Språk

iCloud: Vanliga frågor om Min bildström

Här finns svar på vanliga frågor om Min bildström.

Om du använder Min bildström och tar en bild med en enhet visas den automatiskt på alla dina andra enheter. Läs mer om hur du delar bilder med familj och vänner.

Vad behöver jag för att använda Min bildström?

Om du vill använda Min bildström måste du ha ett iCloud-konto, kompatibla enheter och uppdaterad programvara:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5.1 eller senare
  • Mac med OS X Lion 10.7.5 eller senare och iPhoto 9.2.2 eller Aperture 3.2.3 eller senare
  • Apple TV (2:a generationen) med programversion 5.0 eller senare
  • PC med Windows 7 eller senare och iCloud-kontrollpanel 2.1 eller senare för Windows

Läs om att ställa in iCloud.

Hur aktiverar jag Min bildström?

När du har uppdaterat dina enheter och ställt in ditt iCloud-konto är det enkelt att slå på Min bildström på någon av dem:

• iOS-enheter: Gå till Inställningar > iCloud > Bilder (eller Bildström i iOS 6) och aktivera Min bildström.
  • Mac:
    1. Gå till Apple () > Systeminställningar > iCloud.
    2. Markera kryssrutan vid Bilder (eller Bildström).
    3. Klicka på knappen Alternativ och kontrollera att Min bildström är markerat.
    4. Öppna det program som du vill använda med Bildström (iPhoto eller Aperture) och kontrollera att Min bildström är aktiverat i det programmet. Du kan även justera inställningarna för My Photo Stream (min bildström) i Preferences (inställningar) för iPhoto eller Aperture.
  • PC:
    1. Öppna iCloud-kontrollpanelen för Windows och markera kryssrutan för Bilder (eller Bildström i iCloud-kontrollpanel 2.x).
    2. Klicka på knappen Alternativ och kontrollera att Min bildström är på. Justera inställningarna efter behov.
    3. Klicka på Utför när du är klar.

Använder Min bildström mitt iCloud-lagringsutrymme?

Nej. Bilder som har lagts upp i Min bildström räknas inte av mot lagringsutrymmet i iCloud.

Kan jag använda Min bildström i stället för iCloud-säkerhetskopiering eller iTunes för att säkerhetskopiera bilderna i kamerarullen?

Nej. Bilderna i Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar. Om du vill spara eller säkerhetskopiera bilderna måste du kopiera dem från Min bildström till kamerarullen på iOS-enheten. Sedan kan du säkerhetskopiera kamerarullen med iCloud eller iTunes.

Vilka bildformat kan jag använda i Min bildström?

Min bildström har stöd för JPEG, TIFF, PNG och de flesta RAW-bildformaten. Min bildström fungerar inte med video.

När överförs bilder till Min bildström?

När du slår på Min bildström på enheterna kommer alla nya bilder som du tar med enheterna eller som du importerar till dessa enheter att automatiskt skickas till din bildström.

• iOS-enheter: Nya bilder som du tar överförs automatiskt till din bildström när du avslutar Kamera-appen och ansluter till Wi-Fi. Min bildström skickar inte bilder över mobilanslutningar.
  • Mac-datorer: Alla nya bilder som du importerar till iPhoto eller Aperture överförs automatiskt när du ansluter till Wi-Fi eller Ethernet. Du kan också ändra inställningarna för iPhoto eller Aperture så att bara de bilder du manuellt lägger till i Min bildström överförs.
  • PC med iCloud-kontrollpanel 2.1 eller senare: Öppna Utforskaren (i Windows) och markera iCloud-bilder under Favoriter om du använder iCloud-kontrollpanel 3.0 eller senare (eller Bildström om du använder 2.1 till 2.1.3). Öppna Min bildström. Klicka på knappen Lägg till bilder. Välj de bilder som du vill importera till Min bildström och klicka sedan på Öppna.

Hur länge sparas Min bildström-bilder i iCloud?

De bilder som du överför till Min bildström sparas i iCloud under 30 dagar för att de ska hinna hämtas till alla enheter.

Hur många bilder kan sparas i Min bildström på mina enheter och datorer?

I iCloud skickas alla dina bilder till albumet Min bildström på dina enheter och datorer, och de hanteras effektivt så att lagringsutrymmet inte tar slut.

På iOS-enheterna finns en rullande samling av de 1 000 senaste bilderna i albumet Min bildström. Där kan du bläddra bland de senaste bilderna och flytta de bilder du vill behålla till kamerarullen eller något annat album om du vill spara dem permanent på enheten.

Eftersom datorer har mer lagringsutrymme än iOS-enheter kan du välja att hämta alla bilder i Min bildström automatiskt.

• I inställningarna för iPhoto eller Aperture på en Mac väljer du Photos (foton) eller Photo Stream (bildström) > My Photo Stream (min bildström) > Automatic import (automatisk import). Samtliga bildströmsbilder importeras till mapparna för Events (händelser), Projects (projekt), Photos (bilder), Faces (ansikten) och Places (platser) i iPhoto eller Aperture.
  • På en PC med Min bildström aktiverat i Kontrollpanelen importeras bilderna till

C:\\Users\<>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream

Om du använder iCloud-kontrollpanel 2.1 till 2.1.3 är sökvägen

C:\\Users\<>\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream

På grund av lagringsbegränsningarna kan det hända att enbart de senaste bilderna visas i Apple TV.

Sparas alla bilder som jag tar med sekvenstagning med iPhone 5s i Min bildström?

När du använder sekvenstagning sparas bara de bilder du väljer att behålla i Min bildström. I iOS 7.1 kan du välja att spara alla bilder du tar med sekvenstagning i Min bildström. Tryck på Inställningar > iCloud > Bilder och slå på Överför bildserier.

Hur visar jag Min bildström?

• iPhone, iPad och iPod touch: Bilderna visas i albumet Min bildström i appen Bilder. Om du använder iOS trycker du på fliken Bildström och sedan på albumet Min bildström när du vill se dina bilder. I iOS 5 finns bilderna i albumet Bildström.
  • Mac: Bilderna visas under Shared (delade) album under iCloud i iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5. I tidigare versioner av iPhoto och Aperture visas bilderna under Photo Stream (bildström). I iPhoto 9.4 eller senare eller i Aperture 3.4 eller senare öppnar du albumet My Photo Stream (min bildström).
  • Windows 8.1: Gå till startskärmen och klicka på nedpilen nedpil i det nedre vänstra hörnet. Klicka sedan på programmet iCloud-bilder.
  • Windows 8: Gå till startskärmen och välj iCloud-bilder (eller Bildström i iCloud-kontrollpanel 2.0 till 2.12).
  • Windows 7: Klicka först på startknappen och sedan på Bilder. Klicka på iCloud-bilder eller Bildström under Favoriter i panelen till vänster. Dubbelklicka på Min bildström för att visa bilderna.
  • Apple TV: När du har loggat in på iCloud-kontot kan du visa bilder genom att välja iCloud-bilder eller Bildström i huvudmenyn (eller välja Internet > Bildström i programversion 5.0).

Vilken upplösning har bilderna i Min bildström?

På Mac- och Windows-datorer hämtas bilderna och lagras i full upplösning. På iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV visas bilderna i en upplösning som är optimerad för den aktuella enheten, vilket ger en högre hämtningshastighet och sparar lagringsutrymme. Måtten varierar, men en optimerad version av en bild som tagits med en vanlig kamera har en upplösning på 2 048 × 1 536 när den skickas till dina enheter. Panoramabilder kan vara upp till 5 400 pixel breda.

Hur raderar jag bilder från Min bildström?

Du raderar bilder från bildströmmen på samma sätt som du raderar andra bilder från iOS-enheten eller Mac-datorn. Markera de bilder du vill radera och tryck därefter på papperskorgssymbolen eller klicka på Radera. På en PC markerar du de bilder du vill radera från bildströmmen, högerklickar och väljer sedan att radera. När du raderar en bild från Min bildström på en enhet tas den automatiskt bort från albumet eller vyn Min bildström på dina andra enheter. Läs mer om att radera bilder.

Vad händer med bilderna om jag stänger av Min bildström?

Om du loggar ut från iCloud eller stänger av Min bildström på en iOS-enhet tas alla bilder i Min bildström bort från den enheten. Bilderna i Min bildström på andra enheter påverkas inte. Bilder som lagts till i Min bildström sparas på iCloud-servern i 30 dagar från det datum du lade till dem i Min bildström. Om du loggar in på iCloud med samma Apple-ID och aktiverar Min bildström på en annan enhet hämtas dessa bilder automatiskt till den enheten.

Innan du stänger av Min bildström kan det vara bra att spara alla bilder som du vill ha kvar i kamerarullen. Läs mer om att spara bilder i kamerarullen.