Mac minin muistin vaihtaminen tai asentaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan muistin poistamisesta Mac mini -tietokoneesta sekä siitä, miten siihen voi asentaa muistia.

Ennen kuin aloitat

Käytä antistaattista ranneketta työskennellessäsi tietokoneen muistin parissa, jotta staattisesta purkauksesta johtuva tietokoneen komponenttien vaurioitumisriski voitaisiin välttää.

Valitse malli

Mac mini -malleilla on erilaiset RAM-muistivaatimukset. Saat lisätietoja valitsemalla Mac mini -mallisi. Jos tarvitset apua Mac mini -mallin selvittämiseen, lue, miten voit tunnistaa Mac mini -mallit.

2023, 2020

Muisti on integroitu ApplenM-sarjan sirupakettiin Mac minissä (2023) ja Mac minissä (M1, 2020), eikä sitä voi lisätä. Voit valita Mac minin muistikokoonpanon ostohetkellä.

2018

Mac minin (2018) Voit valita Mac minin (2018) muistikokoonpanon ostohetkellä. Jos haluat lisätä muistia Mac miniisi (2018), käänny Voit valita Mac minin (2018) muistikokoonpanon ostohetkellä. Jos haluat lisätä muistia Mac miniisi (2018), käänny Apple Storen tai Applen valtuuttaman huoltoliikkeen

RAM-muistin saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

2014

Mac minissä (loppuvuosi 2014) muisti on integroitu emolevyyn, eikä sitä voi lisätä.

2012, 2011, 2010

Voit poistaa ja asentaa Mac minin (loppuvuosi 2012), Mac minin (vuoden 2011 puoliväli) tai Mac minin (vuoden 2010 puoliväli) muistin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Poista pohjan kansi

1. Sammuta Mac mini. Valitse Omenavalikosta () Sammuta.

2. Irrota Mac ministä virtajohto ja kaikki muut kaapelit.

3. Aseta Mac mini ylösalaisin pehmeän liinan tai pyyhkeen päälle ja käännä sitten pohjan kantta vastapäivään lukitsemattomaan asentoon.

Kaksi kättä kiertämässä Mac minin pohjan kantta
  4. Paina kantta siten, että vastakkainen puoli ponnahtaa ylös, ja poista kansi.

Yksi käsi painamassa pohjan kannen yläosaa kannen avaamiseksi

Poista alkuperäiset muistimoduulit

1. Levitä ylemmän muistimoduulin päissä olevia salpoja varovasti sen verran, että irtonainen reuna pääsee ponnahtamaan ylös.

Kaksi kättä levittämässä pidikkeitä muistimoduulin irrottamiseksi
  2. Vedä moduuli ulos muistipaikasta.

Muistimoduulia kallistettu ylöspäin sen poistamiseksi Mac ministä
  3. Poista alempi moduuli samalla tavalla.

Asenna uusi muisti

1. Paina uuden muistimoduulin lovettu pää varovasti alimmaiseen paikkaan pitäen samalla vastakkaista reunaa hieman koholla.

Uutta muistimoduulia asetetaan RAM-muistipaikkaan
  2. Paina kohollaan olevaa reunaa, kunnes salvat loksahtavat paikoilleen.

Muistimoduuli lukittu paikalleen RAM-muistipaikkaan
  3. Asenna ylempi muistimoduuli samalla tavalla.

Aseta pohjan kansi paikalleen

Älä liitä virtajohtoa tai laita Mac miniä päälle, ennen kuin pohjan kansi on paikallaan. Älä koskaan käytä Mac miniä niin, että kansi ei ole paikallaan.

1. Aseta pohjan kansi lukitsemattomaan asentoon kohdistuspisteiden avulla.

Mac minin pohja, jossa pohjan kansi on lukitsemattomassa asennossa
  2. Lukitse kansi paikalleen kääntämällä sitä myötäpäivään.

Mac minin pohja, jossa pohjan kansi on lukitussa asennossa
  3. Liitä virtajohto ja muut irrotetut kaapelit takaisin paikoilleen.

Kun olet asentanut muistin, varmista, että Mac mini näkee uuden muistin.

2009 ja aiemmat

Jos haluat poistaa tai vaihtaa seuraavien Mac mini ‑mallien muistin, käänny Applen valtuuttaman huoltoliikkeen puoleen.

Varmista, että Macisi havaitsee uuden muistin

Tarkista seuraavasti, että tietokone tunnistaa uuden muistin:

1. Käynnistä tietokone.

2. Kun näet työpöytäsi, valitse Omenavalikko  ja sitten Tietoja tästä Macista.

3. Varmista, että luettelossa oleva muisti vastaa asentamaasi muistia.

Jos ilmoitettu muistin koko ei pidä paikkaansa tai jos Mac mini toistaa kolmea äänimerkkiä, muistimoduulin tunnistamisessa saattaa olla ongelmia. Tässä tapauksessa sammuta Mac mini ja tarkista, vastaavatko moduulien määritykset Mac mini -mallisi vaatimuksia. Asenna sen jälkeen muistit uudelleen ohjeiden mukaisesti, jotta moduulit on varmasti asennettu oikein. Jos ongelmat jatkuvat, poista muisti ja tutustu muistin mukana tulleisiin tukitietoihin, tai ota yhteyttä muistin toimittajaan.