kirjaudu sisään ‑painiketta.

5. Klikkaa Valinnat-välilehteä.

6. Valitse hallinta-asetukseksi Aina.

7. Valitse Käynnistä näytönsäästäjä: X minuutin jälkeen ‑valintaneliö.

8. Lisää seuraava polku, jos haluat käyttää Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjämoduulia:

• /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Tallenna muutokset klikkaamalla Käytä nyt.

Voit muokata Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjän näyttämää viestiä suorittamalla seuraavan Päätteen komennon järjestelmässä:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Korvaa Math Lab omalla viestilläsi.

Määrittäminen paikallisesti

Voit suorittaa seuraavat kolme komentoa OS X 10.6:ssa ja sitä uudemmissa, jos haluat asettaa käyttämättömyysajaksi viisi minuuttia, määrittää Tietokoneen nimi ‑näytönsäästäjämoduulin ja vaihtaa viestiksi Math Lab tai vaihtoehtoisesti korvata Math Lab ‑viestin omalla viestilläsi.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Huomautukset

• loginWindowIdleTime määrittää ajan sekunteina.

• loginWindowModulePath määrittää näytönsäästäjämoduulin tiedostojärjestelmän polun.

• MESSAGE määrittää muokatun viestin.