Talen

Apple ID: beveiliging en Apple ID's

Lees hier meer over beveiliging en Apple ID's.

Een Apple ID is het e-mailadres en het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen bij Apple-voorzieningen waaronder iCloud, de App Store, de iTunes Store en meer. Apple neemt de privacy van persoonlijke gegevens heel serieus en gebruikt standaardpraktijken om een Apple ID te beveiligen. Sommige van deze praktijken worden ter informatie hieronder beschreven. Wanneer u een Apple ID en een internetaccount gebruikt, kunt u met enkele optimale werkwijzen de veiligheid van een account maximaliseren.

Hoe Apple een account veilig houdt

Sterke wachtwoorden

Het beleid van Apple vereist dat u sterke wachtwoorden gebruikt voor een Apple ID. Een wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn (waarvan niet meer dan 3 opeenvolgende tekens gelijk mogen zijn) en een cijfer, een hoofdletter en een kleine letter bevatten.

Regels voor een sterk wachtwoord

U kunt zelfs extra tekens en leestekens toevoegen om een wachtwoord zelfs sterker te maken.

Een sterk wachtwoord gebruiken is het belangrijkste wat u kunt doen om een account veilig te houden. Als u niet zeker weet of u een sterk wachtwoord gebruikt, gaat u naar Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl) om het wachtwoord zo snel mogelijk opnieuw in te stellen.

Beveiligingsvragen

Apple gebruikt beveiligingsvragen om u een tweede methode aan te bieden om uzelf online te identificeren of voor wanneer u contact opneemt met Apple Support. U moet de beveiligingsvragen zo kiezen dat u de antwoorden kunt onthouden maar anderen die niet kunnen raden. Wanneer ze samen met andere identificerende gegevens worden gebruikt, kan Apple eenvoudiger verifiëren of u de persoon bent die toegang vraagt tot de account. Als u de beveiligingsvragen niet hebt geselecteerd, gaat u naar Mijn Apple ID om ze in te stellen.

Beveiligingsvragen

Tweestaps-verificatie

Apple biedt een optionele verbetering voor de beveiliging van een Apple ID genaamd tweestaps-verificatie. Met de tweestaps-verificatie wordt een identiteit geverifieerd met een apparaten voordat wijzigingen kunnen worden aangebracht aan accountinformatie op Mijn Apple ID of een aankoop kan worden verricht in de iTunes Store, App Store of iBooks Store met een nieuw apparaat. Voor meer informatie leest u de veelgestelde vragen over tweestaps-verificatie.

Codering en SSL

Alle webpagina's waarop u de Apple ID kunt zien of wijzigen, gebruiken SSL (Secure Sockets Layer) om de privacy te beschermen. Zoek het hangslot in de browser wanneer u toegang vraagt tot een account op Mijn Apple ID om er zeker van te zijn dat de sessie volkomen gecodeerd en veilig is.

Voorbeeld van hangslot

Beleid inzake privacy en veiligheid vanwege werknemers

Naast sterke wachtwoorden, codering en andere technologieën hanteert Apple een strikt beleid en nauwgezette procedures om onbevoegde toegang tot een account te voorkomen. Zonder bewijs van de identiteit via de beveiligingsvragen en andere zorgvuldig geselecteerde criteria kunnen de medewerkers van Apple Support niet helpen om een wachtwoord opnieuw in te stellen of om een account op een andere manier te wijzigen. Dit beleid wordt periodiek gecontroleerd en gereviseerd.

Andere tips om een account veilig te houden

Een goede online beveiliging vereist een combinatie van goede handelswijzen vanwege bedrijven met internetvoorzieningen en gebruikers die hiervan op de hoogte worden gebracht. Hieronder vindt u enkele goede regels om de beveiliging te maximaliseren wanneer u een Apple ID en andere online accounts gebruikt.

• Gebruik altijd een sterk wachtwoord.
  • Vermijd het gebruik van het wachtwoord van de Apple ID voor andere online accounts.
  • Wijzig het wachtwoord regelmatig en vermijd het gebruik van oude wachtwoorden.
  • Deel het wachtwoord met niemand, zelfs niet met familieleden.
  • Verstuur nooit het wachtwoord of andere persoonlijke accountgegevens via e-mail.
  • Kies beveiligingsvragen waarop niemand de antwoorden eenvoudig kan raden. Als u nog veiliger te werk wilt gaan, kunnen de antwoorden zelfs onzin zijn, zolang u die maar kunt onthouden. Op de vraag 'Wat is uw favoriete kleur?' kunt u bijvoorbeeld Mozart antwoorden.
  • Voeg een alternatief e-mailadres aan de Apple ID toe.
  • Vermijd bedrog door phishing. Klik niet op koppelingen in verdachte e-mailberichten en voer geen persoonlijke gegevens in op websites waarvan u niet zeker weet of die echt zijn.
  • Als u denkt dat iemand anders de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Apple ID kent, wijzigt u onmiddellijk het wachtwoord van uw account.
  • Als u een openbare computer gebruikt, moet u altijd uitloggen wanneer u klaar bent om te vermijden dat anderen toegang hebben tot de account.
  • Als u niet langer een e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan uw Apple ID, zorgt u ervoor dat u de Apple ID bijwerkt met het huidige e-mailadres. Sommige internetaanbieders kunnen e-mailadressen, die niet meer worden gebruikt, toewijzen aan nieuwe klanten.

Als u denkt dat de accountgegevens niet langer vertrouwelijk zijn, gaat u naar Mijn Apple ID om het wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie.

Additional Information

Belangrijk: internetaanbieders, waaronder mobiele aanbieders, kunnen e-mailadressen opnieuw toewijzen. Als u op elk gegeven ogenblik niet langer een e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan uw Apple ID, zorgt u ervoor dat u de Apple ID bijwerkt met het huidige e-mailadres.

Als accountinformatie in gevaar is gebracht, raadpleegt u hieronder de gepaste bron voor assistentie.

Laatst gewijzigd op: 16-sep-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 16-sep-2013
  • Article: HT4232
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)