Wifibasisstations: een roamingnetwerk instellen en configureren (802.11 a/b/g/n)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je meerdere wifibasisstations kunt configureren om één draadloos netwerk (een zogenaamd roamingnetwerk) via ethernet aan te maken.

Instellen: de wifibasisstations met elkaar verbinden

Gebruik ethernet om verbinding te maken tussen een LAN-poort LAN-poort van het primaire wifibasisstation en de WAN-poort van een uitgebreid wifibasisstation. Het primaire basisstation is het basisstation dat rechtstreeks met het internet is verbonden.

➊ Primaire wifibasisstation

➋ Uitgebreide wifibasisstation

Een roamingnetwerk configureren

1. Schakel alle 802.11n wifibasisstations in en gun die even de tijd om te verschijnen in het menu 'Extra' van AirPort.

2. Open het AirPort-configuratieprogramma (op een Mac kies je 'Ga' > 'Apps' op het bureaublad, klik je op de map 'Hulpprogramma's' en open je vervolgens het AirPort-configuratieprogramma. In Microsoft Windows kies je 'Start' > 'Alle programma's' > 'AirPort' om het AirPort-configuratieprogramma te starten).

3. Als je het primaire wifibasisstation configureert, kies je bij 'Verbindingsdeling' de optie 'Deel een publiek IP-adres'.

Als je de uitgebreide wifibasisstations configureert, kies je bij 'Verbindingsdeling' de optie 'Uitgeschakeld (bridgemodus)'.

4. Gebruik het AirPort-configuratieprogramma om alle wifibasisstations zo te configureren dat ze exact dezelfde netwerknaam, beveiliging en wachtwoord hebben.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.