Kielet

iCloud: Oman kuvavirran usein kysytyt kysymykset

Tässä artikkelissa on vastauksia oman kuvavirran usein kysyttyihin kysymyksiin.

Oman kuvavirran ansiosta yhdellä laitteella ottamasi kuva näkyy automaattisesti kaikissa muissa laitteissasi. Lisätietoja kuvien jakamisesta perheenjäsentesi ja ystäviesi kanssa on iCloud-kuvajaon usein kysytyissä kysymyksissä.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Mitä tarvitsen oman kuvavirran käyttämiseen?

Tarvitset oman kuvavirran käyttämiseen iCloud-tilin, yhteensopivat laitteet ja ajantasaisen ohjelmiston:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 5.1 tai uudempi.
  • Mac: OS X Lion 10.7.5 tai uudempi sekä iPhoto 9.2.2 tai Aperture 3.2.3 tai uudempi.
  • Apple TV (2. sukupolvi): Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja Windowsin iCloud-ohjauspaneeli 2.1 tai uudempi.

iCloudin tarkat käyttöönotto-ohjeet ovat iCloudin käyttöönottosivulla.

Miten otan oman kuvavirran käyttöön?

Kun laitteesi ovat ajan tasalla ja iCloud-tili on otettu käyttöön, oma kuvavirta on helppo ottaa käyttöön laitteissa:

• iOS-laitteet: Siirry kohtaan Asetukset > iCloud > Kuvat (Kuvavirta iOS 6:ssa) ja ota sitten käyttöön Oma kuvavirta.
  • Mac: Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > iCloud ja valitse Kuvat (tai Kuvavirta) -valintaneliö. Osoita Valinnat-painiketta ja varmista, että Oma kuvavirta -valintaneliö on valittu. Avaa ohjelma, jota haluat käyttää kuvavirran kanssa (iPhoto tai Aperture). Varmista, että Oma kuvavirta on käytössä kyseisessä ohjelmassa. Voit myös muuttaa oman kuvavirran asetuksia iPhoton tai Aperturen asetuksista.
  • Windows: Avaa Windowsin iCloud-ohjauspaneeli ja valitse Kuvat-valintaneliö (Kuvavirta iCloud-ohjauspaneeli 2.x:ssä). Voit varmistaa osoittamalla Valinnat-painiketta, että oma kuvavirta on käytössä, ja säätää asetuksia. Muista valita Käytä, kun olet valmis.

Viekö oma kuvavirta iCloud-tallennustilaani?

Ei. Omaan kuvavirtaan lähetetyt kuvat eivät vie iCloud-tallennustilaasi.

Korvaako oman kuvavirran käyttäminen iCloud-varmuuskopioinnin tai iTunesin, jos haluan varmuuskopiot Kameran rullassa olevista kuvistani?

Ei. Omassa kuvavirrassa olevia kuvia säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan. Näiden kuvien tallentaminen tai varmuuskopiointi edellyttää, että kopioit ne omasta kuvavirrasta iOS-laitteesi Kameran rullaan. Tämän jälkeen voit varmuuskopioida Kameran rullan käyttämällä iCloudia tai iTunesia.

Mitä kuvamuotoja oma kuvavirta tukee?

Oma kuvavirta tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Omassa kuvavirrassa ei voi käyttää videoita.

Milloin kuvani lähetetään omaan kuvavirtaan?

Kun otat oman kuvavirran käyttöön laitteissasi, kaikki niillä ottamasi ja niihin tuomasi kuvat lisätään automaattisesti kuvavirtaasi.

• iOS-laitteet: Otetut uudet kuvat lähetetään automaattisesti omaan kuvavirtaasi, kun poistut Kamera-ohjelmasta ja kun laite on Wi-Fi-verkossa. Oma kuvavirta ei siirrä kuvia mobiiliverkon kautta.
  • Mac: Uusia kuvia, jotka tuot iPhotoon tai Apertureen, aletaan lähettää automaattisesti, kun olet yhteydessä Wi-Fi- tai Ethernet-verkkoon. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa iPhoto- tai Aperture-asetuksiasi siten, että vain omaan kuvavirtaan manuaalisesti lisätyt kuvat lähetetään.
  • Windows-tietokone, jossa on iCloud-ohjauspaneeli 2.1 tai uudempi: Avaa Windowsin resurssienhallinta -ikkuna ja valitse Suosikit-kohdasta iCloud-kuvat, jos käytössä on iCloud-ohjauspaneeli 3.0 tai uudempi (tai Kuvavirta, jos käytössä on versio 2.1–2.1.3). Avaa Oma kuvavirta. Osoita Lisää kuvia -painiketta. Valitse omaan kuvavirtaan tuotavat kuvat ja valitse sitten Avaa.

Kuinka pitkään oman kuvavirran kuvia säilytetään iCloudissa?

Omaan kuvavirtaan lähetettyjä kuvia säilytetään iCloudissa 30 päivää, jotta laitteesi ehtivät varmasti ladata ne.

Kuinka paljon kuvia laitteideni ja tietokoneitteni omaan kuvavirtaan tallennetaan?

iCloud siirtää kaikki kuvat laitteittesi ja tietokoneittesi Oma kuvavirta -albumiin. iCloud hallitsee kuvia tehokkaasti, jotta tallennustilaa riittää.

iOS-laitteiden Oma kuvavirta -albumissa on 1 000 viimeistä kuvaasi, ja ne päivittyvät juoksevasti. Siellä voit selata äskeisiä kuviasi tai siirtää Kameran rullaan tai toiseen albumiin ne kuvat, jotka haluat säilyttää pysyvästi.

Koska Macissa ja Windows-tietokoneessa on enemmän tallennustilaa kuin iOS-laitteissasi, halutessasi voit asettaa kaikki oman kuvavirran kuvat latautumaan automaattisesti. Valitse Macin iPhoto- tai Aperture-asetuksista Kuvat (tai Kuvavirta) > Oma kuvavirta > Automaattinen tuonti. Kaikki kuvavirtasi kuvat tuodaan iPhoton tai Aperturen Tapahtumat-, Projektit-, Kuvat-, Kasvot- ja Paikat-kansioihin. Kun kuvavirta on otettu käyttöön Windows-tietokoneen Ohjauspaneelista, kaikki kuvat tuodaan kansioon C:\\Users\<käyttäjätunnus>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream. Jos käytössä on iCloud-ohjauspaneeli 2.1–2.1.3, polku on C:\\Users\<käyttäjätunnus>\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream.

Tallentuvatko kaikki iPhone 5s:ssä sarjakuvaustilaa käyttämällä otetut kuvat omaan kuvavirtaan?

Kun otat kuvia käyttämällä sarjakuvaustilaa, vain suosikkikuvasi tallentuvat omaan kuvavirtaan. Jos laitteessa on iOS 7.1, voit tallentaa kaikki sarjakuvaustilassa otetut kuvat omaan kuvavirtaan. Napauta Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita Lataa sarjakuvaukset -asetus päälle.

Miten tarkastelen kuvavirtaani?

• iPhone, iPad tai iPod touch: kuvasi näkyvät Kuvat-ohjelman Oma kuvavirta -albumissa. Jos käytössäsi on iOS, löydät kuvasi napauttamalla Kuvavirta-välilehteä ja napauttamalla sitten Oma kuvavirta -albumia. iOS 5:ssä kuvat ovat Kuvavirta-albumissa.
  • Mac: Kuvasi näkyvät iPhoto 9.5:ssä tai Aperture 3.5:ssä iCloud-kohdan Jaetut albumit -osiossa. iPhoton ja Aperturen aiemmissa tuetuissa versioissa kuvat näkyvät Kuvavirta-osiossa. Jos käytössä on iPhoto 9.4 tai uudempi tai Aperture 3.4 tai uudempi, avaa Oma kuvavirta -albumi.
  • Windows 8.1 -tietokone: osoita aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta avausnuoli ja osoita sitten iCloud-kuvat-ohjelmaa.
  • Windows 8 -tietokone: valitse Käynnistä-valikosta iCloud-kuvat (tai Kuvavirta iCloud-ohjauspaneeli 2.0–2.12:ssa).
  • Windows 7 -tietokone: osoita Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat. Valitse vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta. Voit tarkastella kuviasi kaksoisosoittamalla Oma kuvavirta -kohtaa.
  • Apple TV: kun olet kirjautunut iCloud-tilillesi, voit tarkastella kuviasi valitsemalla päävalikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta (tai valitsemalla Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0:ssa Internet > Kuvavirta).

Mikä on oman kuvavirran kuvien tarkkuus?

Macissa ja Windows-tietokoneessa kuvat ladataan ja tallennetaan alkuperäisellä tarkkuudella. iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä kuvavirran kuvat tallennetaan laiteoptimoidulla tarkkuudella, mikä nopeuttaa lataamista ja säästää tallennustilaa. Vaikka koko vaihtelee, tavallisella kompaktikameralla otetun kuvan optimoidun version tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä, kun kuva siirretään laitteisiisi. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

Miten poistan kuvia omasta kuvavirrasta?

Voit poistaa kuvia kuvavirrasta samalla tavalla kuin muitakin iOS-laitteessa tai Macissa olevia kuvia. Valitse kuva, jonka haluat poistaa, ja napauta roskakorikuvaketta tai osoita Poista. Jos käytössä on Windows-tietokone, valitse kuvavirrasta poistettavat kuvat, osoita niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista. Kun poistat kuvan omasta kuvavirrasta yhdessä laitteessa, iCloud poistaa sen automaattisesti muiden laitteiden Oma kuvavirta -albumista tai -näkymästä. Lue lisää kuvien poistamisesta.

Mitä tapahtuu kuvilleni, jos poistan oman kuvavirran käytöstä?

Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat oman kuvavirran käytöstä iOS-laitteessa, kaikki oman kuvavirran kuvat poistetaan kyseisestä laitteesta. Toimenpide ei vaikuta muissa laitteissa oleviin oman kuvavirran kuviin. Omaan kuvavirtaan lisätyt kuvat säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan siitä päivästä lukien, jolloin ne on lisätty omaan kuvavirtaan. Jos kirjaudut sisään iCloudiin samalla Apple ID:llä ja otat oman kuvavirran käyttöön toisessa laitteessa, kyseiset kuvat ladataan automaattisesti kyseiseen laitteeseen. Ennen kuin poistat oman kuvavirran käytöstä, tallenna Kameran rullaan kuvat, jotka haluat säilyttää. Lue lisätietoja Kameran rullaan tallennettavista kuvista.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 27.3.2014