Over de beveiligingsinhoud van de iOS 4.0.2-update voor iPhone en iPod touch

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van de iOS 4.0.2-update voor iPhone en iPod touch beschreven die u kunt downloaden en installeren via iTunes.

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van de iOS 4.0.2-update voor iPhone en iPod touch beschreven die u kunt downloaden en installeren via iTunes.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iOS 4.0.2-update voor iPhone en iPod touch

• FreeType

CVE-ID: CVE-2010-1797

Beschikbaar voor: iOS 2.0 t/m 4.0.1 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 t/m 4.0 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: het bekijken van een pdf-document met kwaadwillig vervaardigde ingebedde lettertypen kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een stackbufferoverloop bij de verwerking van CFF-opcodes door FreeType. Het bekijken van een pdf-document met kwaadwillig vervaardigde ingebedde lettertypen kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door middel van verbeterde bounds checking.

• IOSurface

CVE-ID: CVE-2010-2973

Beschikbaar voor: iOS 2.0 t/m 4.0.1 voor iPhone 3G en hoger, iOS 2.1 t/m 4.0 voor iPod touch (2e generatie) en hoger

Impact: kwaadaardige code kan worden uitgevoerd aangezien de gebruiker mogelijk systeembevoegdheden verkrijgt

Beschrijving: er is een overloop bij gehele getallen bij de verwerking van iOSurface-eigenschappen, waardoor malafide code kan worden uitgevoerd aangezien de gebruiker mogelijk systeembevoegdheden verkrijgt. Dit probleem wordt verholpen door middel van verbeterde bounds checking.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.