Talen

iCloud: veelgestelde vragen over Mijn fotostream

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Mijn fotostream.

Wanneer u een foto maakt met een apparaat, verschijnt deze dankzij Mijn fotostream automatisch op al uw andere apparaten. Voor extra informatie over het delen van foto's met familie en vrienden raadpleegt u de Veelgestelde vragen over iCloud-fotodelen.

Alles weergeven | Alles verbergen

Wat heb ik nodig om Mijn fotostream te gebruiken?

Als u Mijn fotostream wilt gebruiken, hebt u een iCloud-account, compatibele apparaten en up-to-date software nodig:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5.1 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 of hoger en iPhoto 9.2.2 of Aperture 3.2.3 of hoger
  • Apple TV (2e generatie) met Apple TV-software-update 5.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 of hoger en het iCloud-configuratiescherm 2.1 of hoger voor Windows

Voor de volledige instructies om iCloud te configureren, raadpleegt u iCloud configureren.

Hoe schakel ik Mijn fotostream in?

Nadat de apparaten up-to-date zijn en uw iCloud-account is geconfigureerd, is het eenvoudig om Mijn fotostream in te schakelen op de apparaten:

• iOS-apparaten: ga naar Instellingen > iCloud > Foto's (Fotostream in iOS 6) en schakel Mijn fotostream in.
  • Mac: ga naar Systeemvoorkeuren > iCloud en selecteer het aankruisvak Foto's (of Fotostream). Klik op de knop 'Opties' en controleer of het aankruisvak Mijn fotostream is geselecteerd. Open het programma dat u wilt gebruiken met Fotostream (iPhoto of Aperture) en bevestig dat Mijn fotostream is ingeschakeld in dat programma. U kunt ook de instellingen van Mijn fotostream aanpassen in de voorkeuren van iPhoto of Aperture.
  • Pc: open het iCloud-configuratiescherm voor Windows en selecteer het aankruisvak Foto's (Fotostream in iCloud-configuratiescherm 2.x). U kunt klikken op de knop 'Opties' om te controleren of Mijn fotostream is ingeschakeld en om de instellingen aan te passen. Zorg ervoor dat u op 'Toepassen' klikt wanneer u klaar bent.

Gebruikt Mijn fotostream mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto's die zijn geüpload naar Mijn fotostream nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Vervangt het gebruik van Mijn Fotostream het gebruik van iCloud-reservekopie of iTunes om een reservekopie van foto's in mijn Filmrol te maken?

Nee. Foto's in Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen op de iCloud-server bewaard. Als u deze foto's wilt bewaren of als u er een reservekopie van wilt maken, moet u deze kopiëren van Mijn Fotostream naar de Filmrol op het iOS-apparaat. U kunt dan een reservekopie maken van de Filmrol via iCloud of iTunes.

Welke fotostructuren ondersteunt Mijn fotostream?

Mijn fotostream ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Mijn fotostream werkt niet met video.

Wanneer worden foto's geüpload naar Mijn fotostream?

Als u Mijn fotostream inschakelt op uw apparaten, worden alle nieuwe foto's die u maakt of importeert op deze apparaten automatisch toegevoegd aan de fotostream.

• iOS-apparaten: nieuwe foto's die u maakt, worden automatisch geüpload naar de fotostream wanneer u de app Camera stopt en bent verbonden met Wi-Fi. Mijn Fotostream pusht geen foto's via mobiele netwerken.
  • Macs: alle nieuwe foto's die u importeert in iPhoto of Aperture worden automatisch geüpload wanneer u via Wi-Fi of Ethernet bent verbonden. U kunt ook uw voorkeuren van iPhoto of Aperture wijzigen zodat alleen foto's die u handmatig toevoegt aan Mijn Fotostream worden geüpload.
  • Pc met iCloud-configuratiescherm 2.1 of hoger: open een venster van Windows Verkenner en selecteer iCloud-foto's onder Favorieten als u iCloud-configuratiescherm 3.0 of hoger gebruikt (of Fotostream als u 2.1 t/m 2.1.3 gebruikt). Open 'Mijn fotostream'. Klik op de knop 'Foto's toevoegen'. Selecteer de foto's die u wilt importeren in Mijn fotostream en klik vervolgens op 'Openen'.

Hoelang worden foto's uit Mijn fotostream bewaard in iCloud?

De foto's die u uploadt naar Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen in iCloud bewaard. Zo hebt u voldoende tijd om verbinding te maken met uw apparaten en de foto's te downloaden.

Hoeveel foto's worden in Mijn fotostream op mijn apparaten en computers bewaard?

iCloud pusht al uw foto's naar het album Mijn fotostream op uw apparaten en computers en beheert deze op zulk een efficiënte manier dat u nooit opslagruimte te kort hebt.

De iOS-apparaten bewaren een opeenvolgende verzameling van de laatste 1000 foto's in het album Mijn fotostream. In dit album kunt u de recente foto's zoeken of de gewenste foto's verplaatsen naar uw filmrol of een ander album om deze voor altijd op het apparaat te bewaren.

Een Mac en een pc hebben meer opslagruimte dan een iOS-apparaat waardoor u ervoor kunt kiezen om alle foto's uit Mijn fotostream automatisch te downloaden. In de voorkeuren voor iPhoto of Aperture op de Mac selecteert u Foto's (of Fotostream) > Mijn fotostream > Importeer automatisch. Alle foto's uit fotostream worden geïmporteerd in de mappen Gebeurtenissen, Projecten, Foto's, Gezichten en Plaatsen in iPhoto of Aperture. Op een pc waarbij Mijn fotostream is ingeschakeld in het Configuratiescherm, worden alle foto's geïmporteerd in C:\\Users\<gebruikersnaam>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream. Voor gebruikers van iCloud-configuratiescherm 2.1 t/m 2.1.3 is het pad C:\\Users\<gebruikersnaam>\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream.

Worden alle foto's die zijn gemaakt met de burstmodus op mijn iPhone 5s bewaard in Mijn fotostream?

Wanneer u foto's maakt met de burstmodus, worden alleen uw favoriete foto's bewaard in Mijn fotostream. In iOS 7.1 kunt u alle foto's die u maakt met de burstmodus bewaren in Mijn fotostream. Tik op Instellingen > iCloud > Foto's en schakel 'Upload burstfoto's' in.

Hoe geef ik Mijn Fotostream weer?

• iPhone, iPad of iPod touch: de foto's verschijnen in het album Mijn fotostream in de app Foto's. Als u iOS gebruikt, vindt u de foto's door te tikken op het tabblad 'Fotostream' en vervolgens te tikken op het album 'Mijn fotostream'. In iOS 5 worden de foto's in het album Fotostream bewaard.
  • Mac: de foto's verschijnen in het album Gedeeld bij iCloud in iPhoto 9.5 of Aperture 3.5. In lagere ondersteunde versies van iPhoto en Aperture verschijnen de foto's bij Fotostream. In iPhoto 9.4 of hoger of in Aperture 3.4 of hoger opent u het album Mijn fotostream.
  • Pc met Windows 8.1: klik in het startscherm op de pijl omlaag Pijl omlaag in de linkerbenedenhoek en klik vervolgens op het programma iCloud-foto's.
  • Pc met Windows 8: selecteer 'iCloud-foto's' (of Fotostream in iCloud-configuratiescherm 2.0 tot 2.12) op het scherm Start.
  • Pc met Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'. Klik op iCloud-foto's of Fotostream onder het menu Favorieten in het paneel links. Dubbelklik op 'Mijn fotostream' om de foto's weer te geven.
  • Apple TV: nadat u bent ingelogd met uw iCloud-account, kunt u de foto's weergeven door Fotostream te kiezen in het hoofdmenu (of Internet > Fotostream te selecteren in Apple TV-software-update 5.0).

Welke resolutie hebben de foto's uit Mijn fotostream?

Op een Mac of pc worden de foto's met volledige resolutie gedownload en bewaard. Op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV worden de foto's uit Fotostream bewaard met een resolutie die is geoptimaliseerd voor het apparaat en opslagruimte bespaart. De grootten kunnen verschillen maar een geoptimaliseerde versie van een foto die is gemaakt met een gewone compacte camera heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels wanneer die naar de apparaten wordt gepusht. Panoramische foto's kunnen tot wel 5400 pixels breed zijn.

Hoe verwijder ik foto's uit Mijn Fotostream?

Foto's in een fotostream verwijdert u op dezelfde manier als andere foto's op een iOS-apparaat of Mac. Selecteer gewoon de foto's die u wilt verwijderen, tik vervolgens op het symbool van de prullenmand of klik op 'Verwijder'. Op een pc selecteert u de foto's die u wilt verwijderen uit de fotostream, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u vervolgens 'Verwijderen'. Wanneer u een foto uit Mijn fotostream op één apparaat verwijdert, verwijdert iCloud die foto automatisch uit het album of de weergave Mijn fotostream op de andere apparaten. Lees meer over het verwijderen van foto's.

Wat gebeurt er met mijn foto's als ik Mijn fotostream uitschakel?

Als u op een iOS-apparaat uitlogt bij iCloud of Mijn fotostream uitschakelt, worden alle afbeeldingen in Mijn fotostream verwijderd van dat apparaat. Dit is niet van invloed op de afbeeldingen in Mijn fotostream op de andere apparaten. Toegevoegde afbeeldingen aan Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen vanaf de datum waarop u hebt toegevoegd op de iCloud-server bewaard. Als u inlogt bij iCloud met dezelfde Apple ID en Mijn fotostream op een ander apparaat inschakelt, worden die foto's automatisch gedownload naar dit apparaat. Voordat u Mijn fotostream uitschakelt, bewaart u best alle foto's die u graag wilt houden in de Filmrol. Lees meer over het bewaren van foto's in de Filmrol.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 27-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 27-mrt-2014
  • Article: HT4486
  • Views:

null