Kielet

Apple ID: Tietoturva ja Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan tietoturvasta ja Apple ID:stä.

Apple ID:si on sähköpostiosoite ja salasana, joilla kirjaudut Applen palveluihin, kuten iCloudiin, App Storeen ja iTunes Storeen. Apple suhtautuu henkilötietojesi suojaamiseen vakavasti ja käyttää alan standardikäytäntöjä /fiApple ID:si suojaamiseen. Alla on kerrottu näistä käytännöistä. Lisäksi kun noudatat Apple ID:n ja muiden internet-tiliesi käytössä parhaita käytäntöjä, voit maksimoida tilisi tietoturvan.

Näin Apple suojaa tiliäsi

Vahvat salasanat

Applen käytäntö edellyttää, että Apple ID:n salasana on vahva. Salasanassa pitää olla vähintään 8 merkkiä, eikä siinä saa olla yli kolmea samaa merkkiä peräkkäin. Lisäksi salasanassa tulee olla numero, iso kirjain ja pieni kirjain.

Vahvan salasanan säännöt

Voit myös lisätä ylimääräisiä merkkejä ja välimerkkejä, jotta salasana on vieläkin vahvempi.

Vahvan salasanan käyttäminen on paras keino pitää tilisi turvassa. Jos et ole varma, onko salasanasi vahva, käy Minun Apple ID:ni -sivustolla (appleid.apple.com/fi) ja nollaa salasana mahdollisimman pian.

Turvakysymykset

Turvakysymyksillä Apple tarjoaa toissijaisen menetelmän, jolla voit tunnistautua internetissä tai ottaessasi yhteyttä Apple-tukeen. Turvakysymykset ovat sellaisia, että sinun itsesi on helppo muistaa vastaus, mutta muiden on vaikea arvata sitä. Kun turvakysymyksiä käytetään muiden tunnistetietojen kanssa, Apple voi niiden avulla vahvistaa, että oikea henkilö pyytää lupaa tilin käyttöön. Jos et ole asettanut turvakysymyksiä, voit ottaa ne käyttöön Minun Apple ID:ni -sivustolla.

Turvakysymykset

Kaksivaiheinen vahvistus

Apple tarjoaa Apple ID:n käyttöön valinnaisen kaksivaiheisen vahvistuksen, joka lisää tietoturvaa. Kaksivaiheinen vahvistus edellyttää, että vahvistat henkilöllisyytesi jollakin laitteistasi, ennen kuin voit tehdä muutoksia tiliisi Minun Apple ID:ni -sivustossa tai tehdä iTunes Store-, App Store- tai iBooks Store -ostoksia uudelta laitteelta. Lisätietoja on kaksivaiheisen vahvistuksen usein kysytyissä kysymyksissä.

Salaus ja SSL

Kaikilla verkkosivuilla, joilla voi tarkastella tai muuttaa Apple ID:tä, käytetään turvallisuussyistä SSL-tekniikkaa. Tarkista, että selaimessasi näytetään lukkokuvake, kun käytät tiliäsi Minun Apple ID:ni -sivustossa. Siitä tiedät, onko istunto täysin salattu ja turvallinen.

Esimerkki lukkokuvakkeesta

Työntekijöiden tietosuoja- ja tietoturvakäytännöt

Vahvojen salasanojen, salauksen ja muun tekniikan lisäksi Applella on tiukat käytännöt ja menettelytavat, jotta tilisi luvaton käyttö voidaan estää. Apple-tuki ei voi auttaa salasanan nollaamisessa tai muiden toimenpiteiden suorittamisessa tilillesi, ellei henkilöllisyyttäsi voida todistaa turvakysymyksillä ja muilla huolellisesti valituilla kriteereillä. Näitä käytäntöjä tarkistetaan säännöllisesti.

Muita vinkkejä tilin pitämiseen turvassa

Internetin turvallinen käyttö edellyttää, että internet-palveluja tuottavilla yrityksillä on hyvät käytännöt ja että käyttäjät toimivat valistuneesti. Seuraavien vinkkien avulla pidät tietoturvan mahdollisimman hyvänä, kun käytät Apple ID:täsi ja muita internet-tilejä.

• Käytä aina vahvaa salasanaa.
  • Älä käytä Apple ID:n salasanaa muilla internet-tileillä.
  • Vaihda salasana säännöllisesti, äläkä käytä vanhaa salasanaa uudelleen.
  • Älä anna salasanaasi kenellekään, ei edes perheenjäsenille.
  • Älä koskaan lähetä salasanaasi tai yksityisiä tilitietoja sähköpostitse.
  • Valitse turvakysymykset ja vastaukset siten, että kukaan muu ei arvaa niitä helposti. Voit lisätä turvallisuutta entisestään, jos vastaukset ovat hölynpölyä, kunhan itse muistat ne. Esimerkkikysymys: Mikä on lempivärisi? Vastaus: Mozart.
  • Lisää Apple ID:llesi varasähköpostiosoite
  • Vältä tietojenkalasteluhuijaukset. Älä käytä epäilyttävissä viesteissä olevia linkkejä äläkä anna henkilötietoja sivustoilla, joiden luotettavuudesta et ole varma.
  • Jos epäilet, että joku tietää Apple ID:si käyttäjätunnuksen ja salasanan, vaihda tilin salasana välittömästi.
  • Kun käytät julkista tietokonetta, kirjaudu aina ulos, kun istunto on päättynyt, jotta muut eivät pääse tilillesi.
  • Jos et enää käytä Apple ID:hesi liitettyä sähköpostiosoitetta, muista päivittää Apple ID:si tietoihin nykyinen sähköpostiosoitteesi. Jotkin internet-palveluntarjoajat antavat käytöstä poistettuja sähköpostiosoitteita uusille asiakkaille.

Jos epäilet, että tilitietosi ovat vaarantuneet, vaihda salasanasi välittömästi Minun Apple ID:ni -sivustolla. Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Additional Information

Tärkeää: Internet-palveluntarjoajat (myös matkapuhelinoperaattorit) voivat jakaa sähköpostiosoitteita uudelleen. Jos et enää käytä Apple ID:hesi liitettyä sähköpostiosoitetta, muista päivittää Apple ID:si tietoihin uusi sähköpostiosoitteesi.

Jos tilitietosi ovat vaarantuneet, valitse sopiva tukiresurssi alta.

Muokattu viimeksi: 6.9.2014