Språk

Avregistrera dig från intressebaserade annonser från iAd

För att du ska få bästa möjliga annonsupplevelse tillhandahåller iAd annonser baserat på dina intressen. Om du vill avregistrera dig från intressebaserade annonser kan du välja att begränsa spårning i din dator, iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV. Du kan även stänga av platsbaserade annonser i din iPhone, iPad och iPod touch.

När du begränsar spårning kan följande hända:

• Du kanske ser lika många annonser som tidigare, men de kan vara mindre relevanta eftersom de inte längre baseras på dina intressen.
  • Du kan fortfarande se annonser relaterade till innehåll i ett program eller baserade på annan icke personlig information.

Begränsa spårning i din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Reklam.

Begränsa spårning i iPhone

Om du använder iOS 6 går du till Inställningar > Allmänt > Om > Reklam.

Om du använder iOS 4 eller 5 går du till oo.apple.com från enheten.

Begränsa spårning i din Apple TV

Gå till Inställningar > iTunes Store.

Alternativet Begränsa spårning i Apple TV

Begränsa spårning i iTunes på din dator

Om du inte är inloggad i iTunes går du till Affär > Logga in och anger ditt Apple-ID och lösenord. Gå sedan till iTunes > Inställningar > Affär.

Begränsa spårning i iTunes

Om du lyssnar på iTunes Radio när du gör den här ändringen startar du om iTunes. Starta sedan om iTunes Radio för att ta bort intressebaserade annonser.

Stäng av platsbaserade annonser i iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.

iPhone-skärmen visar att platsbaserad iAd är avstängd

Om du använder iOS 4 eller 5 går du till Inställningar >Integritetsskydd> Platstjänster.

Läs mer

Senast ändrad: 2014-sep-29