Apps downloaden vanuit de App Store op je Mac

Gebruik de App Store om apps voor je Mac te ontdekken die je geweldig zult vinden.

Apps voor de Mac downloaden

1. Open de App Store-app.

2. Blader of zoek naar de app die je wilt downloaden.

3. Klik op de prijs of op de Download-knop. Als je de knop 'Open' ziet in plaats van een prijs of de knop 'Download', heb je die app al gekocht of gedownload.

macos-ventura-app-store-get-callout

Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, is de app gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden van een gratis app. Sommige gratis apps bieden in-app aankopen en abonnementen die je kunt kopen. Abonnementen en in-app aankopen geven bijvoorbeeld toegang tot meer functies en materiaal. Meer informatie over in-app aankopen en abonnementen.

De apps vinden die je hebt gekocht

Gebruik Launchpad om apps te openen die je hebt gedownload. Sommige apps kunnen je vragen om Rosetta te downloaden voordat je de app opent.

• Als de gewenste app niet in Launchpad verschijnt, download je de app opnieuw. Wanneer je een app opnieuw downloadt, hoef je er niet opnieuw voor te betalen.

• Als je een app wilt downloaden die een gezinslid heeft gekocht in de App Store, download je de app opnieuw. Zorg ervoor dat jullie allebei 'Delen met gezin' gebruiken.

• Als je een Mac met Apple silicon gebruikt, kun je mogelijk enkele iPhone- of iPad-apps gebruiken die je op je Mac hebt gekocht. Bepaal of je een Mac met Apple silicon gebruikt en download vervolgens de iPhone- of iPad-app opnieuw op je Mac.

Als je de App Store niet kunt vinden

Je vindt de App Store op deze twee locaties.

In het Dock

Zoek het App Store-symbool in het Dock.

macos-monterey-dock-app-store

In het menu bovenaan je scherm

Als je het symbool niet kunt vinden in het Dock, selecteer je het Apple-menu  > 'App Store' in het menu bovenaan het computerscherm.

macos-ventura-apple-menu-app-store-cropped

Als je geen apps kunt downloaden

Lees wat je moet doen als je geen apps kunt downloaden