Wi-Fi-basestasjoner: Oppsett og konfigurering av et roamingnettverk (802.11 a/b/g/n)

Denne artikkelen forklarer hvordan du setter opp flere Wi-Fi-basestasjoner for å opprette et enkelt trådløst nettverk (kalt et «roaming»-nettverk) ved hjelp av Ethernet.

Konfigurering: Koble sammen Wi-Fi-basestasjonene dine

Bruk Ethernet for å koble en LAN-port LAN-port på den primære Wi-Fi-basestasjonen til WAN-porten på en utvidet Wi-Fi-basestasjon. Den primære basestasjonen er basestasjonen som er koblet direkte til Internett.

➊ Primær Wi-Fi-basestasjon

➋ Utvidelse-Wi-Fi-basestasjon

Slik konfigurerer du et roamingnettverk

1. Slå på alle Wi-Fi-basestasjonene med 802.11n-nettverk, og vent til de vises i AirPort-menytillegget.

2. Åpne AirPort-verktøy (på en Mac velger du Gå > Apper på skrivebordet, klikker på Verktøy-mappen og åpner AirPort-verktøy. I Microsoft Windows velger du Start > Alle programmer > AirPort for å starte AirPort-verktøy).

3. Hvis du konfigurerer den primære Wi-Fi basestasjonen stiller du inn Connection Sharing (forbindelsesdeling) til «Share a public IP address» (del en offentlig IP-adresse).

Hvis du konfigurerer de utvidede Wi-Fi-basestasjonene stiller du inn Connection Sharing til «Off (Bridge Mode)» (Av (bro-modus)).

4. Bruk AirPort-verktøy til å konfigurere trådløst nettverknavn, sikkerheten og passordet på hver Wi-Fi-basestasjon slik at de samsvarer.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.