Als je Apple TV niet werkt, niet wordt inschakelt of een zwart scherm weergeeft

Lees hier wat je moet doen als je Apple TV niet kan worden ingeschakeld of een zwart scherm weergeeft.

Lees hoe je de Apple TV-app of Apple TV+ app downloadt en wat je moet doen als je problemen hebt met het bekijken van materiaal in de Apple TV-app.

De HDMI-configuratie controleren

Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1. Koppel beide uiteinden van de HDMI-kabel los en sluit ze vervolgens weer stevig aan.

2. Je kunt ook een andere HDMI-kabel proberen om te controleren of het probleem aan de kabel ligt. Voor HDMI 2.1 gebruik je een Ultra High Speed HDMI-kabel. Voor HDMI 2.0 gebruik je een Premium High Speed-kabel.

3. Controleer in het menu van de tv of de HDMI-poort waarop de Apple TV is aangesloten, is geselecteerd als HDMI-ingang.

4. Probeer een andere HDMI-poort op de tv, te beginnen bij HDMI 1 of Input 1. Raadpleeg de handleiding van je tv voor hulp.

De videoresolutie controleren

Gebruik de Apple TV Remote om de videoresolutie te wijzigen.

• Op een Apple TV 4K of Apple TV HD houd je de menuknop en de volume-omlaagknop vijf seconden ingedrukt. De Apple TV schakelt om de twintig seconden over naar een nieuwe resolutie. Selecteer 'OK' en kies een resolutie of selecteer 'Annuleer' om te stoppen.

• Op een Apple TV (2e of 3e generatie) houd je de menuknop en de volume-omhoogknop vijf seconden ingedrukt. De Apple TV schakelt om de twintig seconden over naar een nieuwe resolutie. Selecteer 'OK' en kies een resolutie of selecteer 'Annuleer' om te stoppen.

Het model van een Apple TV bepalen

De configuratie van de HDMI-switch of AV-ontvanger controleren

Als je een HDMI-switch of AV-ontvanger gebruikt, sluit je de Apple TV rechtstreeks aan op je tv in plaats van op de switch of ontvanger om te bepalen of deze onderdelen het probleem veroorzaken.

Als het probleem is opgelost door de Apple TV rechtstreeks op je tv aan te sluiten, raadpleeg je de fabrikant van de HDMI-switch of AV-ontvanger voor hulp.

De instellingen voor het dynamisch bereik en het aanpassen van de beeldsnelheid controleren

Als je 'Maak dynamisch bereik passend' of 'Maak beeldsnelheid passend' inschakelt, bepaalt de Apple TV automatisch welke dynamische bereiken of beeldsnelheden je tv ondersteunt. Je ziet mogelijk een zwart of flikkerend scherm op het moment dat de tv wisselt tussen structuren wanneer het afspelen start of stopt.

Ga op je Apple TV naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Maak materiaal passend' en controleer of 'Maak dynamisch bereik passend' of 'Maak beeldsnelheid passend' is ingeschakeld.

De voeding en voedingskabel controleren

Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1. Koppel het netsnoer los van de Apple TV, wacht 30 seconden en sluit het vervolgens weer aan.

2. Sluit het netsnoer aan op een ander stopcontact of een andere stekkerdoos.

3. Gebruik een ander netsnoer voor de Apple TV, indien mogelijk.

Meer hulp

Als je Apple TV nog steeds niet wordt ingeschakeld, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.