AirPort-basisstations: een draadloos netwerk (802.11n) met uitgebreid bereik instellen en configureren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een draadloos 802.11n-netwerk met uitgebreid bereik instelt en configureert.

Klik hier voor meer informatie over andere opties om een draadloos netwerk met een Wi-Fi-basisstation uit te breiden en raadpleeg de stappen die u moet ondernemen voordat u een netwerk uitbreidt.

Configuratie: componenten van een uitgebreid netwerk

➊ Primair Wi-Fi-basisstation (het basisstation dat rechtstreeks is verbonden met het internet)

➋ Basisstation met uitgebreid bereik

Een draadloos netwerk met uitgebreid bereik configureren

Als u een Wi-Fi-netwerk met uitgebreid bereik wilt maken, moet u een Wi-Fi-basisstation met uitgebreid bereik binnen het bereik van het primaire Wi-Fi-basisstation plaatsen.

Start met het apparaat dat wordt geconfigureerd als het primaire Wi-Fi-basisstation. Vervolgens configureert u de Wi-Fi-basisstations met uitgebreid bereik. Hierbij zorgt u ervoor dat elk van deze stations zich binnen direct bereik van het primaire Wi-Fi-basisstation bevindt. De fysieke locatie van Wi-Fi-basisstations met uitgebreid bereik varieert volgens gebouw en vereist wellicht dat u verschillende locaties uitprobeert.

Als u de Wi-Fi-basisstations eerder hebt geconfigureerd, is het misschien nuttig dat u elk Wi-Fi-basisstation dat deel zal uitmaken van het WDS herstelt naar de fabrieksinstellingen alvorens u begint.

Het primaire Wi-Fi-basisstation configureren

1. Schakel alle 802.11n Wi-Fi-basisstations in en gun die even tijd om te verschijnen in het menu Extra van AirPort.

2. Open AirPort-configuratieprogramma (Op een Mac kiest u Ga > Programma’s vanaf het bureaublad, klikt u op de map Hulpprogramma’s en opent u AirPort-configuratieprogramma. In Microsoft Windows kiest u Start > Alle programma’s > AirPort om het AirPort-configuratieprogramma te starten).

3. Selecteer het primaire Wi-Fi-basisstation in het keuzemenu van basisstations en klik op Ga door. Opmerking: als een bericht verschijnt waarin wordt gemeld dat het Wi-Fi-basisstation opnieuw is ingesteld, klikt u op Annuleer om verder te gaan.

4. Klik op Handmatige configuratie. Voer, indien nodig, het wachtwoord van het basisstation in.

5. Klik op AirPort in de knoppenbalk.

6. Klik op Draadloos.

7. Kies ‘Maak draadloos netwerk aan’ in het menu Draadloze modus.

8. Selecteer het aankruisvak ‘Sta uitbreiding netwerkbereik toe’.

9. Voer een naam van het draadloze netwerk in.

10. Optioneel: standaard wordt Draadloze beveiliging ingesteld op Geen waardoor geen wachtwoord vereist is om verbinding te maken met het netwerk. We adviseren dat u klikt op het menu Draadloze beveiliging, WPA2 - persoonlijk selecteert en een wachtwoord, dat tussen 8 en 63 tekens lang is, aanmaakt.

11. Selecteer in het menu Radiokanaal kiezen de optie Automatisch.

12. Klik op Werk bij.

13. Het volgende venster kan aangeven dat er enkele problemen zijn opgetreden. Los de problemen op en klik op Werk bij.

U bent nu klaar om Wi-Fi-basisstations met uitgebreid bereik toe te voegen aan het netwerk.

Een Wi-Fi-basisstation met uitgebreid bereik configureren

1. Plaats elk Wi-Fi-basisstation met uitgebreid bereik binnen het bereik van het primaire basisstation.

2. Zorg ervoor dat alle 802.11n Wi-Fi-basisstations zijn ingeschakeld en gun die even tijd om te verschijnen in het menu Extra van AirPort.

3. Open AirPort-configuratieprogramma (Op een Mac kiest u Ga > Programma’s vanaf het bureaublad, klikt u op de map Hulpprogramma’s en opent u AirPort-configuratieprogramma. In Microsoft Windows kiest u Start > Alle programma’s > AirPort om het AirPort-configuratieprogramma te starten).

4. Selecteer het Wi-Fi-basisstation met uitgebreid bereik in het keuzemenu van basisstations en klik op Ga door. Opmerking: als een bericht verschijnt waarin wordt gemeld dat het Wi-Fi-basisstation opnieuw is ingesteld, klikt u op Annuleer om verder te gaan.

5. Klik op Handmatige configuratie. Voer, indien nodig, het wachtwoord van het basisstation in.

6. Klik op AirPort in de knoppenbalk.

7. Klik op Draadloos.

8. Kies ‘Breid bereik draadloos netwerk uit’ in het menu Draadloze modus.

9. Kies het netwerk dat u wilt uitbreiden in het menu Netwerknaam.

10. Voer, indien nodig, het wachtwoord van het netwerk en het apparaat in en klik op Werk bij.

11. Het volgende venster kan aangeven dat er enkele problemen zijn opgetreden. Los de problemen op en klik op Werk bij.