Over de beveiligingsinhoud van iOS 4.1 voor iPhone en iPod touch

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 4.1 voor iPhone en iPod touch beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iOS 4.1 voor iPhone en iPod touch

• Toegankelijkheid

CVE-ID: CVE-2010-1809

Beschikbaar voor: iOS 3.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3GS en hoger, iOS 3.0 tot 4.0.2 voor iPod touch (3e generatie)

Impact: het gebruik van locatievoorzieningen door een programma wordt mogelijk niet aangekondigd door VoiceOver

Beschrijving: er is een probleem met de toegankelijkheid van de gebruikersinterface in het instellingenpaneel voor Locatievoorzieningen. VoiceOver kondigt de aanwezigheid van het symbool voor locatievoorzieningen niet aan dat naast een programma wordt getoond dat de locatie van de gebruiker binnen de laatste 24 uur heeft opgevraagd. Dit probleem wordt verholpen door ervoor te zorgen dat VoiceOver de aanwezigheid van het symbool aankondigt. Met dank aan Robin Kipp van Forever Living Products Europe voor het melden van dit probleem.

• FaceTime

CVE-ID: CVE-2010-1810

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan FaceTime-gesprekken omleiden

Beschrijving: door een probleem bij de verwerking van ongeldige certificaten kan een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie FaceTime-gesprekken omleiden. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van certificaten. Met dank aan Aaron Sigel van vtty.com voor het melden van dit probleem.

• ImageIO

CVE-ID: CVE-2010-1811

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van TIFF-afbeeldingen. Het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van TIFF-afbeeldingen. Met dank aan Apple.

• ImageIO

CVE-ID: CVE-2010-1817

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde GIF-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een bufferoverloop bij het verwerken van GIF-afbeeldingen. Het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde GIF-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door middel van verbeterde controle van de grenzen. Met dank aan Tom Ferris van Adobe PSIRT voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1786

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij het verwerken door WebKit van ‘foreignObject’-elementen in SVG-documenten. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een extra validatie van SVG-documenten. Met dank aan wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1770

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem bij het verwerken van tekstknooppunten in WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde typecontrole. Met dank aan wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1785

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met een niet-geïnitialiseerde geheugentoegang bij het verwerken van ‘:first-letter’- en ‘:first line’-pseudo-elementen in SVG-tekstelementen door Webkit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door de niet-rendering van ‘:first-letter’- en ‘:first line’-pseudo-elementen in SVG-tekstelementen. Met dank aan wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1780

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij de verwerking van de elementfocus door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van de elementfocus. Met dank aan Tony Chang van Google, Inc. voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1793

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij de verwerking van ‘font-face’- en ‘use’-elementen in SVG-documenten door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van ‘font-face’- en ‘use’-elementen in SVG-documenten. Met dank aan Aki Helin van OUSPG voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1421

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan de inhoud van het klembord wijzigen

Beschrijving: er is een ontwerpprobleem in de implementatie van de execCommand-functie van JavaScript. Een kwaadwillig vervaardigde webpagina kan de inhoud van het klembord wijzigen zonder gebruikersinteractie. Dit probleem wordt alleen verholpen door toe te staan dat klembordcommando’s alleen worden uitgevoerd als ze worden gestart door de gebruiker. Met dank aan Apple.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1422

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: het gebruik van een kwaadwillig vervaardigde website kan op andere sites tot onverwachte acties leiden

Beschrijving: er is een probleem bij de verwerking van de toetsenbordfocus in WebKit. Als de toetsenbordfocus verandert tijdens de verwerking van toetsaanslagen, levert WebKit mogelijk een gebeurtenis aan de nieuwe gefocuste frame in plaats van de frame met de focus wanneer de toetsaanslag plaatsvond. Een kwaadwillig vervaardigde website kan een gebruiker ertoe aanzetten om een onverwachte handeling uit te voeren, zoals een aankoop. Dit probleem wordt verholpen door de levering van toetsaanslagen te voorkomen als de toetsenbordfocus verandert tijdens de verwerking. Met dank aan Michal Zalewski van Google, Inc. voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1771

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij het verwerken van lettertypen in WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van lettertypen. Met dank aan: Apple.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1783

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van dynamische aanpassingen van tekstknooppunten door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1764

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een website die formulierverzendingen doorverwijst kan leiden tot de vrijgave van informatie

Beschrijving: er is een ontwerpprobleem bij het verwerken van HTTP-doorverwijzingen in WebKit. Wanneer een formulierverzending wordt doorverwezen naar een website die ook doorverwijst, kan de informatie in het verzonden formulier worden verstuurd naar de derde site. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van HTTP-doorverwijzingen. Met dank aan Marc Worrell van WhatWebWhat voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1782

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij het omzetten van inline elementen. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door middel van verbeterde controle van de grenzen. Met dank aan wushi van team509 voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1781

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een ‘double free’-probleem bij het renderen van inline elementen door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer. Met dank aan James Robinson van Google, Inc. voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1784

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van CSS counters door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer. Met dank aan wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1787

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van zwevende elementen in SVG-documenten door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1791

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met ondertekening bij de verwerking van JavaScript-arrays door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van JavaScript-array-indices. Met dank aan Natalie Silvanovich voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1788

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er treedt een probleem met geheugenbeschadiging op bij de verwerking van ‘use’-elementen in SVG-documenten door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van ‘use’-elementen in SVG-documenten. Met dank aan Justin Schuh van Google, Inc. voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1812

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij de verwerking van selecties door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van selecties. Met dank aan chipplyman voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1813

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de weergave van HTML-objectoverzichten. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer. Met dank aan Jose A. Vazquez van spa-s3c.blogspot.com voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1814

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van formuliermenu’s door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van formuliermenu’s. Met dank aan Csaba Osztrogonac van University of Szeged voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1815

Beschikbaar voor: iOS 2.0 tot 4.0.2 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 tot 4.0.2 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een use-after-free-probleem bij de verwerking van schuifbalken door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterd geheugenbeheer. Met dank aan thabermann voor het melden van dit probleem.

FaceTime is niet in alle landen of regio’s beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.