Språk

Så här avregistrerar du dig från intressebaserade annonser från iAd

Om du vill ha den bästa annonsupplevelsen rekommenderar vi att du låter Begränsa spårning vara avstängd i din iOS-enhet, Apple TV och stationära dator med iTunes. Om du inte vill visa några intressebaserade annonser från iAd kan du aktivera Begränsa spårning.

Inställningen Begränsa spårning hittar du på följande enheter:

iOS-enhet

iOS 7 eller högre

Välj Inställningar > Integritetsskydd > Reklam.

Avregistrera dig – iOS 7

iOS 6

Välj Inställningar > Allmänt > Om > Reklam.

Avregistrera dig – iOS 6

iOS 4 eller 5

Om du inte vill att din aktuella position ska skickas som en del av ett iAd-annonssamtal kan du stänga av inställningen Platsbaserad iAd på din iOS-enhet på:

• iOS 6 eller senare: Välj Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.
  • iOS 4 eller 5: Välj Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster.

Apple TV

Välj Inställningar > iTunes Store.
Avregistrera dig – Apple TV

Dator

Välj iTunes > Inställningar > Affär.

Avregistrera dig – Mac/PC

Om du har aktiverat Begränsa spårning kan du återställa intressebaserade annonser genom att inaktivera Begränsa spårning.

Obs! Du måste vara inloggad i iTunes innan de här inställningarna kan tillämpas på ditt konto. Vi rekommenderar också att du startar om iTunes Radio så att ändringarna av inställningen Begränsa spårning ska börja gälla.

När du avregistrerar dig:

• Du kanske ser lika många annonser som tidigare, men de kan vara mindre relevanta eftersom de inte längre baseras på dina intressen.
  • Det kan fortfarande visas annonser relaterade till innehåll i ett program eller baserade på annan icke personlig information.

Additional Information

Läs mer om Platstjänster.

Apple respekterar din integritet. Läs Apples policy för integritetsskydd.

Senast ändrad: 2013-dec-10