Talen

Een iCloud-account aanmaken: veelgestelde vragen

Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen om meer te weten over hoe u een iCloud-account aanmaakt en gebruikt.

Alles verbergen | Alles weergeven

Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

U kunt zich aanmelden voor iCloud op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of hoger of via Systeemvoorkeuren op een Mac met OS X Lion v10.7.4 of hoger. Volg gewoon de instructies om een account aan te maken op een iOS-apparaat of Mac.

Opmerking: u moet wellicht het e-mailadres verifiëren dat u gebruikt voor uw Apple ID. Raadpleeg Veelgestelde vragen over de Apple ID voor meer informatie.

Ik had een gratis Zoek mijn iPhone-account. Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

Werk de apparaten die u gebruikt met Zoek mijn iPhone bij naar iOS 5 (iOS 6 aanbevolen). Wanneer u wordt gevraagd een Apple ID in te voeren tijdens de configuratie, voert u de Apple ID in die u gebruikte voor de gratis service Zoek mijn iPhone. De account wordt automatisch bijgewerkt naar iCloud.

Ik had een MobileMe-account. Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

Als u een MobileMe-account voor iCloud wilt gebruiken, volgt u de instructies voor de configuratie van iCloud en voert u het e-mailadres dat eindigt op @me.com of @mac.com als Apple ID in. Als u een adres had dat eindigt op @me.com, wordt dit opnieuw geactiveerd voor e-mails wanneer u zich aanmeldt voor iCloud. Adressen die eindigen op @mac.com worden niet opnieuw geactiveerd voor e-mails, maar u kunt een nieuw e-mailadres dat eindigt op @icloud.com instellen voor gebruik met iCloud.

Belangrijk: u hebt een gecontroleerd e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan uw Apple ID eindigend op @me.com of @mac.com om iCloud te configureren. Als u een gecontroleerd e-mailadres wilt toevoegen, gaat u naar appleid.apple.com/nl, meldt u zich aan met het e-mailadres dat eindigt op @me.com of @mac.com en voegt u een geldig e-mailadres toe aan de account.

Welke Apple ID moet ik gebruiken wanneer ik mij aanmeld voor iCloud?

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

Kan ik verschillende Apple ID's gebruiken voor de iCloud-voorzieningen en aankopen in Stores (iTunes, App Store, iBooks Store)?

Wanneer u een iOS-apparaat configureert, wordt standaard dezelfde Apple ID gebruikt voor iCloud-voorzieningen en aankopen in Stores (iTunes, App Store, iBooks Store). Als u echter een verschillende Apple ID wilt gebruiken, kunt u de gewenste account instellen in de instellingen voor Store.

Hoe configureer ik iCloud op mijn iOS-apparaten, Mac en pc?

Als u iCloud wilt configureren, controleert u eerst of de apparaten en computers voldoen aan de iCloud-systeemvereisten. Volg dan gewoon deze eenvoudige instructies om iCloud te configureren op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

Welke systeemvereisten zijn er voor het gebruik van iCloud op mijn iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc?

U hebt iOS 5 of hoger, OS X Lion v10.7.5 of hoger, of Microsoft Windows 7 of Vista (SP2) of hoger nodig om iCloud te gebruiken. Raadpleeg de gedetailleerde systeemvereisten om alle iCloud-voorzieningen te gebruiken.

Hoe beheer ik mijn iCloud-account, zoals mijn wachtwoord en beveiligingsvragen?

Ga naar Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl) om gegevens, wachtwoorden en beveiligingsvragen bij te werken.

Kan ik een Apple ID gebruiken die geen e-mailadres is om mij aan te melden voor een iCloud-account?

Nee. De Apple ID moet een volledig e-mailadres zijn (zoals naam@voorbeeld.com) om u te kunnen aanmelden voor een iCloud-account. Als de bestaande Apple ID niet de structuur van een e-mailadres heeft, kunt u deze wijzigen in een e-mailadres op Mijn Apple ID.

Aanvullende informatie

Als u na het aanmaken van een nieuwe iCloud-account problemen ondervindt, raadpleegt u dit artikel voor probleemoplossing.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 23-aug-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 23-aug-2013
  • Artikel: HT4436
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(52 reacties)